Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. augusta 2016, 13:17
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš Martin Z.

Dame: Pristupujem k rapu svedomito, nech medzi mnou a Separom nie je cítiť kvalitatívnu priepasť (Rozhovor)

HUDBA
Uložiť Uložené

Člena formácie DMS a jedného z najlepších tatérov v našich končinách sme sa opýtali nielen na jeho prácu.

Každý správny fanúšik slovenského rapu veľmi dobre vie, že skupina DMS nie je na svete posledných pár mesiacov a album MMXV je výsledkom dlhých rokov fungovania, aj keď občas v pasívnom móde. Po vydaní albumu Čo sa stalo v roku 2011 sa chalani ako skupina odmlčali a prišiel čas na sólovú realizáciu. Separ rozbehol úspešnú kariéru v rape, Dame zas v tetovaní a až na pár hosťovačiek nebol vôbec aktívny, čo sa však zmenilo v závere minulého roku, kedy opäť spojili sily a vydali album, ktorý sme titulovali doskou roku 2015. Aj keď o niečo neskôr, rozhodli sme sa tentokrát vyspovedať druhého menovaného, pre ktorého bol spomínaný počin určite veľmi zásadný, o čom sa dozviete aj v samotnom rozhovore. Sleduj určite aj Instagram, facebook a na tomto facebooku nájdeš Dameho kerky. Nebudeme zbytočne naťahovať a poďme na to.

Dame: Pristupujem k rapu svedomito, nech medzi mnou a Separom nie je cítiť kvalitatívnu priepasť (Rozhovor)

Upozornenie: Rozhovor prebiehal prostredníctvom internetovej komunikácie a na Dameho želanie sme sa rozhodli ponechať slovosledy aj všetky pôvodné slová pre zachovanie autenticity pri výslovnosti.


Serus Dame, v prvom rade ti chcem poďakovať, že si si na nás našiel čas. Začnime zľahka, prezraď nám, ako sa máš a čo ťa momentálne zamestnáva najviac.
Čau, tak keďže bola sezóna festivalov, tak bolo trošku viac hraní jak bežne, nie len víkendy ale aj cez týždeň, čiže najviac cestujeme a hráme DMS show.

Pred vydaním albumu DMS si sa koncertovaniu nevenoval a teraz jazdíš slovenské aj české mestá každý víkend. Zvykalo sa ti ťažko alebo práve naopak?
Vieš čo, už som si zvykol, ale je to náročné zo začiatku keď si neni zvyknutý každý víkend byť preč a hlavne keď niekedy prejazdy medzi jednotlivými koncertami sú napríklad že v piatok hráš na nemeckých hraniciach na úplnom severe čiech a na druhý deň východ slovenska. Občas to niekto takto vyhrotene nabookuje, aj keď to je skor taký fail v bookingoch, ale stáva sa a potom si v aute 15-20 a viac hodín za víkend a to nechceš, možeš mať akékoľvek auto.

Aj keď MMXV už nie je najčerstvejším počinom, rád by som sa k nemu ešte na chvíľu vrátil. Zaujímalo by ma, či ti po pauze robilo problém vrátiť sa naspäť k písaniu textov a nahrávaniu.
Práveže naopak. Keď som nepísal pár rokov, nerátam pár nejakých featov čo boli ale vážne že velmi ojedinelé, tak máš plnú hlavu nápadov nazbieraných za tie roky. Je otázne či je tažšie písať keď stále niečo nahrávaš, lebo vtedy si zabehnutý, ale na druhej strane keď toho menej robíš, tak máš akokeby viac čo povedať. Technicky má samozrejme náskok ten, kto je v štúdiu niekolkokrát mesačne, ale tematicky a výpovedne podlamňa viac dáš keď máš nahromadené veci čo sa ti zbierali roky v hlave. Samozrejme že mi aj dlhšie trvalo v štúdiu sa do toho dostať a nenahral som prvé slohy za 20 minut. Prvé veci čo sme robili mi trvali 2 krát dlhšie jak bežne, ale po pár skladbách som zase bol v tom, to nezabudneš jak bicyklovat.

