Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. augusta 2016, 18:19
Čas čítania 0:00
Tori

Mladí Slováci natočili found footage horor o tom, čo všetko sa dozviete, ak porušíte zákaz vstupu

FILMY A SERIÁLY HOROR
Uložiť Uložené

Found footage horory nie sú obľúbené len v zahraničí, Slováci majú na konte už druhú snímku. Prekoná Zákaz vstupu svojho predchodcu z roku 2012?

Found footage je žáner zakladajúci si na desivej atmosfére vyvolávajúcej v divákovi pocit, že sleduje záznam skutočnej udalosti. Popularite sa teší najmä u režisérov disponujúcich nízkym rozpočtom, čiže sa stáva vhodnou príležitosťou pre začínajúcich tvorcov. Populárny je najmä za veľkou mlákou, no aj my Slováci sa od roku 2012 môžeme pýšiť snímkou Zlo. O štyri roky neskôr však prichádzajú mladí Novohradčania, aby daný žáner v našich končinách oživili nezávislou snímkou Zákaz vstupu. 

Mladí Slováci natočili found footage horor o tom, čo všetko sa dozviete, ak porušíte zákaz vstupu
Zdroj: www.facebook.com

Režisérom a zároveň scenáristom je absolvent Pedagogickej a  sociálnej akadémie v Lučenci Juraj Rusnák. Zároveň sa predstaví aj ako hlavný hrdina spolu s priateľkou Dominikou Vaššovou. Uvidíme aj Luciu Ptáčníkovú a Andreja Kurčíka. Natáčanie trvalo iba päť dní a režisér si vystačil s minimálnym rozpočtom. S potrebnými financiami mu pomohli priatelia a starosta obce Šávoľ, kde filmovanie prebiehalo. 

Dej je jednoduchý a pre daný žáner typický. Mladý párik sa rozhodne na vlastnú päsť vyšetriť príčinu uzavretia kultúrneho domu, no veľmi rýchlo zisťuje, prečo dôvody nemali byť nikdy odhalené. Zatiaľ máme k dispozícii len trailer, avšak v prípade záujmu by sa snímka dostala aj do slovenských kín. Mali by ste záujem? Zaujala vás táto slovenská tvorba? 

Späť
Zdieľať
Diskusia