Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júna 2016, 18:00
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Sony experimentuje s pomalým nabíjaním. Predĺži nočné dobíjanie životnosť batérií?

TECH
Uložiť Uložené

Príde už konečne nejaké riešenie?

Nekonečný príbeh. Telefóny prichádzajú so stále vyšším výkonom, celková zmena špecifikácií zariadení naznačuje, že aj dva roky starý telefón sa už príliš nechytá (prax je samozrejme úplne iná), avšak batérie už roky zaostávajú a prevažná väčšina smartfónov je odkázaná na 1 či 2 dni a následne opätovné napojenie do zásuvky. Hoci sa u nás a iných weboch už roky objavujú články, ktoré hovoria o blízkej revolúcii vstavaných akumulátoroch a úspechoch v laboratóriách pri vyrábaní nových typov, realita je, že doposiaľ na trhu nie je snáď ani jeden z nich. Sony to však zobralo z druhého konca a miesto snahy vyrobiť batériu snov prichádza s nápadom ako šetrnejšie využívať už hotový výrobok. 

Užívatelia beta verzie Androidu Marshmallow 6.0.1 a zároveň majitelia niektorých z telefónov Xperia Z2, Z3 a Z3 Compact môžu otestovať špeciálne optimalizované nabíjanie, ktoré výrazne spomalí samotný nabíjací čas. Podľa všetkého by malo dôjsť k predĺženiu životnosti, keďže telefóny sú už po pár rokoch výrazne ochudobnené o svoju pôvodnú kapacitu. Dúfame, že v nastaveniach nebude chýbať regulovanie celkového času, teda každý si bude môcť prispôsobiť dobíjanie svojmu spánkovému režimu, a tak sa vyhnúť zbytočnému udržovaniu telefónu na 100% počas väčšiny nočného nabíjania. Totiž len málokto si môže počas dňa dovoliť nechať telefón v zástrčke pokojne i dvojnásobok bežného času a je teda predpoklad, že regulované nabíjanie bude výhradne nočnou záležitosťou. Pokiaľ však kupujete nový telefón každý rok, stráca pre vás efektívne nabíjanie zmysel. Táto služba by sa mala orientovať na tých, ktorí sú s jedným telefónom spokojní 2-3 a viac rokov.

Sony experimentuje s pomalým nabíjaním. Predĺži nočné dobíjanie životnosť batérií?
Zdroj: www.xperiablog.net
Späť
Zdieľať
Diskusia