Dame: Pristupujem k rapu svedomito, nech medzi mnou a Separom nie je cítiť kvalitatívnu priepasť (Rozhovor)

Snáď každý, kto si album pozorne vypočul, mi dá zapravdu, že si vo všetkých skladbách Separa v technike, prejave aj textoch minimálne dobehol, ak nie občas aj predbehol. Je to jeho zásluha alebo si nejak na to všetko prišiel sám?
Každopádne dik za komplimenty, no ja som mal haluz z toho, že bude fakt tažké držať krok, minimálne teda sa snažiť dorovnať technicky a lyricky človeka, ktorý sa za dobu čo som ja neurobil takmer nič vyšplhal na vrchol scény a teda hlavne sa tak posunul odkedy sme spolu posledne niečo robili, že som k tomu pristupoval fakt svedomite a cibril to najviac jak sa dalo v daný moment, nech medzi nami neni kvalitatívna priepasť, že to ludia budú skipovat po jeho slohách, chápeš. Čiže samozrejme má na tom zásluhu, (ak si myslel či mi pomáhal s textami alebo flow tak to by som nikdy nechcel od nikoho, ani nevykradame zahraničné veci, bud to v sebe máš a cítiš to ked počujes hudbu alebo ne) keby bol priemerný raper, tak sa nemusím tolko snažit aj keď asi by som to aj tak robil rovnako, kedže s kýmkolvek robím, tak sa snažím najlepšie jak viem. My ale chodíme do štúdia na 90% vždy spolu a hovoríme si otvorene keď je niečo niekomu čudné alebo by vedel, že to inak bude lepšie a podobne.


Dokázal by si tento počin aj takto s odstupom času charakterizovať tromi slovami?
Hudba tanec klobása

K albumu, pochopiteľne, nechýbala aj vydarená tour. Kde sa vám hralo najlepšie a ako fungujú na fanúšikov skladby, keď to porovnáš so svojimi staršími koncertmi?
Tour bola super, lebo skoro každá zastávka bola vypredaná. Išlo nám práve o to, nech vidia ludia že to není nejaká detská show a že DMS show je na úrovni SEPAR show, ak ne aj na lepšej kedže dvaja MC’s plus ďalší sekundujúci mikrofón u DJ-a majú vačší ,,drajv,, jak solo MC a samozrejme hráme aj separové sólo hity. Vela ludí nechápe že keď DMS nepozná tolko ludí jak frontmana kapely SEPARA samotného, prečo koncert DMS stojí viac peňazí, logicky keď tam je viac ludí zainteresovaných, tak to lacnejšie byť nemôže, ja som si napríklad myslel, že po tour presne pre toto moc bookingov nebude, ale hráme každý víkend a do konca roka to máme skoro všetko vybookované, čiže to šlape a ludia chodia, kluby sú plné začo som neskutočne vdačný.

A ešte k tomu porovnávaniu so staršími koncertmi. Tak je jasné, že keď Separ vybudoval meno a posunul sa úplne do inej sféry ako sme hrávali predtým keď to meno nebolo, tak to je neporovnatelné, nehrávame kluby s kapacitou pre 100-200-300 ludí, ale 500-1000, o festivaloch a časoch hrania nehovoriac. Na vela z nich sme ako slovenskí headlineri alebo druhý od zadu, už to nejsú časy že ti svieti slnko do huby a kukajú na teba ludia s kebabom v ruke alebo si hádžu frizbí, čo samozrejme neber že mi jebe a niekoho týmto ponižujem. Keby urobím ja sólo, tak podlamňa tiež musím odsrať túto postupnosť a musím si dať brýle, lebo by bolo slnko ešte vysoko keby som hral, ale vďakabohužial mám super kamaráta, čo to odsral zamňa. :D

