Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2016, 11:42
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Americká armáda prechádza z Android smartfónov na iPhone. Potrebujú vraj niečo spoľahlivejšie

TECH IPHONE USA
Uložiť Uložené

Špeciálne jednotky sa môžu tešiť na nový iPhone 6s, ktorý má byť "rýchlejší aj plynulejší".

Posledné roky sprevádzajú urputné konkurenčné súboje dvoch najväčších softvérových platforiem pre mobilné telefóny nikdy nekončiace debaty o tom, čo je lepšie a čo zase horšie. Fanúšikovia operačného systému od internetového giganta Google sa bránia otvorenosťou či pestrosťou, fanklub Apple zase stabilitou, bezpečnosťou alebo takou svižnosťou používateľského prostredia. A po novom sa k nim pridáva už aj Americké armáda, teda konkrétne špeciálne jednotky, ktoré sa doteraz v teréne spoliehali na Android smartfóny Samsung Galaxy Note z Južnej Kórey. Nakoľko im ale nedokážu zabezpečiť spoľahlivé fungovanie aplikácií, pretože tie podľa dostupných informácií neustále padajú a následne vojaci strácajú niekoľko drahocenných minút kvôli nevyhnutnému reštartu mobilného zariadenia, čoskoro ich nahradia iOS smartfóny s logom nahryznutého jabĺčka. Je tu však otázne, o aký model Galaxy Note presne ide. Ak by to boli niektoré z novších kúskov, Samsung by zrejme mal čo vysvetľovať.

"Keď sa snažíte zobraziť rozdelenú obrazovku s cestou a živým pohľadom z dronu, Android smartfón zamrzne a následne sa ani poriadne nedá do poriadku, často to vyžaduje reštart, čiže ide o proces, ktorý premrhá dôležité minúty."

Americká armáda prechádza z Android smartfónov na iPhone. Potrebujú vraj niečo spoľahlivejšie
Domov
Zdieľať
Diskusia