Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2016, 19:37
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Pracoval pre McDonald's, no teraz sa vozí na zlatom Bentley. Šikovnosť 19-ročnému Robertovi určite nechýba

ZAUJÍMAVOSTI BENTLEY
Uložiť Uložené

Príbeh, ktorý ťa nabije obrovskou motiváciou.

Mnohí z nás riešia alebo riešili v jeho rokoch tak maximálne rozchody s frajerkami a to, odkiaľ zoženú ospravedlnenku do školy či pár drobných na pivo a cigarety. Samozrejme, každý má iné ambície a iné plány, takže niečo niekomu vyčítať nemá rozhodne žiadny zmysel. Jedine, ak by dotyčný začal nariekať nad svojím životom, pretože šanca preraziť a rozprávkovo zbohatnúť nie je odopieraná ani jednému. Každý z nás má takú istú príležitosť, akú mal aj Robert Mfune, ktorý si už v 18 rokoch zaobstaral auto za viac ako 150-tisíc euro. Začiatky však neboli vôbec jednoduché, pretože mal dve práce a popri tom sa ešte stíhal pripravovať na kvalifikačné skúšky, aby ho zobrali na dobrú univerzitu. Ako sa mu to teda podarilo a čo všetko musel pre svoj sen spraviť?

Všetko to začalo, keď mal 16 rokov. Popri predávaní hamburgerov v jednej z prevádzok fast foodu McDonald's si privyrábal aj ako nosič občerstvenia v jednej finančnej spoločnosti, kde dostával od ostrieľaných zamestnancov základné školenia o takzvanom binárnom obchodovaní. Po zapojení samovzdelávania to však išlo ešte rýchlejšie, a preto čoskoro pristúpil na vytvorenie vlastného obchodovacieho účtu, teda nie tak úplne - keďže nemal požadovaný vek, nezostávalo mu nič iné, ako použiť osobné údaje jeho matky. No hneď ako dovŕšil dospelosť, spravil si vďaka pomoci jedného z mentorov skutočne vlastný účet, s ktorým obchoduje až dodnes. Postupom času dokonca začal investovať aj do coffee shopov či nehnuteľností v Anglicku a rodnej Južnej Afrike. 

Odporúčané
Nová Bentayga EWB Mulliner zastupuje vlajkovú loď značky Bentley. Má najpokročilejší systém sedadiel v aute na svete Nová Bentayga EWB Mulliner zastupuje vlajkovú loď značky Bentley. Má najpokročilejší systém sedadiel v aute na svete 23. augusta 2023, 12:00

"V dobe, keď som nosil čaj, som sa naučil niekoľko základných pravidiel, pretože boli okolo mňa veľmi dobre informovaní ľudia a doma ma navyše čakalo ďalšie bádanie."

Robert tak stihol behom necelých dvoch rokov zarobiť dostatočne veľký finančný obnos, aby si mohol dopriať zlatom obalené Bentley. Okrem toho kúpil pre mamu dom v podobnej hodnote a taktiež automobil, pretože mu prekážalo, že ju ostatní ľudia vidia cestovať autobusom, zakiaľ čo sa on vyváža v poriadne luxusných vozidlách. Áno, dnes je z neho milionár, ktorý nemá ani 20 rokov, to však rozhodne neznamená, že tak obrovské majetky nadobudol bez vynaloženia akéhokoľvek úsilia. Možno to všetko znie jednoducho, ako ale sám povedal, to obdobie, kedy musel mať dve brigády, kedy sa pripravoval na skúšky a kedy zároveň vo voľnom čase študoval binárne obchodovanie bolo najťažšie, aké počas života zažil.

Späť
Zdieľať
Diskusia