Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2016, 21:31
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Bežecká komunita adidas Runners sa teší veľkej popularite

REFRESHER
Uložiť Uložené

Značka adidas odštartovala 23.júna projekt adidas Runners, ktorý oceňuje čoraz viac začiatočníckych, ale aj pokročilých bežcov.

Slávnostné otvorenie podujatia adidas Runners sa konalo na Tyršovom nábreží na Loď Café v priestore adidas Runners BASE, ktorý slúži ako bežecká základňa. Takmer 170 bežcov si najprv užilo otvárací beh cez mesto s tímom profesionálnych trénerov, a následne bežeckú párty, ktorá  počas tropickej noci trvala až do neskorých hodín. Od spustenia projektu sa do tréningov zapojilo už viac ako 250 bežcov. „Každý tréning navštívi priemerne 60 – 80 bežcov, ktorí sa z radosťou vracajú, čo je výsledkom profesionálneho tímu trénerov, ktorý tréningy zabezpečuje a ich individuálneho prístupu ku každému bežcovi,uviedol Ladislav Šiška zo spoločnosti adidas Slovensko.

Bežecká komunita adidas Runners sa teší veľkej popularite

Bežecké tréningy sa konajú raz týždenne a bežci sa na ne môžu vopred registrovať prostredníctvom stránky www.adidas.sk, na ktorej nájdu aj všetky potrebné informácie o tréningoch. Počas uplynulého mesiaca sa bežci mohli naučiť ako správne a ekonomicky behať v rámci tréningu zameraného na techniku behu, vyskúšať si populárnu švédsku techniku fartlek, alebo sa poriadne zapotiť pri intervaloch a výbehoch do kopcov. Keďže na podávanie kvalitných výkonov nestačí len behať, do tréningov sú často krát zahrnuté aj posilňovacie prvky s vlastnou váhou.

Pre členov sa organizujú aj rôzne workshopy so zaujímavými hosťami, ktoré sa konajú raz mesačne. Prvý  bol venovaný regenerácii a účastníci si tak mohli vyskúšať pomôcky na jej aktívne prevedenie. Cieľom adidas Runners je globálne spájať bežecké komunity v rámci viacerých miest a krajín. Jednou z takýchto iniciatív je aj nočný beh Berlínom, ktorý sa uskutoční už tento víkend. Za adidas Runners Bratislava sa ho zúčastní kapitánka Petra Fašungová s dvoma aktívnymi členmi.

Bežecká komunita adidas Runners sa teší veľkej popularite

Viac informácií o projekte, tréneroch a najbližších podujatiach nájdete na facebookovej stránke alebo na www.adidas.sk/adidasrunners.

Späť
Zdieľať
Diskusia