Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2016, 9:58
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Facebook nás chce zblížiť s priateľmi i rodinou, a preto chystá ďalšiu zaujímavú novinku

ZAUJÍMAVOSTI FACEBOOK SERIÁL PRIATELIA
Uložiť Uložené

Užitočnosť alebo zbytočnosť?

Inovácie a zmeny hýbu nielen svetom, ale aj najväčšou sociálnou sieťou. Na Facebooku je registrovaná drvivá väčšina z nás a v dnešnej dobe ide už celkom aj o ustálenú súčasť našich životov. Okrem stoviek rozdielnych pikošiek, informácií, videí, publicistických článkov, pozvánok na udalostí a podobne ich využívame aj kvôli našim priateľom. Jednak z dôvodu súkromnej komunikácie, ale neštítime sa ani pohľadmi na ich čerstvo pridané fotografie či statusy a iné príspevky z ich životov. Vďaka Facebooku môžeme ľahko vidieť, čo sa im páči, čo riešia a čím sa aktuálne zaoberajú. Na spomenuté aspekty sa zamerali aj v ľudia od modrej sociálnej siete, vďaka čomu v dnešných dňoch testujú zaujímavú novinku.

Najnovšie skúšaná funkcia je zameraná primárne na príspevky od spomínaných priateľov, vďaka čomu by ste mali mať oveľa väčší prehľad o kamarátoch a ich činnostiach. Má originálny názov What friends are talking about, čo v preklade do slovenčiny znamená niečo ako o čom priatelia rozprávajú, čo riešia, čím sa zaoberajú a tak ďalej. Všetko je zapríčinené obrovským kvantom informácií, ktoré normálny človek jednoducho nedokáže postrehnúť a stráviť, a preto je nutné opäť upraviť algoritmus, aby používateľ dostával čo najrelevantnejšie príspevky. Častokrát sa totižto stávalo a ešte aj stáva, že sa vám na nástenke zobrazila skôr reklama na spodnú bielizeň či nový futbalový dres ako oznam o zasnúbení sa vašich dvoch blízkych.

Facebook nás chce zblížiť s priateľmi i rodinou, a preto chystá ďalšiu zaujímavú novinku
Zdroj: mashable.com

Všetko je zatiaľ iba vo fáze testovania na vybraných používateľoch a kedy (a či vôbec) sa nová funkcie dostane aj do našich končín, nevedno. Vyzerá to tak, že by mohlo ísť dobrý krok, ktorý nikomu neublíži. Ak by vás náhodou zaujímal celý oznam od Facebooku, klikajte sem. Čo si však o funkcii What friends are talking about myslíte vy osobne?

Domov
Zdieľať
Diskusia