Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. augusta 2016, 20:06
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš Barbora Bakošová

Deviate pokračovanie akcie Spots v útrobách vojenského bunkru sa tešilo veľkej návštevnosti a fantastickej atmosfére (Videoreport)

REFRESHER
Uložiť Uložené

Stovky návštevníkov sa prišli pozrieť na unikátny koncept akcie Spots, ktorý spája rôzne druhy umenia a netradičné miesta.

O udalostiach s hlavičkou Spots ste toho aj v poslednom čase mali možnosť na našom webe zaregistrovať pomerne dosť. Aktuálne máme za sebou už v poradí deviate pokračovanie, ktoré tentokrát hostil bunker B-S-1 Štěrkoviště, čo je jedným z objektov ťažkého opevnenia Bratislavy, ktorý zatiaľ čaká na svoju obnovu. Práve tento priestor uchvátil organizátorov z Jägermeisteru natoľko, že sa rozhodli naplniť ho umením so zaujímavým tematickým zameraním - pohľad na konanie diktátorov očami  Aleša Vojtáška za sprievodu hry svetiel a zvuku.  Na udalosti sme teda mali možnosť vidieť nielen výstavu fotografií, ale aj busty, koláže či intermediálne diela. Prvé diela projektu uzreli svetlo sveta už v roku 2012 a teraz ich autor doplnil aj v širšej obsahovej rovine.

Okrem samotnej výstavy, na ktorú sa prišlo pozrieť približne 600 ľudí, dotváral  skvelú atmosféru opäť aj ľadovo namrazený Jägermeister, ktorý si návštevníci, ako obvykle, vychutnávali z priesvitných skúmaviek. Heslo "neprestávajte loviť" , v tomto prípade spojené s históriou a umením, opäť dobre zafungovalo a my sa už teraz tešíme na to, čo si pre nás organizátori pripravia naubudúce. Ešte predtým si však vychutnajte pohľad na akciu našimi očami, pričom, samozrejme, nemohla chýbať ani naša Barborka Bakošová

Späť
Zdieľať
Diskusia