Dame: Pristupujem k rapu svedomito, nech medzi mnou a Separom nie je cítiť kvalitatívnu priepasť (Rozhovor)

Sleduješ aktuálne slovenskú rapovú scénu? Ak áno, máš pocit, že sa vybrala správnym alebo to ide celé do sračiek?
Sledujem to len tak čo sa kumne dostane, nesledujem tak, že snorím a pustím si všetko čo niekto dá, kedže idú von neskutočné kvantá rapu pomaly každý týždeň, vela slovenských albumov som vobec nepočul, čo ma čiastočne aj mrzí a čiastočne to mám na špičke paštrnáka, ale to čo som počul a dostalo sa kumne ohodnotím tak, že je to asi pol na pol. Občas nechápem jak sa može niekto, kto roky dozadu dobre repoval zhoršiť o niekolko tried, občas nechápem jak može niekto kto repuje takú chvílu byť tak dobrý, potom nechápem jak niekto vobec može repovat, a ešte viac nechápem jak može niekto toho človeka počúvať a dať mu hajp a kupiť si ešte aj jeho merch. :D

Je to podlamňa jak so všetkým všade, ne len s repom, ale aj v hocijakom odvetví, či si fotograf, spevák, maliar, tatér, drakulov kočiš alebo hydroizolačný asistent. Sú aj talenty, sú aj netalentovaný ludia čo niečim zaujmú, a niekedy tí, čo nevedia nič, ale sú nejak čudný alebo zvláštny, majú viac pozornosti ako by si zaslúžili, alebo teda ako by mali mať tí čo majú talent. Ťažká doba, ale ludia sú tak sprostí, že predáš niečo aj keď to je napiču, stačí že to dobre odprezentuješ alebo urobíš niečo čo ludia chcú, my sme vyrastali v inej dobe, takže preto to nechápeme asi. Každopádne progress tu je, len ne všetko čo v amerike letí sa hodí podla mňa aj našej reči. Keby sme si preložili texty vačšiny amerických momentálnych hitov a pustíme ich do rádia, tak si ludia povedia, že to čo je za hovná dávať o tom, že sa chceš oženiť s peniazmi, alebo by tvoj pseudonym bol Dve Retiazky, alebo Šťavnaté Jéčko, chápeš. :D

Každopádne ma najviac sere že vela reperov nehovorí pravdu, alebo lepšie povedané kážu luďom v skladbách to, čo sami nerobia… Alebo že ludia nemajú úctu k “legendám“ ktoré tu položili základy a prispeli velkou mierou k rozvoju tejto kultúry, vtedy sa mi zastavuje rozum že kde to sme v akej skurvenej dobe. To je tak absurdné jak keď ludia písali komenty Kanyemu že je skvelý človek lebo dáva možnost ukázať sa novým talentom namargo veci čo urobil s Paulom McCartneym…člen skupiny Beatles JE úplne nový talent :D

Ešte ma mrzí, že napríklad taký Danosť spraví brutálnu vec s Čistým a vôbec to ludia neocenia, a nejaký retardovaný youtuber má státisícové až miliónové videnia na videu vedla ktorého je ešte aj Peter Marcin vtipnejší a nevynaložili na to ani zlomok úsilia. Prefackal by som tú mladú (de)generáciu občas, nech sa svet prebere.

 

Ako si na tom momentálne s novými vecami ty? Dočkáme sa v dohľadnej dobe napríklad nejakých tvojich singlov?
Vieš čo, mám nejaké nové tenisky a retázku a dúfam, že toho že budem single sa už nedočkáte. haha


A čo sólový album? Ako to vidíš?
Sólo dúfam bude, niečo sa hovorí, viac nepoviem.

