Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2016, 16:18
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Dočkali sme sa. Akčná kamera Xiaomi Yi 2 prináša 4K videá, lepšiu výdrž a úplne nový dizajn

TECH XIAOMI
Uložiť Uložené

A aby toho nebolo málo, tešiť sa môžeme aj na dotykový displej.

Keď pred viac ako rokom prinieslo čínske jabĺčko prvú generáciu vizuálnej kópie akčných kamier GoPro a prezradilo cenovku, každému zrazu došli slová. A aj keď sa odvtedy konkurencia výrazne zlepšila, novinka so 4K kapacitami a s úplne novým vzhľadom konštrukcie má stále čo ponúknuť. Xiaomi Yi 2, alebo iba Xiaomi Yi 4K prináša však oveľa viac, ako len videá s vysokým rozlíšením. V ponuke je taktiež väčšia kapacita batérie či výkonnejší a energeticky efektívnejší čipset Ambarella. Na vyhotovenie záberov slúži foto senzor od Sony, konkrétne ide o model IMX377, ktorý podľa webu AndroidHeadlines nájdeme aj v smartfónoch Nexus 5X a Nexus 6P. Fotoaparátu však v tomto prípade nechýba ani širokouhlý, až 155-stupňový uhol pohľadu alebo clona f/2.8.

Dočkali sme sa. Akčná kamera Xiaomi Yi 2 prináša 4K videá, lepšiu výdrž a úplne nový dizajn
Zdroj: www.androidheadlines.com

Čo sa týka režimov, Xiaomi Yi 4K nemá problém s HD záznamom pri 240 snímkoch za sekundu, Full HD pri 120 fps alebo Ultra HD pri 30 fps. Časozberné (Timelapse) či zrýchlené videá sú samozrejmosťou. Na zadnej strane navyše nájdeme 2.19-palcový displej s dotykovou vrstvou a ochranou prostredníctvom odolného skla Gorilla Glass, ktorý vraj ponúka pomerne veľkú hustotu pixelov (330 ppi). A okrem výrazne väčšej 1400 mAh batérie je prítomná aj Wi-Fi (5 GHz) a Bluetooth konektivita. Na jedno nabitie dokáže kamera vydržať natáčať približne 2 hodiny video záberu v 4K alebo 8 hodín v pohotovostnom režime. Cenovka by sa mala zo začiatku pohybovať okolo 200 amerických dolárov, takže o 120 dolárov viac, ako si výrobca pýtal za prvú generáciu. Vybrať si budeme môcť z troch farebných prevedení - čiernej, bielej aj ružovej.

Späť
Zdieľať
Diskusia