Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2016, 17:14
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Netflix a Marvel hajpujú šialene dobre vyzerajúce seriály Luke Cage, Iron Fist a tímovku The Defenders!

FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Trailery, kam sa pozrieš. Netflix to s Marvelom na Comic-Cone rozbalili naplno.

Zabudnite na filmy. Popravde, viac než Infinity War mňa osobne láka tímovka The Defenders. Ani ten Loras v GoT už nie je tým, čím býval, eh, takže sa na neho ako na Iron Fista veľmi teším. Ešte predtým však dostaneme Lukea Cagea. S tým sme sa zoznámili už v Jessice Jones, ktorá bude pokračovať taktiež. Rátame, že v roku 2018 uvidíme jej druhú sériu, rovnako ako tretiu sériu pre Daredevila a pravdepodobne aj debut Punishera. Netflix sa rozbieha naplno a už čoskoro budeme zrejme dostávať 3, nie dva seriály ročne. Teda aspoň čo sa spolupráce s Marvelom týka. Tá dnes vyvrcholila oznámením 3. série Daredevila a hneď 4 novými videami. Poďme sa teda spoločne pozrieť na to, čože nám to na Comic-Cone odhalili.

Začneme s harlemským hrdinom. Luke Cage má hrošiu kožu, neprejde ňou ihla, nôž ani náboje. A ak sa rozhodnete zlomiť mu čeľusť, nuž...

Netflix a Marvel hajpujú šialene dobre vyzerajúce seriály Luke Cage, Iron Fist a tímovku The Defenders!

Prvý poriadny trailer v znamení hip hopu ukázal všetko pre to, aby sme sa na v poradí 3. seriál v Seriálovom svete Marvelu od Netflixu tešili. Luke Cage získal nadľudskú silu a hlavne nezraniteľnú kožu po tom, čo absolvoval nepodarený experiment. Náhle sa stáva utečencom, snažiac sa napraviť chyby minulosti. Dej sa odohráva v srdci New Yorku v časti nazývanej Harlem, kde bojuje proti hlavnému záporákovi Cottonmouthovi, ktorý tiež oplýva nadľudskou silou, vyzná sa v jedoch a má ostré kovové zuby. Taktiež nesmieme zabudnúť na fakt, že nepriestrelný bitkár je milencom spomínanej Jessicy Jones a v komiksoch spolu majú dokonca malú dcérku. Uvidíme, ako tento fakt zamieša dejovými kartami. 

Obsadenie je taktiež viac ako dobré. Drsnú úlohu hlavného hrdinu si zobral na starosti Mike Colter (Million Dollar Baby, Men in Black 3, American Horror Story: Coven) a hlavného záporáka zosobní Mahershal Ali, známy najmä ako charizmatický Remy Danton z House of Cards (okrem iného aj The Curious Case of Benjamin Button či The Hunger Games: Mockingjay). Ďalej uvidíme Alfre Woodard (12 Years a Slave), Simone Missick (A Taste of Romance), Thea Rossiho (Cloverfield) a Franka Whaleyho (Pulp Fiction). Prvú (s najväčšou pravdepodobnosťou) trinástku častí budeme môcť streamovať prostredníctvom Netflixu 30. septembra.

Netflix a Marvel hajpujú šialene dobre vyzerajúce seriály Luke Cage, Iron Fist a tímovku The Defenders!

Iron Fist, občianskym menom Daniel Rand, je synom Wendella Randa. Postavu si zahrá Finn Jones a zo známych postáv pravdepodobne uvidíme Luke Cagea a Night Nurse aka Clair Temple. Wendell v mladosti objavil mystické mesto K'un L'un, objavujúce sa len raz za desať rokov. Tam zachránil život vládcovi, Lordovi Tuanovi, ktorý si ho z vďaky osvojil za svojho syna. Wendell sa po desiatich rokoch rozhodol mesto opustiť a odišiel domov, do New Yorku. Stal sa úspešným podnikateľom a oženil sa s krásnou Heather Duncan, s ktorou splodil syna, Daniela. Keď má Danny 9 rokov, jeho otec sa rozhodne znovu objaviť K'un L'un. Na výprave však obaja jeho rodičia zahynú a Daniel je zachránený obyvateľom mýtického mesta. Po tom, ako sa stretne s novým vládcom menom Yü-Ti, si ho vezme na starosť Lei Kung, aby ho zaučil do tajov mnohých bojových umení.

