Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. mája 2016, 11:01
Čas čítania 0:00
Ivan J.

5 šialených jazdeckých lokalít. Na týchto miestach by ste bicykel pravdepodobne nikdy neočakávali

ŠPORT VIDEO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ľudia prahnú po dobrodružstve. Na následujúcich miestach sa určite dostaví.

Asi každý z nás si raz za čas sadne na bicykel a prostredníctvom neho sa snaží prísť na iné myšlienky. Máme obľubené trasy, poznáme ich a vždy si ich s radosťou zopakujeme. Potom sa však nájdu takí jedinci profíci, ktorí objavujú nové, nepoznané miesta, kde sa predtým ešte žiadne koleso nedostalo. Možno tak trochu aj preto, že to nikdy nikomu nenapadlo. Šialené kúsky predvádzané na BMX nás dostávajú do údivu a nám nezostáva nič iné, len sa kochať pohľadom na ne. Pozrite sa s nami na 5 lokalít, kde by ste bicykel v živote neočakávali.


 Vesmírne stredisko 

Príležitosť zajazdiť si v ukrajinskom národnom vesmírnom stredisku neprichádza každý deň. Šancu vyskúšať si to dostal parkový jazdec Vasya Lukyanenko a ten ukázal, že pri skákaní sa cíti ako ryba vo vode. Na príslušných 16-metrov vysokých radaroch predviedol niekoľko svetových trikov na aké by si bežný smrteľník zrejme netrúfol. Niet sa mu čo čudovať, komplex postavený len niekoľko mesiacov pred historickým počinom Jurija Gagarina v roku 1961 má stále čím zaujať.

 

The Playboy Mansion 

Playmate už viac nie sú jediným lákadlom v slávnom sídle Hugha Hefnera. Teraz sa môže pochváliť aj tým, že si tu zajazdil uznávaný jazdec Danny MacAskill. Ten s viac ako 100 miliónmi vzhliadnutí na youtube sa pokúsil okoreniť tento raj svojim umením. Obrovská vila s 22 izbami je zároveň jediným súkromným domom v Los Angeles s licenciou na používanie pyrotechniky. 

 

Dom hrôzy

Neslávne Duranské sanatórium, údajne jedno z najviac strašidelných miest v Kostarike. Okrem iného aj bývalá nemocnica a väzenie, je dôsledkom toho, že  o tomto mieste kolujú rôzne zvesti. Vraj tu stále strašia duchovia, ale ani to nadšencov bicyklov neodradilo a skúsili si tu zopár trikov. Pri pohľade na niektoré z nich je asi jasné, že pri ich vykonávaní nad nadprirodzenými bytosťami samotní jazdci nepremýšľali.

 

Plávajúci čln 

Vezmite si najlepších svetových freeride cyklistov na horských bicykloch a dajte ich na obrovský čln plávajúci pri pláži San Francisca.  Vybudovať raj pre bikerov na vode už viac nie je problémom. Pre niekoho možno trochu sci-fi, ale v Amerike realita. Uvidíme či sa v budúcnosti niečoho podobného dočkáme aj v Európe.

5 šialených jazdeckých lokalít. Na týchto miestach by ste bicykel pravdepodobne nikdy neočakávali
Zdroj: redbull.com

 

Varšavský tunel

Väčšina ľudí má tendenciu držať sa čo najďalej od priemyselných areálov, ale nájdu sa aj takí, čo sa rozhodnú, že to môže byť ideálnym miestom pre ich BMX. Medzi nimi aj Dawid Godziek, ktorý si vyskúšal jazdu v čiastočne postavenom tuneli pod riekou Visla. Následujúce video dokazuje, že jeho šialený pokus mu vyšiel na výbornú. 

Späť
Zdieľať
Diskusia