Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2016, 17:18
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Slovák Vladimír Furdík ovládol Game of Thrones a v poslednej epizóde sa stal hlavnou postavou

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Úspešný slovenský kaskadér a hollywoodsky herec Vladimír Furdík sa objavil v poslednej epizóde Game of Thrones.

Neviete si predstaviť, ako nás teší, že Vladimír Furdík, o ktorom sme minulý rok napísali obsiahly článok, prerazil v takom veľkom formáte, akým je Game of Thrones. Vladimír už prispel svojím talentom do mnohých známych filmov a hollywoodskych produkcií a už dlhší čas sa venuje práve Game of Thrones. Vidieť ste ho už predtým mohli napríklad v Prometheovi, no skutočne odporúčame kliknúť na odkaz vyššie. V článku sa o ňom dozviete mnoho zaujímavostí a informácií. Keď už o Furďovi píšeme znova, pripomíname vám aj úžasný rozhovor s Gustávom Kyselicom, ktorý ho niekedy trénoval. Nasledujúce riadky môžu obsahovať spoilery k seriálu. 

Odteraz to už budú len naše domnienky a vyhľadané informácie, no myslíme, že vás zavádzať nijako nebudeme. Vladimír sa objavil v Game of Thrones už minulý rok, kedy dohliadal na kaskadérske kúsky a sám sa ich zúčastňoval hneď v minimálne 4 epizódach. Ak nás internet neklame, bol to práve on, s kým Jon Snow bojoval v epizóde Hardhome, kedy zabil jedného z White Walkerov. Sedelo by to aj s údajmi na IMDB, kde jeho meno svieti pri kolónke Stunt performer. Neberte to však ako stopercentne pravdivú informáciu.

Slovák Vladimír Furdík ovládol Game of Thrones a v poslednej epizóde sa stal hlavnou postavou

Tým však zďaleka nekončíme. Okrem toho, že pracoval na epizódach ako Home, The Red Woman, Sons of the Harpy a už spomínanej Hardhome, svojou troškou prispel aj v Oathbreaker. Určite si pamätáte na úžasný súboj Nedda Starka, Howlanda Reeda a ďalších Starkových ľudí s Kingsguard pri tajomnej veži, v ktorej je pravdepodobne Lyanna Stark. Jeden z najlepších šermiarov vo Westerose, Sir Arthur Dayne, bol hraný Lukeom Robertsom, avšak jeho pohyby s mečom natočil práve Vladimír Furdík. Že vám to stále nestačí, hoci už teraz by sme mali Furďovi blahoželať? Nuž...

Slovák Vladimír Furdík ovládol Game of Thrones a v poslednej epizóde sa stal hlavnou postavou


V poslednej časti Game of Thrones, v ktorej sa udialo skutočne mnoho, o čom si napíšeme neskôr, sme okrem iného videli zrod White Walkerov. Postarali sa o to Children of the Forest, a teda Deti lesa, ktoré sú už celkom možno vyhynuté. Nepamätám si, že by nám seriál ukázal aj iné bytosti tejto rasy, než tie pri Three Eyed Raven. Podstatné však je, že vieme, z akého dôvodu sa White Walkers zrodili a taktiež, ktorý bol úplne prvým. No predsa Furďo z Bratislavy. Nerobíme si srandu, slovenský kaskadér prepožičal tvár a telo postave známej ako Night's King, vládcovi Walkerov (nemyslíme texaských rangerov). Známu slovenskú tvár si všimol kolega mirex. Ide pritom o veľmi dôležitý moment, keďže môžeme očakávať, že sa s Vladom budeme v Game of Thrones stretávať až do samého konca White Walkerov, aj keď asi v jeho menej známej podobe. Snáď sa dočkáme ďalších flashbackov, ktoré nám odhalia identitu muža, ktorý sa stal skazou pre Westeros. Existujú mnohé špekulácie, že ide o jedného zo Starkovcov, no na toto odhalenie si ešte budeme musieť počkať. Jedno je isté, Vladimír Furdík to zase raz dotiahol o čosi vyššie a my sme na neho hrdí. Je isté, že v seriáli zohrá ešte výraznú rolu, teda, ak ho nepreobsadia, čo sa už v prípade tejto postavy stalo.

Slovák Vladimír Furdík ovládol Game of Thrones a v poslednej epizóde sa stal hlavnou postavou

Slušná podoba, čo poviete?

Slovák Vladimír Furdík ovládol Game of Thrones a v poslednej epizóde sa stal hlavnou postavou
Zdroj: HBO
Domov
Zdieľať
Diskusia