Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2016, 12:51
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Pokémon Go trhá na App Store rekordy. Stal sa najsťahovanejšou aplikáciou v rámci prvého týždňa

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Do kedy bude tento ošiaľ petrvávať?

Je nám jasné, že poslednú dobu bolo článkov s touto temetikou viac než dosť, avšak novinky a zaujímavosti zo sveta snáď jedného z najobľúbenejších japonských Anime sa hrnú z každej strany. Mali sme tu náramok Pokémon Go Plus, taktiež článok o hlavnom vývojárovi aplikácie a nechýbali ani informácie o smrteľných nehodách počas hrania. Dnes už tak nie je žiadnou raritou vidieť ľudí pobehujúcich s telefónom, hľadajúcich digitálne príšery a s kľudom môžeme prehlásiť, že sa táto svojím spôsobom originálna hra pre mobilné zariadenia stala medzinárodným hitom.

Podľa odhadov analytikov prináša Pokémon Go každý deň zisk pohybujúci sa na úrovni 1 až 2,3 milióna dolárov, čo rozhodne nie je malá sumička. Nebyť markantného nárastu hráčov počas tak krátkej doby a faktu, že sa o Pokémonoch píše naozaj všade a vo veľkom, nezaznamenal by App Store prekonanie rekordu v oblasti počtu stiahnutí. Ako potvrdila aj samotná spoločnosť z Cupertina, Pokémon Go sa stal najsťahovanejšou aplikáciou počas prvého týždňa pôsobenia v internetovom obchode s aplikáciami. Médiám zatiaľ neboli poskytnuté oficiálne čísla, musíme si teda vystačiť len s holým faktom, že počet hráčov minimálne v týchto dňoch rastie neuveriteľným tempom.

Pokémon Go trhá na App Store rekordy. Stal sa najsťahovanejšou aplikáciou v rámci prvého týždňa
Zdroj: www.google.sk
Anketa:
Aj vy naháňate Pokémonov?
Áno
Nie
Áno
59 %
465 Hlasov
Nie
41 %
327 Hlasov
Späť
Zdieľať
Diskusia