Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2016, 21:04
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Už o pár dní začínajú v Rusku Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. S akou zostavou prichádza na šampionát Slovensko?

ŠPORT RUSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Má náš káder predpoklady na to, aby dokázal postúpiť zo skupiny? Práve túto otázku bude už o necelý týždeň riešiť celé hokejové Slovensko.

Od posledného šampionátu sa toho udialo naozaj hojne a našla sa nejedná nepríjemná udalosť, ktorá otriasla hojekovým Slovenskom. Hneď tou prvou bol koniec pre repezentačného trénera Vladimíra Vůjteka, ktorý teraz pripravuje na majstrovstvá tím rodnej Českej republiky. Aby toho nebolo málo, tak prišli aj voľby šéfa zväzu slovenského hokeja, ktorých výsledky boli pre reprezentáciu skoro likvidačné. Viedli totiž ku vzbure súčasných aj bývalých hokejistov hrajúcich ako v zámorí, tak aj doma. Aj keď je tento spor aspoň na pár mesiacov zažehnaný, nový tréner Zdeno Cíger sa musel pri skladaní kádra poriadne obracať, keďže veľa hráčov určite doteraz nesúhlasí s tým, akým smerom by sa mal hokej v našej krajine uberať. 

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2016 sa však nezadržateľne blížia, a tak sa s pribúdajúcimi prípravnými zápasmi a koncom sezóny v NHL formovala aj finálna podoba našej súpisky. Tí, ktorí sa tešia z prítomnosti hráčov z NHL budú tentokrát veľmi sklamaní, iní si zas povedia, že taký hokejista po odohratých 82 zápasoch základnej časti nám už aj tak veľa nepomôže. Nuž, v konečnom dôsledku je matematika veľmi jednoduchá, zo zámoria podporia tím štyria hráči. Zároveň káder doplní sedem úplných nováčikov, ktorí zatiaľ nemali možnosť nastúpiť na seniorskom šamiponáte, čo môže znieť, hrozivo, na druhej strane, chalani môžu len prekvapiť. No a zvyšok sú samozrejme hráči európskych líg a ruskej KHL. 

Už o pár dní začínajú v Rusku Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. S akou zostavou prichádza na šampionát Slovensko?

Tento rok sa bude hrať jubilejný 80. ročník v dvoch ruských mestách – Moskva a Petrohrad. Šampionát začína už o pár dní, teda konkrétne 6. mája, kedy sa zároveň odohrajú prvé zápasy, už v zaužívanom novom formáte na dve osemčlenné skupiny, ktorý sa pravedpodobne osvedčil. Na základe počtu bodov v rebríčku IIHF bude Slovensko hrať v petrohradskej "B" skupine spoločne s Kanadou, Fínskom, USA, Bieloruskom, Francúzskom, Nemeckom a Maďarskom. Práve s posledným menovaným mužstvom odohráme 7.5. náš úvodný zápas majstrovstiev, v ktorom si nemôžeme dovoliť prehrať. Ostáva nám len dúfať, že pri šiestom či siedmom zápase proti náročným súperom nebudeme musieť pobehovať s kalkulačkou a spoliehať sa na správnu konštaláciu hviezd a päť tímov protihráčov. 

Čo sa týka prípravných zápasov, tie odohral náš káder vždy v trochu pozmenenej zostave, a tak pravdepodobne žiaden z výsledkov nemôžeme považovať za úplne relevantný, avšak v poslednom zápase, ktorý sa najviac približoval záverečnej nominácii sa nam podarilo s Dánskom uhrať príjemný výsledok 3:1 a ukázať kvalitnú hru, na akú by sme mohli byť hrdí aj "naostro" v Petrohrade. Otázkou však ešte je, ako tréner uprace útočné aj obranné formácie a ktorý z brankárov prevezme status jednotky. Na záver ešte pripájame výsledky prípravných zápasov a finálnu súpisku, ktorá sa na MS 2016 predstaví. 

Už o pár dní začínajú v Rusku Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. S akou zostavou prichádza na šampionát Slovensko?

G: Július Hudáček (Örebro), Konrád (Olomouc), Baroš (Zvolen)
D: Sekera (Edmonton), Marinčin (Toronto), Graňák (Rögle), Meszároš (Novosibirsk), Jaroš (Lulea), Sersen, Švarný (Slovan Bratislava), Mikuš (Sparta Praha)
F: Réway (Fribourg), Bakoš (Liberec), Jurčo (Detroit), Daňo (Winnipeg), Dravecký (Třinec), Libor Hudáček (Örebro), Viedenský, Lušňák, Skalický, A. Šťastný (Slovan), Marcinko (Pardubice), Bartánus, Hrnka (Košice), Cehlárik (Lulea)

Krátky zostrih zo včerajšieho úspešného zápasu

Anketa:
Ako podľa vás dopadne Slovensko na Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 2016?
Postúpi zo skupiny
Nepostúpi zo skupiny
Bude bojovať o zotrvanie v A kategórii - úspešne
Bude bojovať o zotrvanie v A kategórii - neúspešne
Postúpi zo skupiny
49 %
632 Hlasov
Nepostúpi zo skupiny
26 %
340 Hlasov
Bude bojovať o zotrvanie v A kategórii - úspešne
17 %
226 Hlasov
Bude bojovať o zotrvanie v A kategórii - neúspešne
7 %
94 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia