Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
24. mája 2016, 12:31
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Hodorovo tajomstvo a osud boli odhalené v dojímavom finále poslednej epizódy Game of Thrones

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Hodor.

Asi vám nemusíme pripomínať, že článok obsahuje spoilery, že? Celkom pravdepodobne nás čaká vôbec najlepšia séria Game of Thrones. Jednak to môže byť spôsobené tým, že showrunneri David Benioff a D.B. Weiss tvoria seriál nezávisle od kníh (hoci im základné zvraty a dejové linky Martin prezradil, aby sa show až príliš neodkláňala od kníh), jednak tým, že príbeh Game of Thrones speje ku koncu a dejové linky po celom Westerose musia eskalovať do výšin, akých sme svedkami v 6. sérii. Zatiaľ čo tá 5. slúžila na to, aby sa dali veci do pohybu a aby postavy prišli na miesta, kde s nimi majú scenáristi veľké plány, v tej aktuálnej sa už naplno rozbiehame do cieľa. Umrelo mnoho dôležitých postáv, schyľuje sa k bitke o sever, no a Daenerys taktiež nebude večne sedieť v Meereene. Čo si však z poslednej epizódy budeme pamätať najviac, teda okrem toho, že v nej účinkoval známy slovenský hollywoodsky kaskadér čoby Night's King, je fakt, že sme sa konečne dozvedeli celý príbeh o Hodorovi a o tom, prečo vlastne nedokáže zo svojích úst dostať čokoľvek iné, než svoje povestné „Hodor“. 

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Dojemný a veľkolepý záver Hodorovho dobrodružstva vyspoileroval čitateľom kníh zvrat okolo jeho postavy. Pôvod Hodora totiž showrunnerom prezradil samotný George R. R. Martin, takže sa ho dočkáme aj v knihách. Možno v trochu inom znení, ale hlavné body budú sedieť. Naskytá sa však otázka, či sa Game of Thrones náhodou nepohybuje v uzavretej časovej slučke, respektíve či sa nepozeráme na flashbacky. Inými slovami, je celkom možné, že udalosti Game of Thrones sa už stali, prežíval ich Bran, ktorý nebol s ich výsledkom spokojný, a tak sa Wargol do minulosti, respektíve cestoval v čase a spomienkach ako Three Eyed Raven. Otáznik ešte visí nad tým, či Hodor držal tie dvere na Branov popud, alebo jednoducho o svojom osude vedel už od malička a rozhodol sa ho naplniť. Nevieme totiž, či mu Bran ukázal budúcnosť alebo ho len ovládol v minulosti, čím sa Willis prepojil s budúcnosťou a pomiatol sa z toho. Existuje mnoho teórií. Niektoré sú pravdepodobnejšie, iné zase menej, každá v sebe však ukrýva štipku možnej pravdy. My však ďalej špekulovať nebudeme. Isté však je, že Hodor si svoju úlohu splnil a postaral sa o jedno z najsilnejších finále epizód Game of Thrones. Aký je váš názor na aktuálne dianie v seriáli a aké teórie máte ohľadom GoT vy? Podeľte sa s nami o ne v komentároch.

Domov
Zdieľať
Diskusia