Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2016, 16:12
Čas čítania 0:00
Richard Končol

Spolupráca Daft Punk a The Weeknd je skutočnosťou, ich spoločný tvorivý proces je na spadnutie

HUDBA THE WEEKND
Uložiť Uložené

Lepšiu spoluprácu sme si snáď ani priať nemohli.

Ak je tvojím obľúbencom The Weeknd alebo duo Daft Punk, tak by si mal s takmer úplnou istotou spozornieť, pretože tieto dve mená sú spolu v štúdiu. Francúzi sa opäť prebudili zo spánku a momentálne pracujú s človekom, pre ktorého bol sen pracovať práve s nimi. Nie, nejde o žiaden žart.

O Daft Punku je všeobecne známe, že sa väčšinou držia v úzadí a keď začnú na niečom pracovať, tak to naozaj stojí za to. Naposledy zožali veľké ovácie spolu s Pharrellom pred zhruba troma rokmi za Get Lucky či Lose Yourself to Dance a neskôr mu spoluprácu opätovali na jeho skladbe Gust of Wind... a potom nastalo ticho. Medzitým stihol kanadský talent The Weeknd vydať debutový album Kiss Land a o dva roky neskôr komerčne úspešnejší Beauty Behind The Madness. Frajer Belly Hadid už ale dlhšiu dobu postuje fotky na svojom instagramovom účte práve zo štúdia, čiže je hádam každému jasné, že pilne pracuje. 

Spolupráca Daft Punk a The Weeknd je skutočnosťou, ich spoločný tvorivý proces je na spadnutie
Zdroj: grammys, juno awards

Zhruba dva mesiace dozadu sa však objavila fotka z pracoviska Doca McKinneyho, producenta stojaceho za Abelovými mixtejpmi House of Balloons a Thursday (ktorý mimochodom minulý štvrtok oslavoval päťročnicu). Nebolo by na nej nič zaujímavé, keby sa na nej neobjavila fotka Malcolma McDowella z Kubrickovho filmu Mechanický pomaranč, portrét Jimiho Hendrixa a... maľba robotov. Pri pohľade na fotku si hovorím vtedy... "Budú naozaj v jednom štúdiu?". Abel sa totiž vyjadril pár mesiacov dozadu pre Vogue, že s Daft Punkom by rád chcel spolupracovať (a práve od nich si spočiatku svojej kariéry požičial "ich masku" - držal sa v úzadí, rovnako ako oni, či neposkytoval žiadne rozhovory).

Odporúčané
The Weeknd v Prahe ukázal, ako má vyzerať perfektná popová šou. Koho koncert zrejme veľmi nepotešil? The Weeknd v Prahe ukázal, ako má vyzerať perfektná popová šou. Koho koncert zrejme veľmi nepotešil? 7. augusta 2023, 20:00

Dva týždne dozadu sa objavila ďalšia fotka na Instagrame s francúzskym duom - tentokrát však išlo o figuríny a zjavne aj o ďalší hint, že spolupráca je na svete. To nakoniec potvrdila aj exekutívna viceprezidentka pre urban hudbu v Republic Records, Wendy Goldstein. "O dva dni budeme mať v jednom štúdiu Daft Punk a Weeknda. Vždy som bola veľkou fanúšičkou elektronického dua a teraz som prvýkrát zapojená s naším umelcom do procesu, v ktorom bude on spolupracovať priamo s nimi." Či z toho vznikne niečo úžasné, nepochybuje asi nikto z nás - Daft Punk sú schopní vytvoriť naozaj akýkoľvek žáner hudby a v spojení s jedinečným hlasom Kanaďana etiópskeho pôvodu sa z toho môže stať počin epických rozmerov. Konieckoncov, snáď to uzrie aj svetlo sveta. Nechajme sa prekvapiť. Reč o Daft Punku a Abelovi je vo videu na 2:40. 

Späť
Zdieľať
Diskusia