Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2016, 20:38
Čas čítania 0:00
Jakub P.

Frank Ocean využíva auto-tune v novom videosingli Nikes, kde dáva najavo, že nie je ako ostatní

HUDBA
Uložiť Uložené

Včera album Endless, dnes singel Nikes aj s videoklipom. Frank, tešíme sa!

Je jasné, že najbližšie dni budú, čo sa zahraničnej hudby týka, najmä o Frankovi Oceanovi. Tento totiž po niekoľkých rokoch prelomil mlčanie a vydal vizuálny album Endless. Okrem toho má údajne počas tohto víkendu vyjsť aj jeho ďalší projekt, pôvodne pomenovaný Boys Don't Cry. Či to je pravda, uvidíme v najbližších hodinách, ale nový videosingel s názvom Nikes naznačuje, že snáď i áno. 

Rovnako ako Endless, aj skladba Nikes, ktorá je sprevádzaná videoklipom, sa dostala do sveta prostredníctvom Apple Music. Popri krásnom a čistom Frankovom speve dominujúcom na konci piesne, môžeme na tracku počuť amerického speváka využívať aj auto-tune. I ten znie v jeho podaní očarujúco. Ústredné myšlienky sa pohybujú okolo materializmu, sexuálneho či emočného uspokojenia a vnímania pojmu láska. Tomu je podriadené aj spomínané sprievodné video, na ktorom si dali Frank a jeho partia značne záležať. Je plné nahých momentov s množstvom psychedelických záberov a k samotnému autorovi sa v ňom pripojil napríklad aj A$AP Rocky. 

Frank sa piesňou v prvom rade snaží dať najavo, že nie je ako ostatní. Nenechá sa ovládnuť dievčaťom, ktoré ide len za peniazmi (check-Nikes), lásku totiž vníma trochu odlišne, než len materialisticky a sexuálne, a nepodriadi sa ani hudobnému priemyslu. Jednoducho povedané, ide si vlastnou cestou, čo nám je celkom jasné, keďže na pripravovaný album netlačil a svetu ho odhalí pravdepodobne vtedy, keď s ním bude sám najspokojnejší. Za spomenutie zo skladby Nikes ešte určite stoja napríklad shout-outs smerom k A$AP Yamsovi, Pimp C-mu a Trayvonovi Martinovi. Slov už bolo dosť, Nikes nájdeš nižšie. 

Pre viac informácií zo sveta urban music sleduj Raporter

Späť
Zdieľať
Diskusia