Dame: Pristupujem k rapu svedomito, nech medzi mnou a Separom nie je cítiť kvalitatívnu priepasť (Rozhovor)

Prejdime ešte k tvojej druhej záľube, resp. práci, ktorou je tetovanie. Prezraď nám, ako dlho už tetuješ a ako si začínal.
Tak tetujem zhruba 7 rokov, možno 8, už to neviem presne a začínal som tak, že som nad tým rozmýšlal už so Separom na základnej škole v 8 ročníku. To boli ale len také detské výmysly, že čo chceme robiť, tým že v škole sme snáď nerobili nič iné len sme si kreslili celé hodiny a kerky boli také niečo ako rebelstvo, tak nás toto napadlo, lebo sme boli vždy duchom pankáči, robili sme si piercingy za školou a vymyšlali pičoviny. Aj na strednej ma táto idea ešte držala v prvom/druhom ročníku, ale potom z toho nejak zišlo, kedže to bolo dočasne nereálne, po strednej škole som hladal čo budem robiť a asi dva roky som robil fakt hocičo, ale nič z toho ma nebavilo. Dostal som sa nejak k jednému chalanovi do Prahy s ktorym sme si sadli, (týmto zdravím Pa3k-a) začal som tam chodievať častejšie a vždy som doniesol nejaké svoje návrhy ktoré som si chcel dať, vždy mi povedal čo je dobré, čo zlé a raz mi povedal, že má pocit že by som mal tetovať, že mi dá strojček. Takto som sa k tomu dostal a pomaly som začal nad tým rozmýšlať, že by som to asi vážne mal robiť.

Dá sa to dotiahnuť na skutočne profesionálnu úroveň bez pomoci nejakého mentora?
Podlamňa je taká doba, že teraz už sa dá všeličo. Sú úplne iné podmienky, kedže je internet, strojčeky sú úplne na inej úrovni, je to lahšie teraz začať ako začínať pred 15-20 rokmi. Vždy som hovoril, že my sme to mali jednoduchsie a preto mám rešpekt k starším taterom, lebo keď začínali oni, bolo to úplne iné, museli všetko kresliť, nebol internet, photoshop tablety a podobné vymoženosti na prípravu dizajnov, bolo to ovela tažšie. Vela ludí sa nad takým niečím ani nezamysli. Späť ale k tomu, či sa dá aj bez mentora. Dá sa, ale podlamňa je lepšie keď ti niekto pomáha. Mňa učil spomínaný Pa3k a je dobre keď máš niekoho, kto ti na začiatku pomože keď nevieš kde si urobil chybu alebo si s niečím nevieš poradiť.

Tatér by mal byť v prvom rade umelec, čo v tvojom prípade určite platí, pričom stačí pohľad na jedinú prácu. Dá sa to však naučiť a praktizovať na vysokej úrovni aj bez tohto talentu?
Zase je to otázne, sú ludia čo robia "abstraktné" umenie, ktoré neuznávam pokial tatéri nevedia urobiť nič iné a schovávajú to za nejaký "štýl" podlamňa každý štýl by mal mať nejaké základy tak jak by mal každý vodič urobiť autoškolu na zošlahanej manuálnej fábii skor ako sadne do nejakého nového automatu čo je jak autodrom. Keď máš základy, tak potom možeš od toho odvíjať štýl, to trvá nejakú chvílu. Potom sú ludia ktorí robia abstrakt, lebo ich už nebavilo robiť klasické veci, portrety a realistiku alebo new/oldschool. Pri takých berem to, že si vytvorili nejaký štýl, lebo viem že vedia urobiť aj základné veci. To bohužial máloktorý zákaznik vie rozoznať kto je amatér čo sa snaží niečo robiť a vyzerá to naoko v pohode, lebo krivé čiary a škvrny sa naučí robiť aj šimpanz, bohužial ale sú aj takí ludia. Sú potom ludia čo majú v sebe talent a netušia o tom roky. Napríklad moj kolega Erich, čo zožral čiernobiele kerky a ukázal ludom čo sa dá spraviť aj keď si vyštudoval elektrotechnickú strednú, teraz robí také čiernobiele kerky, že málokto mu može u nás konkurovať. Takže je to otázne, ale bežné veci, nápisy a nejaké základy sa podlamňa zvládne naučiť vačšina ludí. Veď hovorí sa, že talent je len 20% úspechu.

