Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. augusta 2016, 10:10
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Pozrite si zostrih najnebezpečnejších nehôd v slovenských tuneloch, ktoré často skončili dosť nešťastne

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Podľa národnej dialničnej spoločnosti sú nehody v tuneloch jedny z tých najhorších.

Podľa štatistík Ministerstva vnútra dopravná nehodovosť na Slovensku oproti predošlému desaťročiu výrazne klesla a za posledné štyri roky sa ustálila na stále hrozivých číslach medzi 13 a 14-tisícami nehôd. Aj tieto hodnoty by sme určite veľmi radi videli čo najnižšie, a preto sa Národná diaľničná spoločnosť rozhodla spraviť zaujímavý a možno aj nečakaný krok a na svojej oficiálnej facebookovej stránke zverejnila zostrih videí, kde na konkrétnych príkladoch z praxe, teda z kamier z našich tunelov ukazuje nebezpečenstvo pri nehodách. Vo všeobecnosti sa opakuje pár základných chýb, ktoré vodiči robia nielen v tuneloch, no asi si úplne neuvedomujú, že aj také nedodržanie bezpečného odstupu, mikrospánok, či neprispôsobenie štýlu jazdy svojim schopnostiam môže skončiť veľmi nešťastne. 

Je snáď veľmi pochopiteľné, že práve nehody v tuneloch môžeme považovať za tie najnebezpečnejšie, keďže nehrozí "dopad" na lúku či do zvodidiel, ale do betónových stien, čo by si mal každý vodič uvedomiť. Video zároveň nesie veľmi jednoducho čitateľnú myšlienku - aby vodiči pri prejazde tunelmi výrazne zvýšili pozornosť. 

Späť
Zdieľať
Diskusia