Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2016, 22:50
Čas čítania 0:00
Marek R.

Spanilá jazda Islandu pokračuje. Po výbornom výkone vyradili silné Anglicko!

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ďalšia futbalová rozprávka na obzore?

Posledné dni sme postupne spoznali všetkých osem štvrťfinalistov. Poľsko, Wales, Portugalsko, Francúzsko, Nemecko, Belgicko a Taliansko si zabezpečili postup a v poslednom osemfinálovom zápase medzi Anglickom a Islandom sme sa dozvedeli aj meno posledného tímu, ktorý túto sedmičku doplní v ďalšej fáze.

Obrovským favoritom boli, samozrejme, Angličania, ktorí majú v tíme mnoho mladých pušiek, ale aj skúsených hráčov, no opäť sa ukázalo, že niektorí ich hráči sú mierne preceňovaní a že Albionu to na veľkých turnajoch jednoducho nejde. Island sa totiž nevzdal ani po tom, ako už v štvrtej minúte inkasoval po pokutovom kope Rooneyho. Prešlo len pár desiatok sekúnd a už bolo vyrovnané. Prvá 20-minútovka bola nesmierne atraktívna a Island ešte v nej strelil svoj druhý gól v zápase, ktorý znamenal otočenie zápasu a možnú senzáciu.

Následne poctivou defenzívou nepustili svojho súpera takmer k žiadnej väčšej šanci a Anglicko vyzeralo byť bezradné, hlavne Wayne Rooney, ktorému lopta neustále odskakovala. Island dokázal v druhom polčase už neinkasovať ani jediný gól a mohol po záverečnom hvizde osláviť so svojimi perfektnými fanúšikmi nečakaný, ale o to viac krajší postup medzi osem najlepších tímov. Gratulujeme!

Sightorsson otáča skóre zápasu a strieľa víťazný gól!

Anketa:
Komu budete fandiť v ďalšej fáze turnaja?
Poľsko
Wales
Portugalsko
Francúzsko
Nemecko
Belgicko
Taliansko
Island
Poľsko
8 %
49 Hlasov
Wales
6 %
37 Hlasov
Portugalsko
6 %
42 Hlasov
Francúzsko
6 %
39 Hlasov
Nemecko
12 %
75 Hlasov
Belgicko
6 %
40 Hlasov
Taliansko
12 %
76 Hlasov
Island
45 %
294 Hlasov
Späť
Zdieľať
Diskusia