Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2016, 11:25
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Pri výplate dostal omylom 53-tisíc namiesto 530 eur. Mlčal a minul ich na drogy, stávkovanie a nové auto

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Za ten trest mu to asi aj stálo.

Už si určite počul o tom, že napríklad v Spojenom kráľovstve ľudia dostávajú výplatu aj týždenne, ale zaručene sa ti ani nesnívalo o tom, že by sa tvoj šéf mohol pri zadávaní sumy pomýliť o zopár núl a jednu desatinnú čiarku. 44-ročný stavbár Steven Burke z britského mesta Scarborough pracoval pre spoločnosť Croft Farm Construction Farm a keď mu jedného dňa šéf Phil Gledall posielal výplatu, trošku sa, ako sme už vyššie spomínali, pomýlil. Steven si však z toho, že mu na účet prišlo o zopár tisíc viac, než by si bol kedy predstavoval, nič nerobil a šéfovi sa ani neunúval omyl nahlásiť. Namiesto toho si povedal, že zažije zopár najkrajších dní vo svojom živote, ale jeho sen sa začal rozpadávať už čoskoro, keď na internetovom stávkovaní minul asi 14-tisíc eur, a tak sa radšej šiel venovať iným podnikateľským aktivitám.

Pri výplate dostal omylom 53-tisíc namiesto 530 eur. Mlčal a minul ich na drogy, stávkovanie a nové auto
Zdroj: SWNS

Ako uviedol prokurátor Shyam Soni, pán Burke si za viac než 2-tisíc eur zakúpil aj ojazdené Audi A4, ktoré sa mu bohužiaľ pokazilo hneď v deň kúpy a svoj žiaľ musel zapíjať na štýl Jordana Belforda z Vlka z Wall Street. Ďalšie peniaze totiž minul nielen na alkohol, ale aj na drogy, automaty, luxusné hodinky a jednu zlatú retiazku, čím si Burke určite urobil radosť, avšak to tak celkom nedomyslel. Onedlho sa s ním už skontaktovala jeho banka so žiadosťou o vrátenie peňazí, keďže jeho šéf si všimol obrovskú útratu, lenže Burke bol schopný vrátiť už len 18-tisíc z celkovej sumy. Šťastie sa naňho nakoniec usmialo aj na súde, ktorý mu vymeral 4-mesačný podmienečný trest a 100 hodín verejnoprospešných neplatených prác, o vrátení peňazí sa však v médiách už neobjavilo nič. Koniec koncov, keď usmiaty Burke vychádzal z budovy súdu, asi si v duchu hovoril, že tých zopár dní plných šťastia a bohatstva mu za tento trest určite stálo.

Späť
Zdieľať
Diskusia