Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2016, 23:35
Čas čítania 0:00
Marek R.

Gól z offsidu či nepremenená penalta. Výborné finále rozhodli až pokutové kopy, po ktorých sa raduje Real Madrid!

ŠPORT FUTBAL LIGA MAJSTROV REAL MADRID
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Výborné finále. V prvom polčase gól Ramosa, v druhom Carrasca a o víťazovi rozhodli až pokutové kopy.

Opäť sa nachádzame v tej časti roku, kedy sa futbalová sezóna blíži do svojho konca. Postupne sme spoznali ligových šampiónov, v Premier League to bol senzačne Leicester, v Bundeslige sa radoval Bayern Mníchov, Seriu A ovládol opäť Juventus, tituly získali aj PSG či Barcelona, u susedov sa radovala Viktoria Plzeň, no a u nás obhájil titul AS Trenčín. Minulú stredu sme spoznali rovnako aj víťaza Európskej ligy, kedy v druhom polčase Sevilla úplne zaskočila Liverpool, ktorý si ani neškrtol a tromi gólmi otočila skóre zápasu a už po tretíkrát za sebou dokázala vyhrať súťaž Sevilla and Friends. Teraz tu však máme úplný vrchol celej sezóny, keďže o 20:45 nás čakalo finále najprestížnejšej pohárovej súťaže v Európe, teda Liga majstrov, kde sme sa po dvoch rokoch dočkali vo finále úplne totožného zloženia. Rovnako ako v roku 2014 sa v ňom totiž predstavili dva madridské celky, teda Real a Atlético a hlavne druhý menovaný tím má svojmu mestskému rivalovi čo oplácať, keďže v už spomínanom finále z roku 2014 ich v závere schladil hlavičkou Sergio Ramos, ktorý vyrovnával v nadstavenom čase a lavína s menom Real Madrid už bola v predĺžení nezastaviteľná.

Gól z offsidu či nepremenená penalta. Výborné finále rozhodli až pokutové kopy, po ktorých sa raduje Real Madrid!

Ešte pred priebehom samotného zápasu sa pozrieme v krátkosti na pôsobenie oboch klubov v tejto sezóne a taktiež na ich cestu do finále Ligy majstrov. Real Madrid obsadil v tabuľke La Ligy druhé miesto, za ktoré podľa mňa môže byť úprimne rád. Síce sa obdobie bez titulu opäť predĺžilo o rok, ale dlho to vyzeralo tak, že Barcelona vyhrá ligu pred svojím rivalom s obrovským náskokom a napokon to dopadlo tak, že sa bojovalo až do posledného kola. V španielskom pohári sa biely balet potom vyradil sám, keď nastúpil hráč, ktorý nastúpiť nemohol a tým pádom prišla diskvalifikácia klubu z tejto súťaže. Čo sa týka Ligy majstrov, Real Madrid mal tento rok naozaj šťastie na žreb a cestu do finále mal pomerne jednoduchú (žiadne konšpirácie pls). V skupine mal biely balet pravdepodobne svojho doteraz najťažšieho súpera v podobe PSG, s ktorým uhrali bezgólovú remízu a v odvete po góle Nacha vyhrali 1:0. Prišli povinné víťazstvá na Šachtarom a Malmo, ktoré zaručili prvé miesto v skupine A. V ďalšej fáze potom najskôr vyradili AS Rím, vo štvrťfinále Wolfsburg a v semifinále si poradili aj s Manchestrom City, ktorý naplno ukázal svoju neschopnosť proti silnejším klubom v tejto sezóne.

Odporúčané
EURO 2024: Slovensko ešte čakajú tieto prípravné zápasy. Okrem toho, SFZ oznámil nového generálneho partnera (+PREHĽAD) EURO 2024: Slovensko ešte čakajú tieto prípravné zápasy. Okrem toho, SFZ oznámil nového generálneho partnera (+PREHĽAD) 19. marca 2024, 11:30

Na druhej strane tu máme Atlético Madrid, ktoré v lige napokon obsadilo tretie miesto a šance na titul si pokašľali prehrou s Levante, ktoré v tom čase už vedelo, že z La Ligy zostupuje. V španielskom pohári ich cesta skončila, keď narazili na Barcelonu, vyradenie im však neskôr vrátili. V Lige majstrov sa v skupine stretli s Benficou, Galatasarayom a Astanou, teda ocitli sa v pomerne ľahkej skupine, čoho výsledkom bolo prvé miesto. V osemfinále to potom bola penaltová dráma proti PSV so šťastným koncom pre Simeoneho zverencov a potom čakala na Griezmanna a spol. poriadna skúška ohňom. Najskôr totiž narazili na Barcelonu, aby následne po vyradení aktuálneho víťaza narazili na ďalšieho obrovského favorita, Bayern Mníchov. Aj Bayern však dokázali pokoriť a vo finále sú tak úplne zaslúžene.

Gól z offsidu či nepremenená penalta. Výborné finále rozhodli až pokutové kopy, po ktorých sa raduje Real Madrid!

Diego Simeone: "To play a final is absolutely fantastic, to win it is even better. That experience makes you want to continue living these moments. It's not easy; you have to pick yourself up, keep inventing yourself, change the players but not change the commitment, the values, the work. If you keep working, you're insistent, you can achieve things. We're not really going to change much for this game – neither team will. Madrid haven't changed much [since 2014]; we've changed more but we have the same structure. Casemiro makes Madrid a lot more dangerous on the counterattack – that's how they played in both [semi-final] legs against Manchester City. Many people think that's bad – not me. There could be different situations during the game but it's clear that, if you give Madrid space, they're very dangerous. I like to have 113 years of history on my back – I like that, I love the pressure. Only winning would satisfy me."

Zinedine ZidaneIt's going to be a difficult game for sure, extremely difficult, but we already know this and we're prepared for it. We've had two weeks to prepare and now the players want the ball to start rolling. I see the players the same as in Lisbon. We're one game away. We're all very happy to be in this final. We're ready for this, and that's the big word: we're ready to play. We've worked hard to achieve this. I'm happy with the work we've carried out. We've suffered a lot, but reaching a final without suffering is impossible. We know how to do that and that's what we'll have to do again, no doubt. In a final it's perfectly normal to have difficulties. If you want to win it, you have to suffer. Losing will not be a failure. Failure is in your attitude, or if you don't give your all. It's just a football game. You never know what will happen but I can tell you we're very prepared. [Since 2014] some players have left but the idea of this club is always the same. It's the great story: unity, effort, companionship and, when the time comes to play, quality and leaving everything on the field. We want to repeat that.

Gól z offsidu či nepremenená penalta. Výborné finále rozhodli až pokutové kopy, po ktorých sa raduje Real Madrid!

Úvodné zostavy:
Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Ramos (C), Pepe, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Ronaldo. 

Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Luís – Ñíguez, Gabi (C), Augusto Fernández, Koke – F. Torres, Griezmann. 

