Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2016, 18:54
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Na čo zájsť do kina v mesiaci máj, ktorý začína blockbusterovú sezónu plnú komiksoviek, akčných veľkofilmov a rozprávok?

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Civil War, X-Men či pokračovanie Alicy v krajine zázrakov. Na čo sa oplatí ísť do kina v máji?

Už o pár dní vypukne veľký komiksový ošial. Vo štvrtok totiž do kín príchádza Captain America: Civil War, pričom niektoré krajiny začali s premietaním už v uplynulom týždni. Hneď po uzavretí trilógie Kapitána, prídu ďalšie očakávané filmy, no je jasné, že sú v tieni veľkých blockbusterov. Dnes si teda priblížime, čo všetko bude v nasledujúcich týždňoch stáž za vašu pozornosť a euríčka. 

1. Polednice - 5. máj 
26-ročný režisér Jiří Sádek, ktorý doteraz natočil len študentské filmy, prinesie na začiatku mesiaca do slovenských a českých kín vcelku chválený horor Polednice. Príbeh hovorí o Eliške, mladej mamičke prenasledovanej vlastnými démonmi, ale i prekliatiami, s akými sa ešte nestretla. V rámci českej kinematografie údajne ide o milé žánrové prekvapenie, nečakajte ale českého Jamesa Wana.

2. Captain America: Civil War - 5. máj
Od režisérov a scenáristov Winter Soldiera a zároveň ľudí, ktorí sa postarajú o dvojdielne Infinity War, prichádza snáď najočakávanejší Marvel film v ich doterajšej histórii, ak teda nerátame prvých Avengerov. V Civil War, okrem toho, že budeme svedkami adaptácie úžasného komiksu, totiž po prvýkrát uvidíme v rámci MCU Black Panthera, a na čo sa tešia všetci najviac, aj Spider-Mana. Povedané bolo už mnoho, videli ste aj dostatočné množstvo záberov, no a tak nám ostáva už len vydržať tých pár desiatok hodín. 


3. Trabantom do posledného dychu - 12. máj
Možno ste to už videli, nakoniec, tento komediálny dokument premiéroval v Čechách už v marci, no rozhodne stojí za to pripomenúť vám, že v slovenských kinách si ho užijeme až teraz. Ak chcete zažiť na veľkom plátne kus pohody, humoru, ale i večných problémov partie, ktorá sa opakovane vydáva do sveta na Trabantoch a iných neistých veteránoch, určite odporúčame aj 5. časť z filmovej série. 

4. Susedia na odstrel 2 - 12. máj

Pre niekoho podarená komédia, pre iných len ďalší nevyužitý potenciál v žánri či obyčajný film, na ktorý si po roku nikto nespomenie. Tak či onak, na Susedov sa do kina chodilo vo veľkom, takže pokračovanie nás nemohlo minúť. V ňom už Seth Rogen nebude bojovať so Zacom Efronom. Títo dvaja sa spoja, keďže im na nervy začne liezť babský klub, ktorého súčasťou je aj Chloe Moretz či Selena Gomez. Očakávať môžete podobný humor, ako pri jednotke, akurát tu bude oveľa viac krásnych žien. 

5. Angry Birds vo filme - 12. máj
Premiérujúc pred 5 rokmi, bol by z toho vysoko-očakávaný kinohit a možno aj kasový trhák. Takto ale vôbec nevieme, čo od toho máme čakať. Je síce od tvorcov Minions a bude to cielené skôr na deti, môže to môže dopadnúť oveľa lepšie, než práve pri tých žltých drobcoch s malými penismi. Posledný trailer sľuboval slušnú zábavu, a tak by možno nebolo odveci dať animáku šancu, hlavne ak máte menších súrodencov.

6. X-Men: Apocalypse - 19. máj
Tretia veľká komiksovka tohto roka z hľadiska statusu ságy ako takého bude o mutantoch v 80. rokoch. Celá pôvodná X-Men trilógia bola rebootovaná, a tak môže Bryan Singer budovať svet X-Men nanovo. Crossovery, nové postavy, doteraz nevidené príbehy či tie, ktoré sa nepodarili najlepšie a zaslúžia si reparát. Najprv však dorazí najsilnejší mutant na Zemi, En Sabah Nur, ktorý má za cieľ vyhubiť ľudstvo tak, ako ho poznáme a nastoliť svoj režim. Uvidíme všetky živé postavy z konca Days of Future Past, pričom sa k nim pridajú kapacity, ako Cyclops, Jean Grey, Nightcrawler, Angel, Psylocke, Jubilee, Storm a tak ďalej a tak ďalej. Ak veríte Singerovi, je to istá návšteva kina.

7. Alica v krajine za zrkadlom - 26. máj
Pokračovanie úspešného a obľúbenhé remaku klasickej rozprávky od Disney, ktoré tak trochu naštartovalo všetky tie hrané spracovania ich kultových príbehov, dorazí už koncom tohto mesiaca, hoci je okolo snímky tak trochu ticho. Predsa len, réžiu si po Timovi Burtonovi zobral na starosť nie veľmi známy James Bobin a ani premisa či trailery nevyzerajú extrémne lákavo. Svoje čaro to ale mať bude, no a ak sa vám páčila spomínaná jednotka, pravdepodobne nebudete odchádzať z kina sklamaní, teda ak budete mať rozumné očakávania.

Okrem spomenutých snímok môžete zájsť na pokračovanie kedysi slávnych Návštevníkov s Jeanom Renom, chválenú japonskú dramédiu Naša malá sestra či severský krimi thriller Odkaz vo fľaši. Kompletný zoznam premiér nájdete tu. Na čo zájdete do kina vy?

Späť
Zdieľať
Diskusia