Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2016, 10:23
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Hádzanie predmetov počas tlačovky, prostredníky či koniec kariéry. McGregor vs. Diaz #2 sľubuje pekelne ostrú šou

ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY CONOR MCGREGOR MMA NATE DIAZ UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Sága pokračuje.

Na odvetu medzi Conorom McGregorom a Nateom Diazom museli športoví priaznivci dlho čakať, ale to sa už chýli k úplnemu koncu. Súboj medzi týmito dvoma esami prebehne totižto už tento týždeň. A to presne v noci zo soboty na nedeľu v Las Vegas na UFC 202. Samozrejme, pôjde o hlavnú udalosť, pričom súboj prebehne vo welterovej váhe. Vzhľadom na to, ako dopadla ich predchádzajúca konfrontácia, od súboja neočakávame nič iné, len opäť tú najlepšiu možnú šou. Ak by aj samotný zápas nesplnil vysoké nároky, ktoré si od súboja sľubuje snáď každý, tak minimálne "prestrelky" pred jeho začatím stoja za to.

Všetko to začalo ihneď po skončeni prvého zápasu, keď dal rodák z Írska jasne najavo, že ma záujem svojmu súperovi trpkú prehru oplatiť. Prakticky okamžite sa dohodla odveta, ktorá mala pôvodne prebehnúť už v júli na UFC 200, lenže následujúce udalosti dali tomuto scénaru stopku. O obrovský rozruch sa svojim tweetom postaral Conor McGregor, keď vyhlásil, že so zápasením končí, čím si zabezpečil stiahnutie zo zápasu. Aj keď neskôr vyšiel na povrch jeho skutočný zámer, neovplyvnilo to rozhodnutie Dana White-a zápas zrušiť. A keďže Diaz iného súpera ako Íra nechcel, musel sa dohodnúť nový termín. Ten bol stanovený na 20. augusta, čo je už táto sobota. Pokiaľ nás obaja aktéri opäť neprekvapia, zrejme sa už konečne dočkáme toľko očakávaného stretnutia. 

Skráť si čakanie pomocou oficiálneho promo videa.

To, že nás čaká pekelne ostrý súboj, potvrdila aj tlačová konferencia. Ako to už v poslednej dobe tradične na McGregorových tlačovkách býva zvykom, vždy sa na nich udeje niečo kontroverzné. A žeby tomu malo byť tentokrát inak, neveril azda nikto. Spočiatku všetko prebiehalo pokojne, ale to len preto, že Diaz odpovedal na otázky novinárov sám, keďže Ír meškal. Dostavil sa až po polhodine a medzi oboma aktérmi to začalo okamžite vrieť. Notorius nevyzeral moc kajúcne keď dorazil, a tak ho Američan počastoval štipľavou poznámkou, čím vlastne naštartoval celé divadlo.

“Hey, f*ck your whole team, how about that?” - adresoval Diaz po príchode svojmu súperovi.

“F*ck your whole team,” - znela trefná McGregorova odpoveď, pričom pokračoval. “You’ll do nothing. Shut your f*cking mouth. You’ll do nothing. You’ll do f*cking nothing. Not one of you will do nothing. Get the f*ck out of here.”

To už 31-ročného Diaza nenechalo chladným a spolu so svojím tímom zvolil veľkolepý odchod. Veci nabrali rýchly spád a počas toho, ako opúšťal priestory MGM Areny, kde tlačovka prebiehala, si začali vymieňať okrem šťavnatých odkazov a prostredníkov aj predmety. Najskôr Američan hodil po Írovi fľašku s vodou, aby vzápäti odpovedal rovnako aj Notorius. Ten však neostal len pri jednej fľaške, ale pochytal všetky možné veci okolo seba a snažil sa ich zamieriť na odchádzajúceho súpera. Celé predstavenie skončilo až v momente, keď obidvoch fighterov vyviedli z miestnosti. Tlačovka teda nastavila latku veľmi vysoko a pokiaľ bude samotný duel minimálne taký dobrý ako ona, tak sa máme na čo tešiť.