Dame: Pristupujem k rapu svedomito, nech medzi mnou a Separom nie je cítiť kvalitatívnu priepasť (Rozhovor)

Riešiš návrhy vopred podľa predstáv zákazníka alebo si nechávaš výhradne voľnú ruku?
Riešim návrhy cez graficky tablet vo photoshope a každý design je originál pre zákaznika. Mám ale také pravidlo, že keď mi zákazník nechce nechať volnú ruku a moc mi do toho kecá, tak s ním nechcem ďalej ani komunikovať. Nechcem tráviť pol dňa s niekým, kto je tak zadubený že mi neverí v tom čo robím roky. Vela ludí si nechcelo dať poradiť a potom keď som ten svoj design ktory tak chceli menit urobil niekomu inému mi písali že presne také niečo chcú. Sú aj čudný ludia čo mi napíšu na základe toho že videli moje portfólio a napíšu, že by chceli odomňa tribal alebo nápis. :D To je taký nezmysel, jak keby si si zavolal nejakého dobrého šéfkuchára aby ti uvaril vifonku alebo mrazenú pizzu.

Dokážeš momentálne spojiť rap a tetovanie a robiť obe veci plnohodnotne, alebo je to skôr o nejakom kompromise?
Je to plnohodnotný kompromis, haha… Robím väčšinou 2 dni v týždni a keďže som bol zvyknutý robiť 4-5 dní, víkend som mal vždy voľný. Niekedy už aj piatok. Mám nejaký svoj osobný život a nedá sa všetko zvládať, keď si 6-7 dni v štúdiu. Takže som na tom tak isto čo sa pracovnej vyťaženosti týka lebo aj tie koncerty niesú vždy len zábava… keďže hráme väčšinou každý víkend dva koncerty, málokto chápe, že koncert síce trvá hodinu, ale to cestovanie a neskoré príchody či už na hotel alebo domov znamenajú, že ideš spať o 5-6-7 ráno a ďalší deň potom buď precestuješ rozbitý nevyspatý, alebo prespíš doma. Čiže niekedy nielen v nedeľu, ale ešte aj v pondelok hibernujem a tým pádom mi ostávajú 2 dni voľna tak, ako keď som robil 5 dni v týždni. Môže to vyzerať, že mi jebe a nechcem toľko robiť, je to ale o tom, že nie som stroj a potrebujem byť aj so ženou, mať nejaký svoj život a trochu si oddýchnuť. Na druhej strane si aspoň viem vybrať a nie som odkázaný na to, aby som robil každú jednu kerku. Vyberám si tie zaujímavejšie a aj pre ľudí je vzácnejšie mať odomňa kerku. Niežeby som bol nejaký nenahraditeľný umelec, ale tak ani ja sa aspoň neprežerem keriek a nemám nikdy taký pocit, že sa mi nechce to "roboty".

Rap sme so Separom začali robiť, keď sme ešte boli na základnej škole a tetovať som začal pred spomínanými 7-8 rokmi. Aj keď sa hudbe venujem dlhšie, tak koncerty boli donedávna sporadicky. Tým, že Separ si vybudoval sólo kariéru, kým som ja makal na kerkách, tak DMS sčasti, môžeme kľudne povedať, že aj z väčšej malo úspech, alebo teda viac pozornosti, ako keby Separa nikto nepoznal. Ale to je jedno, začali sme spolu a držíme spolu doteraz, čiže potiahol to, ale kvalitatívne to na úrovni držím aj ja.