Daniel je prirodzený talent a čoskoro dokáže ovládať svoje čchi ako nikto iný a zdolať o mnoho skúsenejších protivníkov. Kung sa rozhodne zoceliť jeho päste udieraním do horúceho piesku a holého kameňa. Keď mal 19, získal titul Iron Fist po tom, ako sa mu podarilo v súboji zdolať draka menom Shou-Lao the Undying a namočiť si päste v jeho krvi. Po desiatich rokoch tréningu sa vracia do New Yorku, aby pomstil smrť svojho otca a prevzal po ňom späť spoločnosť nesúcu jeho meno. Zároveň pomáha ostatným superhrdinom vymiesť zločin z ulíc Hell’s Kitchen. Viac informácií o jednotlivých hrdinoch/seriáloch nájdete tu. 

Netflix a Marvel hajpujú šialene dobre vyzerajúce seriály Luke Cage, Iron Fist a tímovku The Defenders!

Na záver tu máme The Defenders, tímovku zloženú z Daredevila, Lukea Cagea, Jessicy Jones a Iron Fista. Je možné, že sa k nim pripojí ak Punisher a ďalší hrdinovia, zatiaľ však máme potvrdených len týchto štyroch. Showrunnermi budú Doug Petrie a Marco Ramirez, výkonní producenti prvej série Daredevila a showrunneri tej druhej. Čo sa týka deja, nikto poriadne nevie, o čom bude a my dnes ešte špekulovať taktiež nebudeme. Tím by ale mal dať dokopy práve Daredevil, čo je tak trochu prekvapujúce vzhľadom na to, že chce všetko robiť sám a po svojom. Už vo svojej druhej sérii však prišiel na to, že na všetko sám nestačí. Aj preto bola posledná návšteva Hell's Kitchen taká dôležitá. Ukázala zlomeného Matthewa, ktorý sa rozhodne sformovať tím na záchranu nielen svojho mesta. V teaseri nižšie sa však k hrdinom prihovára Stick, ktorý by mohol byť seriálovým ekvivalentom Nicka Furyho. No a ten hudobný podmaz. Teasery a trailery Netflix jednoducho robí sakramentsky dobre. 

Netflix a Marvel hajpujú šialene dobre vyzerajúce seriály Luke Cage, Iron Fist a tímovku The Defenders!

Ako bonus tu máme správu, že Eka Darville (Malcolm z Jessicy Jones) bude súčasťou hereckého ansámblu The Defenders. V tímovke teda uvidíme viaceré známe tváre zo samostatných projektov, takže sa môžeme dočkať aj vedľajších postáv z Daredevila a iných príbehov. Premiéry sa dočkáme v roku 2017, pravdepodobne niekedy v lete či na jeseň. 

Anketa:
Na ktorý z pripravovaných seriálov od od Netflixu v spolupráci s Marvel sa tešíte najviac?
3. séria Daredevil
2. séria Jessica Jones
1. séria Luke Cage
1. séria Iron Fist
1. séria The Defenders
1. séria Punisher
3. séria Daredevil
34 %
147 Hlasov
2. séria Jessica Jones
5 %
21 Hlasov
1. séria Luke Cage
7 %
31 Hlasov
1. séria Iron Fist
13 %
55 Hlasov
1. séria The Defenders
23 %
100 Hlasov
1. séria Punisher
19 %
84 Hlasov
Späť
Zdieľať
Diskusia