Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2016, 14:11
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Prvý pohľad na skutočný iPhone 7 alebo iba ďalšia maketa? Objavila sa fotka zadnej strany

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Ďalší dôkaz, že redukcia plastových pásikov a opticky väčší foťák budú naozaj realitou.

Posledné mesiace nás doslova zaplavili detaily o možnej hardvérovej výbave a konštrukčných zmenách nadchádzajúcej generácie iPhone. Niektoré z nich využívali špekulanti na zlepšenie štatistík, takže išlo viac-menej o dobre premyslené hoaxy, a iné zase pochádzali od osvedčených odborníkov z brandže, podľa ktorých poznáme vynovený model viac ako si vôbec myslíme. A dnes sa nielen ich predpoklady znovu potvrdili - tentokrát však vďaka uniknutej fotografii (nižšie) z čínskej sociálnej siete Weibo, kde máme jedinečnú príležitosť vidieť zadnú stranu niečoho, čo vyzerá ako 4.7-palcový iPhone 7.

Prvý pohľad na skutočný iPhone 7 alebo iba ďalšia maketa? Objavila sa fotka zadnej strany
Zdroj: bgr.com

Ako už bolo niekoľkokrát počuť, ani teraz zadná strana povedome vyzerajúcej konštrukcie s logom nahryznutého jabĺčka neobsahuje dva pásiky na zlepšenie signálu, ktoré mnohým z nás po dizajnovej stránke tak veľa prekážali. Na hranách elegantného tela sa síce nachádzajú ďalšie, tentokrát to však vyzerá oveľa krajšie ako pri iPhone 6 a iPhone 6s. Všimnúť si tiež môžeme opticky väčší a stále trošku trčiaci fotoaparát, takže sa dajú očakávať výrazne hardvérové zmeny. Súčasná generácia iOS smartfónu podľa rebríčku DoXMark výrazne zaostáva za konkurenciou s operačným systémom Android, čo núti Apple pristúpiť k výraznej inovácii.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Model iPhone 7 Plus alebo Pro by mal navyše ponúknuť až dvojitý fotoaparát, ktorý údajne poskytne aj kvalitnejší záber po manuálnom priblížení, respektíve zoome. Web 9to5mac zároveň spomína softvérovú funkcionalitu so schopnosťou skombinovať dva rôzne zábery z dvoch foto senzorov, vďaka čomu používateľ opäť získa iba vyššiu kvalitu fotografií. Očakávaní je od neho samozrejme oveľa viac, no zatiaľ nič konkrétnejšie nevieme. Snáď sa objaví viac detailov pár týždňov pred septembrovým predstavením.

Jeden z údajných dôkazov priamo z výrobného procesu kovovej konštrukcie,
že dvojitý fotoaparát iPhone 7 Pro (vpravo) naozaj dostane

Prvý pohľad na skutočný iPhone 7 alebo iba ďalšia maketa? Objavila sa fotka zadnej strany
Zdroj: www.hdblog.it
Domov
Zdieľať
Diskusia