Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. apríla 2016, 20:31
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Prežila ťažké zdravotné problémy i skutočný únos, sexi Jessica Alba sa však svojho hereckého sna nikdy nevzdala

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Dnes vám predstavujeme jednu z najkrajších žien na svete, ktorá za peknou tváričkou skrýva odhodlanie a bojovnosť.

Jessica Alba. Kedykoľvek je reč o najkraších herečkách Hollywoodu a sveta všeobecne, reč vždy padne na túto americkú krásku s mexickými koreňmi. Ako jednej z mála sa jej podarilo preraziť aj mimo filmovej a televíznej brandže a dnes pôsobí nielen ako herečka, ale aj ako úspešná podnikateľka s vlastnou firmou. Spolu sa dnes pozrieme na jej bohatú filmografiu.

Celým menom Jessica Marie Alba sa narodila 28. Apríla 1981 v meste Ponoma (Kalifornia) a spolu s bratom Joshuom boli vychovavaní realitným agentom Markom a samozvanou žienkou domácou Cathy Albou. Len málokto vie, aké náročné bolo jej detstvo, počas ktorého sa popasovala nielen s astmou a ťažkým zápalom pľúc, ale aj s obsesívno-kompluzívnou poruchou. Všetok ten čas o samote a v nemocniciach dal priestor je fantázii a Jessica si pre seba vysnívala hereckú budúcnosť. V jedenástich sa tak zúčastnila talentovej súťaže v srdci Los Angeles, ktorú vyhrala a získala tak sériu hereckých hodín zadarmo. S ďalekosiahajúcimi ašpiráciami a novonadobudnutým agentom bola Jessica len o rok na to obsadená do komédie Camp Nowhere. Samozrejme, že to nijako prevratne nenaštartovalo jej kariéru a popri menších úlohách v seriáli The Secret World of Alex Mack a Leaving Las Vegas si dodatočne privyrábala modelingom a reklamnými spotmi. Milovníkov vodných športov možno prekvapí, že Alba prijala ponuku do austrálskeho seriálu Flipper najmä kvôli jej láske k potápaniu. Je zaujímavé spomenúť istý incident, ktorý sa udial počas natáčania. Po niekoľkých výhražných telefonátoch bola herečka unesená priamo z natáčania a nájdená až po pár dňoch nedotknutá v kufri auta. Po tom, čo by si mnohí zbalili kufre a dali by prednosť vlastnému bezpečiu, to Jessica roztočila na americkej pôde a schmatla úlohu vo všetkom možnom od televíznych programoch, ako Beverly Hills, 90210, Love Boat: The Next Wave a Brooklyn South až po filmy, ako Never Been Kissed a Idle Hands.

 

Prežila ťažké zdravotné problémy i skutočný únos, sexi Jessica Alba sa však svojho hereckého sna nikdy nevzdala
Zdroj: Sony
Jessica Alba vo filme Idle Hands (1999)

Ako to už väčšinou býva, s veľkými menami prišla aj veľká sláva a seriál Dark Angel z rúk Jamesa Camerona jej priniesol nomináciu na Zlatý Glóbus za jej rolu geneticky upravenej bojovníčky. Beztak, kto by odolal nadprirodzene rýchlej a silnej mutantke v tesných kožených nohaviciach, všakže? Začiatok nového storočia bol teda pre herečku mimoriadne úspešný a podobne sa jej darilo aj v súkromí, keďže sa zasnúbila s kolegom Michaelom Weatherlym. Problémom je, že ako jej mnohé herecké kolegyne, začala byť skôr videná pre svoju krásu a nie pre svoj talent, a to v istom zmysle predurčilo smer jej kariéry. Jessica však dlho neplakala nad sexistickým Hollywoodom a chopila sa možnosti využiť svoj vzhľad na profit. Stala sa predstaviteľkou kozmetickej spoločnosti L'Oreal a RevIon a nejedno mužské oko potešila na obálkach časopisu Maxim, podľa ktrorého bola v roku 2001 číslom 1 na Hot Liste. Navyše je známa tým, že sa vytrvalo odmieta objaviť nahá na kamere a dokonca dostala šéfa Playboya Hugha Hefnera do problémov, pretože použil jej fotky bez jej súhlasu.  

