Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2016, 14:58
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Najvýkonnejšie SUV na svete, 608-koňová Bentayga v šprinte proti najsilnejšej Tesle Model X P90D

TECH BENTAYGA BENTLEY TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV) VIDEO
Uložiť Uložené

Motor Trend sa opäť postaral o zaujímavý porovnávací test.

Pokiaľ je reč o silných SUV-čkách, už nejaký ten piatok v tomto segmente kraľuje nový počin od Bentley. Samotná automobilka totiž hlása, že ich nová Bentayga je vôbec najvýkonnejšie, najrýchlejšie a zároveň najluxusnejšie SUV-čko na trhu, čo (v istom slova zmysle) v podstate platí do bodky. Vo svojich útrobách skutočne ukrýva luxus, aký v inom vozidle tejto kategórie nenájdeme (uvidíme čo prinesie chystané SUV od Rollsu), v rámci maximálnej rýchlosti dokáže vo svojom sériovom vyhotovení uháňať až 301 km/h, no a výkonnostne dominuje tiež. Za masívnou prednou maskou sa nachádza obrovský 6-litrový dvanásťvalec do W s výkonom 447 kW / 608 koní, čo je opätovne rekordná hodnota. Áno, iste vás napadne najvýkonnejšia verzia Modelu X od Tesly, povedať však treba, že v duchu nedávneho "škandálu" ani najsilnejšia verzia P90D s Ludicrous "módom" zďaleka nedisponuje výkonom približne 770 koní, ako deklarovala novučičká automobilka. Výkon dvojice elektromotorov sa jednoducho nedá len spočítať a tak vo výsledku i Tesla priznala svoju chybu a na stránke sama píše o kombinovanom výkone "len" 397 kW / 540 koní. V americkom Motor Trende slovo dalo slovo a zhodou okolností postavili práve tieto exkluzívne SUV-čka bok po boku na štartovnú čiaru, aby otestovali (okrem iného), ako si budú obe monštrá počínať v šprinte.

Odporúčané
Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km 4. septembra 2023, 16:00

Ako sa ukázalo a zároveň i predpokladalo, prítomnosť veľkého krútiaceho momentu, ktorý je dostupný v podstate od úplného začiatku, vystrelil Model X do popredia a napokon tento "drag race" aj vyhral. Test oboch vozidiel následne pokračoval, pričom jeho obsah a hodnotenie si môžete pozrieť na priloženom videu, pozornosť však treba upriamiť aj na malú vsuvku. Jej podstatou sú 2 exempláre 241-koňovej Alfy Romeo 4C, konkrétne v otvorenej verzii Spider. Pointou však bolo, že jeden z nich stál na prívese, ktorý bol zapriahnutý práve za prítomným P90D-čkom s pohonom všetkých kolies. Čuduj sa svete, niekoľko tonová súprava, teda aj za prítomnosti ťažkého prívesu a približne tonu vážiaceho športiaka, závod aj tak vyhrala.

Domov
Zdieľať
Diskusia