Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2016, 16:31
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Galaxy Note7 dostane kvôli výbuchom limit na nabíjanie batérie. Miesto 100 % bude iba 60 %

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Ďalšie preventívne opatrenia.

Všetko nasvedčuje tomu, že sa Samsung chce za každých okolností vyhnúť len nedávno spomínanému diaľkovému vypnutiu všetkých nebezpečných Android smartfónov Galaxy Note 7, kam momentálne spadá zrejme každý predaný kus. Web PhoneArena prišiel s informáciou, podľa ktorej má juhokórejský gigant čoskoro vypustiť neplánovanú OTA (over the air) aktualizáciu operačného systému. Jej cieľom však nebude niečo vylepšovať, ale iba zachraňovať používateľov pred možným výbuchom batérie počas pripojenia k elektrickej sieti.

Ako už bolo spomínané, incidenty spôsobujú zle vyrobené batérie (asi kvôli snahe získať náskok pred Apple a jeho iPhone 7 Plus), teda konkrétne ich separátor, ktorý síce katódu a anódu oddeľuje, no nedostatočne. Aktualizačný balíček by mal aktivovať kapacitný limit, takže pôvodných 100% klesne na rovných 60%. Pri nabíjaní energie nás potom preventívne opatrenie ďalej jednoducho nepustí a tým sa zabráni možnej explózii vrátane následného požiaru, čo môže veľmi rýchlo vyústiť do poriadne nákladnej záležitosti.

Nabíjanie Galaxy Note7 nešetrilo ani osobný automobil

Galaxy Note7 dostane kvôli výbuchom limit na nabíjanie batérie. Miesto 100 % bude iba 60 %
Zdroj: www.dailydot.com
Domov
Zdieľať
Diskusia