Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. septembra 2016, 13:03
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Zlato, high-res audio a nechutne vysoká cena. Nový Walkman od Sony poteší nejedného fajnšmekra

TECH
Uložiť Uložené

Takto vyzerá skutočný luxus.

Legendárne zariadenia na prehrávanie hudby z 80. rokov ešte nevymreli. Zmenšila sa iba ich konštrukcia, dostali modernejší hardvér a už nepotrebujú páskové kazety. To však známemu japonskému výrobcovi elektroniky nestačí, a preto pridal jeho horúcej novinke ešte trošku zlata, čo je teraz vidieť na samotnej cenovke. Ak by si teda niekto náhodou robil zálusk na skutočne prémiový Walkman, tak nech nachystá poriadny balík peňazí, pretože zaň zaplatí takmer 3-tisíc euro. Nie, nejde o žart a ani nič podobné. Luxusný hudobný prehrávač totiž kombinuje všetko potrebné, aby dokázal podať excelentný zvukový výstup a aby zároveň dokázal očariť svojim vzhľadom.

Zlato, high-res audio a nechutne vysoká cena. Nový Walkman od Sony poteší nejedného fajnšmekra
Zdroj: www.sony.ca

Ako informuje web The Verge, Walkman NW-WM1Z predstavuje akúsi revíziu minuloročného modelu. Telo zariadenia pozostáva nie z hliníku, ale z medi a povrch zdobí zlato. Výber materiálov samozrejme súvisí s snahou zabezpečiť čo najkvalitnejší zvuk. A výsledok? Podľa Sony to za tie peniaze určite stojí. Najlepšie ale bude aj tak počkať na odborné recenzie, hoci je každému už teraz nadmieru jasné, že o kvalitu na úrovni iPodov rozhodne nepôjde. 

Vylepšenia oproti predchádzajúcej generácii zahŕňajú schopnejšie softvérové prostredie, dvojicu jackov (4.4 a 3.5 mm), elektroniku so spoľahlivejšou redukciou šumu pri digitálno-analógovej konverzii audio súborov či citlivejšie hardvérové tlačidla slúžiace na ovládanie Walkmanu. Rovnako je k dispozícii 256 GB kapacita, kde podľa výrobcu uložíme viac ako 1 500 skladieb vo vysokom rozlíšení. V útrobách sa okrem iného nachádza aj digitálny zosilňovač S-Master HX, patentovaná technológia DSEE HX na zlepšenie audio kvality a inžinieri nezabudli ani na Bluetooth, ktorý obohatili technológiou LDAC kvôli bezdrôtovému počúvaniu high-res hudby. Displej má dotykové kapacity a ak niekoho zaujíma operačný systém, tak je prítomný Android.

Novinka z dielne Sony príde do obchodov začiatkom budúceho roka. Potenciálni zákazníci dostanú na výber z dvoch verzií, pričom by tá najlacnejšia mala stáť okolo 1 000 euro. Je tu nejaký záujemca?

Späť
Zdieľať
Diskusia