Predzápasová tlačová konferencia nesklamala.

McGregor spolu s Diazom majú nemalú zásluhu na tom, že vďaka propagácii, aká tu zrejme ešte nikdy nebola, sa môžu postarať o zlomenie PPV rekordu. Ten už 7 rokov drží zápas medzi Brockom Lesnarom a Frankom Mirom. V tesnom závese za nimi je práve americko-írska dvojica a ich prvá vzájomná konfrontácia. Pre tých, čo sa s výrazom PPV doteraz nikdy nestretli, poskytneme krátke vysvetlenie. Ide o systém, v ktorom užívatelia platia za službu, ktorú sledujú. Najvyššie číslo, aké sa v súbojoch UFC doposiaľ vyskytlo, je 1 600 000. To, či sa túto sumu podarí konečne prekonať je otázne, ale určite nie nepravdepodobné. Práve naopak, pokiaľ sa to niekedy malo podariť, tak je to práve teraz. 

Koľko užívateľov zaplatí za tento zápas? Odpoveď sa dozvieme už v najbližších dňoch.

Hádzanie predmetov počas tlačovky, prostredníky či koniec kariéry. McGregor vs. Diaz #2 sľubuje pekelne ostrú šou
Zdroj: UFC

Čo teda môžeme od súboja McGregor vs. Diaz #2 očakávať? Nutno podotknúť, že v týchto dňoch je každý jeden zápas do ktorého írsky fighter zasiahne veľkou udalosťou. Nebude tomu inak ani teraz a nebolo by tomu inak ani keby je jeho súper niekto iný. Lenže po dlhých rokoch Conorovej nadvlády v oktagone sa konečne našiel niekto, kto mu bol viac než len vyrovnaným súperom. Pritom už od úvoda prvého súboja išiel McGregor po Diazovi neúprosne, čoho výsledkom bola aj Američanova značne zakrvavená tvár. Stačil však jeden moment, vďaka ktorému dostal svojho soka do pasce. Vycítil, že McGregorovi odchádzajú sily a dokázal zvrátiť priebeh zápasu.

Zlou správou pre írskeho šampióna je skutočnosť, že Diaz je nielenže väčší, ale aj skúsenejší, disciplinovanejší a lepšie bráni kopy. Čiže štýl boja, s akým Notorius vyrukoval do prvého boja by zrejme neobstál ani tentokrát. Jednoducho povedané, ak chce mať McGregor reálnu šancu svojmu súperovi prehru oplatiť, musí zásadne zmeniť herný plán. Na druhej strane, vlnu optimizmu mu môže dodať aspoň fakt, že Diaz už bol predtým porazený. A to rovno až desaťkrát. Príručku, ako na to, teda Conor má, už ju len správne použiť.

Hádzanie predmetov počas tlačovky, prostredníky či koniec kariéry. McGregor vs. Diaz #2 sľubuje pekelne ostrú šou
Zdroj: instagram

Napokon, možno nepôjde iba o najsledovanejší súboj. Pre 28-ročného charizmatického rodáka z Lucanu pri Dubline môže ísť aj o životnú bitku. Je otázne, aký dopad by prípadna prehra mala na jeho následujúcu kariéru. Naopak, výhra by ho opäť mohla vrátiť do pohody, ktorou ovplýval pred UFC 196. Na záver ešte treba spomenúť jednu a tú najdôležitejšiu vec. Zatiaľ čo Diaz vyhrať môže, McGregor musí.

Slovenský a český fanúšik si zápas môže vychutnať už túto nedeľu o 4:00 ráno na stanici Nova Sport 2.

Anketa:
Koho favorizujete na víťazstvo?
Conor McGregor
Nate Diaz
Conor McGregor
82 %
1432 Hlasov
Nate Diaz
18 %
308 Hlasov
Späť
Zdieľať
Diskusia