Boli sme teda zvedaví, či Real Madrid nájde recept na silnú obranu Atlética, ktorá v tejto sezóne udržala až 35 čistých kont z 56 zápasov (Merčiak ma naučil). Boli to však prekvapujúco los colchoneros, ktorí sa dostali k úvodnej strele zápasu, a to zásluhou Kokeho, brankár Navas však s ňou nemal žiadne problémy. O pár sekúnd na to však dostal Real Madrid možnosť priameho kopu a prvá veľká príležitosť bola na svete. K zahraniu štandartky sa postavil Gareth Bale, ktorý to napálil na hranicu päťky, kde už čakal Casemiro, brankár Oblak však reflexívne zakročil a skóre zápasu sa tak nemenilo. V 10. minúte sme sa dočkali aj prvej žltej karty zápasu, keď prenikajúceho Griezmanna zastavil Carvajal a rozhodca Mark Clattenburg neváhal. O 5 minút neskôr, teda v 15. minúte, sa už ale skóre zápasu menilo. Priamy kop Realu Madrid predĺžil hlavičkou Bale, pred bránkou už čakal Sergio Ramos, ktorý loptu tečoval a bolo 1:0. Treba však dodať, že tento gól padol z offsidu, čiarový rozhodca však vlajku nezdvihol. Počas zvyšku prvého polčasu sme už boli svedkami len akýchsi pološancí, či už po centrovanej strele Benzemu alebo pokuse Griezmanna v závere polčasu. Tie už zmenu výsledku ale nepriniesli, a tak po prvom polčase vyhrával Real Madrid nad Atléticom 1:0.

Oblak reflexívne chytá Casemirovu strelu

Sergio Ramos stojí na správnom mieste a otvára z offsidu skóre zápasu

V druhom polčase sa už po pár sekundách mohlo začať od začiatku, keď Pepe fauloval Torressa a Atlético dostalo možnosť pokutového kopu. K jeho exekúcii sa postavil Griezmann, trafil však len brvno a stav zápasu sa nemenil. Celkovo bolo v úvode druhého polčasu Atlético nebezpečnejšie, do ďalšej šance sa dostali aj po rohovom kope, zmätok pred Navasovou bránou však nedokázali využiť. A to ani v 59. minúte po voleji Saula.

Odporúčané
KVÍZ: Červení diabli či Pusinky. Poznáš prezývky známych futbalových klubov? KVÍZ: Červení diabli či Pusinky. Poznáš prezývky známych futbalových klubov? 17. marca 2024, 11:00

Rozuzlenie zápasu mohlo prísť v 70. minúte, keď sa na Oblaka sám rútil Benzema, Oblak to ale ustál a perfektne zakročil. Nebol by to zápas španielskych klubov, keby sme sa nedočkali divadielka, tentoraz vďaka Pepemu, ktorý sa strápnil pred desiatkami miliónov divákov, ktorí zápas sledovali. V 78. minúte prišla ďalšia obrovská šanca bieleho baletu na rozhodnutie zápasu, Ronaldo a ani Bale však nedokázali dostať loptu do siete. A tak prišiel trest. Juanfran ako jeden z najviac underrrated krajných obrancov na svete presne našiel pred bránou Carrasca, ktorý už nemal problém zakončiť do prázdnej bránky.

V závere polčasu sa ešte do rýchleho protiútoku rútil Carrasco, ktorého zozadu fauloval Ramos a rozhodca Clattenburg vytiahol žltú kartu.

Torres to spravil prefíkane a donútil Pepeho ku faulu

Zlý čas pre crossbar challenge

Úprimne, dalo sa čakať, že sa dočkáme vo finále aj divadielka

Juanfran, Carrasco a je vyrovnané!

Ramosov nebezpečný, ale taktický zákrok znamenal žltú kartu

A tak sa muselo predlžovať. V prvej 15-minútovke mohol rozhodnúť napríklad aj Ronaldo po rohovom kope, jeho hlavičku však tečoval obranca Atética a Oblak nemal problém chytiť loptu. Šancu malo aj Atlético po Torresovom vysunutí Griezmanna, Danilo ale ustál a vyhral súboj. Bolo taktiež vidno, že hráči už majú toho dosť po celej sezóne. Aj preto prichádzali posledné striedania, ktoré boli nutné, keďže prichádzali kŕče či menšie zranenia.

O víťazovi tak museli rozhodnúť až nepopulárne pokutové kopy. Ako prvý nepremenil svoj pokutový kop Juanfran a následne Ronaldo spečatil triumf Realu Madrid. Gratulujeme!

O víťazovi rozhodli až pokutové kopy

Späť
Zdieľať
Diskusia