Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2016, 10:07
Čas čítania 0:00
Tibor P.

Dieťa z coveru albumu Nevermind od Nirvany sa po 25 rokoch opäť odfotilo v bazéne. S akým výsledkom?

HUDBA NEVERMIND NIRVANA
Uložiť Uložené

Nevermind patrí bezpochyby medzi najlepšie počiny 90-tych rokov.

Dnes je to presne 25 rokov od vydania jedného z najvýznamnejších hudobných počinov deväťdesiatych rokov. Album Nevermind sa nezmazateľne zapísal do histórie hudby a skupina Nirvana na čele so zosnulým Kurtom Cobainom zažívala obdobie obrovskej slávy. Hity ako Come As You Are, Lithium, no najmä Smells Like Teen Spirit pozná snáď každý. A ten, kto si ide grunge, iste vie, že nemenej známym sa stal aj samotný cover albumu - malé dieťa plávajúce v bazéne. Mimochodom, táto fotografia má dnes hodnotu jednej miliardy amerických dolárov. Nachádza sa na nej ani nie ročný Spencer Elden.

Dnes 25-ročný muž sa pri príležitosti jubilea vydania dosky nechal opäť zvečniť v bazéne. Pre americký New York Post sa vyjadril, že jeho pôvodná predstava bola odfotiť sa nahý rovnako ako pred 25 rokmi. Fotograf však uznal, že by to nebolo veľmi vhodné a vyzeralo by to prinajmenšom čudne. To je aj dôvod, prečo pláva Spencer v jeansoch. Z fotografie jasne vidieť, že Nirvana a spomínaný album mali na jeho život významný vplyv, čo aj dokazuje veľké tetovanie NEVERMIND na hrudníku. A ako si vy spomínate na Nirvanu? Ovplyvnila nejako vaše detstvo? Napíšte nám do komentárov. 

Späť
Zdieľať
Diskusia