 

Prežila ťažké zdravotné problémy i skutočný únos, sexi Jessica Alba sa však svojho hereckého sna nikdy nevzdala
Zdroj: Cameron/Eglee Productions

Jessica Alba v seriáli Dark Angel (2000-2002)

Teraz sa už vrátime do roku 2003, kedy sa na plátno vrátila s hudobnom drámou Honey, kde stvárnila sexi hip-hopovú tanečníčku, ktorá čelí ťažkému rozodnutiu. Samozrejme, že nešlo o žiadnu oscarovú snímku, avšak projekt bol zameraný najmä na mladšie publikum, ktoré to patrične ocenilo. V polovici minulého desaťročia prišiel režisér Robert Rodriguez s vizuálne zaujímavým projektom Sin City, kde Jessica stvárnila striptérku Nancy Callahan s nečakanou minulosťou. No a tu sa už dostávame k snímke, s ktorou je jej meno spájane najčastejšie. Nejde o nič iné, než o filmovú adaptáciu komiksu Fantastic Four. Napriek potenciálu sa film neuchytil a je dnes vačsinou hodnotený ako zmarený pokus o oživenie štvorice superhrdinov na veľkom plátne, na ktorom sa podčiarkli nevydarené vtipy a nezáživný príbeh. Jessica Alba a.k.a Susan Storm bola oveľa viac očarujúcejšia v dráme Into the Blue, kde sa spolu s dnes už zosnulým Paulom Walkerom potápa do bahamských hlbín a nachádza poklad na dne mora.

Prežila ťažké zdravotné problémy i skutočný únos, sexi Jessica Alba sa však svojho hereckého sna nikdy nevzdala
Zdroj: Fox
 Jessica Alba, Ioan Gruffudd, Chris Evans & Michael Chiklis vo filme Fantastic Four (2005)
 

Do jej filmografie dnes patria aj projekty ako Good Luck Chuck, Awake, The Love Guru, The Killler Inside Me či Valentine's Day. Za spomenutie azda stojí aj thriller The Eye, ktorý rozpráva príbeh slepej ženy. Tá nadobudne zrak po transplatácii, no čoskoro si bude želať, aby sa všetko vrátilo do pôvodných koľají. Je priam neuveriteľné, že herečka bola počas tohto časovo náročného obdobia tehotná s jej už terajším manželom Cash Warrenom a na jar v roku 2008 mu porodila prvú dcérku Honor. Z tohto obdobia sa s ňou rovnako spája tak trošku vtipná príhoda, ktorá sa udiala v Oklahoma City. Alba bola odfotnená počas vandalizmu, keďže protizákonne polepila hneď niekoľko miest plagátmi so žralokmi. Údajne sa len snažila poukázať na alarmujúco nízke čísla populácie žraloka modrého.

Prežila ťažké zdravotné problémy i skutočný únos, sexi Jessica Alba sa však svojho hereckého sna nikdy nevzdala
Zdroj: LGF

Jessica Alba & Parker Posey  vo filme The Eye (2008)

Po týchto prevratoch v jej osobnom živote prichádza snímka Machete, kde si vyskúšala, aké je to byť agentkou. Odvtedy bola obsadená do snímok ako An Invisible Sign s J.K. Simmons-om, Little Fockers s Benom Stiller-om či Robertom De Nirom, Sin City: A Dame to Kill For s mnohými hviezdami a Stretch s Edom Helms-om. Hlavné úlohy mala v romantickej komédii Lessons in Love a mysterióznom horore The Veil. V posledným rokoch sa začala viac venovať podnikaniu a založila dnes už miliárdovú spoločnosť The Honest Company, prostredníctom ktorej ponúka prostriedky do domácnosti a kozmetiku pre ženy bez akýchkoľvek toxínov. Neskôr vydala aj rovnomennú knihu, v ktorej rozpráva o svojej rodine a o spôsobe, akým dnes žije. A jej recept na úspech? "Úspech vyžaduje komunikáciu, spoluprácu a niekedy aj zlyhanie."

Prežila ťažké zdravotné problémy i skutočný únos, sexi Jessica Alba sa však svojho hereckého sna nikdy nevzdala
Zdroj: Jamel Toppin pre Forbes

Jessica Alba pre Forbes (2015)

Jej druhá dcéra Haven prišla na svet v roku 2011. Pár faktov, o ktorých široká verejnosť nevie, je napríklad to, že jej vášnou sú Harley Davidson motorky a školu dokončila už v 16-tich. Čo sa týka jej nadchádzajúcich projektov, jej fanúšikovia sa môžu tešiť na dobrodružnú drámu Dear Eleanor a viac akčný film Mechanic: Resurrection s Jasonom Statham-om. 

Domov
Zdieľať
Diskusia