Sám si majiteľom početného množstva tetovaní. Ideš si skôr spontánne nápady alebo veci s hlbokým významom?
Vieš čo na zašiatku každý hladá významy a neviem čo všetko, mne skôr vždy išlo o to, že každú kerku ktorú mám si viem spojiť s tým, kto mi to tetoval, kedy, kde, a vynorí sa mi pri nej nejaký pocit, toto je môj význam keriek… nie nejaké znamenia a podobne… poslednú dobu si idem primitivity, ako nápis na prstoch FRÍ a domček jednym ťahom… rozmýšlal som ako vtrepať slobodu na 4 prsty :D alebo mam napriklad veternú elektráreň, keď som chodil do dánska hostovať tak som chcel niečo odtial napamiatku, pýtal som sa kolegu dána čo je také typicky dánske načo su hrdí… povedal mi že toto lebo to dáni vymysleli… tak som si to dal od neho na nohu… alebo mám znak LIKE nad prsom na ramene na tom istom mieste kde som robil prvú kerku ja, a najvacčšia vec je že mi ju robila tá kamoška, ktorej som ja tú prvú kerku robil práve na to miesto. Like ukazuje vlastne jednotku a ma to pre mňa mega význam… pritom tieto kerky sú úplne jednoduché čierne pre tatéra nezaujimave čo sa roboty týka ale mam ich najradšej zo všetkých…

Koho považuješ za špičku tatérskej scény či už lokálnej, alebo tej svetovej?

Na Slovensku mojich kolegov Samuela Potúčka, Ericha Rabela, Špendla z Trnavy, chalanov z Wolftown Tattoo, ale je tu vela dobrých u nás aj v Čechách, Zhivko a Pa3k čo sú legendy ku ktorým chodili a chodia ludia doteraz. Neviem, je toho mnoho, nechcem menovať všetkých, lebo niekoho zabudnem a budem za kokota. :D
 
Svetovo sú potom najlepší podlamňa Rusi, Ukrajinci a Poliaci. Tieto národy majú neskutočných umelcov, až nereálne čo dokážu. Pozri napr. Dmitriy Samohin, Valentina Ryabova, Oleg Shepelenko, Domantas Parvainis, AD Pancho, ale osobne by som najviac chcel kerku od tipka z Lowrider Tattoo menom Jun Cha, lebo to je moj oblúbený umelec, aj keď sú aj lepší tatéri, ale roky sledujem jeho robotu a raz za ním pojdem na kerku určite.

Dame: Pristupujem k rapu svedomito, nech medzi mnou a Separom nie je cítiť kvalitatívnu priepasť (Rozhovor)

Dal by si sa možno za nejakých okolností nahovoriť na to, aby si niekomu spravil kerku, s ktorou sa nestotožnuješ?

Určite neurobím nič, čo nechcem a nerobil by som nikomu kerku na kalapáč. haha

Chystáš sa v dohľadnej dobe aj na nejakú sútaž? Predsa len, v posledných rokoch si ich absolvoval pomerne dosť.

V dohladnej dobe, kedže tieto súťaže bývajú vždy cez víkend, tak bohužial to vyzerá že na žiadnu, mal som v pláne Tattoo Wars tu v Bratislave, bohužial sme sa ale nerozumeli s našim managerom, alebo niekde sa stala chyba v komunikácii, nechcem nikomu krivdit, ale máme dva koncerty cez ten víkend a na nešťastie prave v sobotu kedy je Tattoo Wars hráme na východe takže tam vyrážame dosť skoro a nestihol by som to nijak

Dame: Pristupujem k rapu svedomito, nech medzi mnou a Separom nie je cítiť kvalitatívnu priepasť (Rozhovor)

