Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2016, 7:48
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Vďaka rozhodnutiu Sony si na PC budeme môcť zahrať The Last of Us, Uncharted, God of War a ďalšie exkluzivity!

TECH
Uložiť Uložené

Aplikácia PS Now dovolí hráčom hrať exkluzívne hry od Sony.

Ach, PC master race, nikdy si nezahráte Uncharted, The Last of Us a ďalšie exkluzivity od Sony, ktoré sa radia k najlepším hrám celej histórie. Aj takéto argumenty padali vo vojne medzi zelenými, playkami a spomínanou najvyššou rasou v hernom priemysle. Odosobnime sa od toho, aké detinské tie hádky na fórach a v diskusiách bývajú a zamerajme sa na exkluzivity ako také. Dlhé roky si ich Sony a Microsoft strážili. Druhí menovaní si ich dokonca kupovali priamo od vývojárov. Lepšie povedané, v mnohých prípadoch si jednoducho zakúpili časovú exkluzivitu, viď nový Tomb Raider. S príchodom Xbox One a čoraz vačším prepájaním konzoly s Windowsom však už viacerým začínalo dochádzať, že Microsoft urobí z konzolových hier jedno veľké pieskovisko, na ktorom sa budete môcť hrať ako s konzolou, tak i s počítačom. Sony sa dlhé roky držalo svojho konceptu a nikto by si nepomyslel, že v aktuálnej ére budeme môcť hrať ich exkluzivity na inom, než ich hardwari. Nepredstaviteľné sa však stáva skutočnosťou. Sony oficiálne potvrdilo príchod služby PS Now na PC. V Európe sa tak stane do pár mesiacov, nasledovať bude potom zavedenie služby v Amerike. A ako to vlastne funguje?

Vďaka rozhodnutiu Sony si na PC budeme môcť zahrať The Last of Us, Uncharted, God of War a ďalšie exkluzivity!


V prvom rade ide stále o exkluzivity. Všetky hry, ktoré budete na svojom PC hrať, budete v skutočnosti hrať na cloudových serveroch Sony, ktoré budú streamovať obraz a zvuk na vaše zariadenia. Už asi tušíte, že budete potrebovať silný internet a že už tak zaostalé grafické spracovanie bude ešte slabšie. Skrz streamovanie sa oreže ostrosť a celkom možno aj ďalšie aspekty, ktoré hry "zošpatnia". Podstatné však je, že budeme môcť hrať slávne PS exkluzivity aj na počítačoch. Pôjde pritom o tituly z PS2 a PS3. Nečakajte teda štvrté Uncharted, Order či blížiace sa The Last Guardian. Celkovo budeme môcť hrať niečo cez 400 hie, medzi ktorými sa nachádzajú aj také, ako napríklad: The Last of Us, God of War, Uncharted 1-3, inFAMOUS, pár dielov Ratcheta a Clanka a tak ďalej. Také Heavy Rain, Beyond: Two Souls a ďalšie veľké pecky ale momentálne v ponuke nie sú. Taktiež by ste márne dúfali v Red Dead: Redemption. 


Všetky hry si budete môcť vyskúšať v 7-dňovom trial prístupe zadarmo, alebo kúpiť 1 mesiac prístupu za 20 dolárov a 3 mesiace za 40 dolárov. A čo sa týka hardwarových nárokov?

  • Windows 7 (SP1), 8.1 alebo 10
  • 3.5 GHz Intel Core i3 alebo 3.8 GHz AMD A10
  • 300 MB miesta; 2 GB RAM
  • Zvuková karta, USB port
Vďaka rozhodnutiu Sony si na PC budeme môcť zahrať The Last of Us, Uncharted, God of War a ďalšie exkluzivity!

PS Now je určite milým prekvapením pre PC hráčov, ktorí dlhé roky snívali o The Last of Us a iných tituloch. Argument, že to si človek môže rovno kúpiť PS3 z bazáru je irelevantný. Jednak máte omnoho menej starostí a jednak za ten mesiac prístupu viete prejsť pokojne 5-10 hier a ďalej už službu nevyužívať. Ako na vás táto správa zapôsobila? Kompletný zoznam titulov si môžete pozrieť tu. 

Späť
Zdieľať
Diskusia