Prejdime ešte na zopár klasických Refresher otázok. Čo dobré by si nám dokázal uvariť, prípadne kam by si nás vzal na najlepšie jedlo kdekoľvek na Slovensku.
Uvarím kludne sviečkovú na smotane a upečiem ti trojposchodovú sacherovu tortu, ja viem variť fakt hocičo, podlamňa kto tvrdí že nevie variť, je len lenivý to riešiť, lebo varenie není veda, každý teda zvládne inú úroveň varenia, ale podlamňa základy sa naučí hocikto, treba len chceť.
Na najlepšie jedlo na Slovensku by som vás zobral hocikam do Prahy. :D Určite do niektorej zo siete Ambiente reštaurácií. Bohužial v Bratislave som často sklamaný alebo teda musím chodiť na 5 miest dokola, aj to som prehnal. Ak ma neprehnalo z toho čo tu varia. Najlepšia pizza ale podlamňa Giamo (aj ked pizza neni práve ukazovatel gurmánstva) a nikdy ma nesklamalo jedlo v Savage Garden. 

Nájdeš si popri povinnostiach čas na filmy a seriály?
Keň ju fílmy? Na filmy a seriály je Smart, ale klasika Breaking Bad, kto nevidel, nech sa zakempí doma a pozre to, lebo to je najlepší seriál čo kedy bol.


A čo knihy či hracie konzoly?
Knihy nejsú moja parketa a mam ps3 čo som dostal od sestry, lebo ho nepoužívala. Kúpil som si aj ps vita do lietadla keď som chodil vela do zahraničia hosťovať do tetovacích štúdií, ale nejak ma to nebere, nejsom moc hráč. Prijde mi to zabitý čas, radšej sa povozím na reálnom aute a občas by som niekomu dal aj headshot :D


Predpokladám, že počúvaš veľa hudby, ktoré albumy/skladby ťa v poslednej dobe najviac zaujali?
Práveže ja počúvam vela starších vecí, milujem album Genesis z roku 2001 od Vlasta Rhymesa, kludne by som mu mohol robiť hajpmena miesto Spliff Stara :D Počúval som to ešte v ten rok keď to vyšlo a mal som to samozrejme prehraté na kazetu, lebo som nemal peniaze na originál a počúval som to dokola, lebo kazety sa nepretáčali. :) Ale z novších Yelawolf Love Story (úplne uletel a idem si to že je to iné), DREho posledný album, GAME niektoré veci z albumu, celkovo ma trošku sklamal, lebo som si to predobjednal na iTunes ešte pred releasom a čakal som viac, brutálna vec čo trošku už vylietava z rapu je Yellow Claw - Shotgun ft. Rochelle, to je peklo podlamňa aj keď niektoré časti inštrumentálky sú už trošku cez moj štýl, ale fakt naložená vec. Menšin Gan Feri - Till I Die je strašná vec, nový Fat Joe a Remy Ma - All the way up, ale keď nepoznáš určite si daj Braňa Mojseja - Pijeme fernet cez internet. To je tak ďaleko, že to si nezažil.

Na záver nám ešte prezraď, či a prípadne kam sa chystáš toto leto na dovolenku.
Boli sme kompletná DMS rodina v Chorvátsku, Sep bral aj manku aj Tininu manku, ja so ženou a Smart so ženou, ale ešte teraz v septembri vybehneme raz určite niekam lebo mame konecne volny cely vikend a je to kúsok, hocikedy sa rozhodneš, naložíš auto a ideš. Je tam pekne.

Ďakujem za vyčerpávajúci rozhovor. Ešte priestor pre teba na pár slov čitateľom refresher.sk
Čitatelom refresheru chcem odkazáť, aby písali menej prijebaných komentárov, lebo občas keď tam nakuknem, tak mám pocit, že koncentrácia zamindrákovaných hejterov je tam tak silná jak kolemanov chrbát. :) Každý, kto ma trošku pozná, vie že som pripečený primitív, takže zachovajte klud a nadhlad. Dík každému, kto túto esej dočítal do konca, nerád odpovedám na otázky jednou vetou.
A samozrejme pekný deň prajem.

Dame: Pristupujem k rapu svedomito, nech medzi mnou a Separom nie je cítiť kvalitatívnu priepasť (Rozhovor)
Späť
Zdieľať
Diskusia