Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. apríla 2016, 10:36
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

iPhone 7 má prísť s novým Home tlačidlom, bez trčiaceho foťáku a so zvýšenou odolnosťou voči vode

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Svetlo sveta uzreli čerstvé informácie o nadchádzajúcej generácii iOS smartfónu. Čo nové sme sa dozvedeli?

Vyzerá to tak, že fanklub kalifornského jabĺčka čakajú tento rok celkom zaujímavé zmeny, pretože sa nedávne špekulácie o nadštandardnej odolnosti voči nepriaznivým elementom opäť potvrdili. A nielen to. Internetom koluje niekoľko zaujímavých noviniek týkajúcich sa iPhone 7, ktorý Apple predstaví už o pár mesiacov. Pár slov padlo aj o vynovenom Home tlačidle pod displejom. Ako píše renomovaný web AppleInsider, z čínskych zdrojov vyplávali na povrch chýry o zmene mechanického prevedenia na kapacitné, teda reagujúce na obyčajný dotyk prsta, a nie klasické fyzické stlačenie. Ak do toho ešte zakomponujú 3D Touch, narastie mu aj funkcionalita, čo v konečnom dôsledku iba zjednoduší ovládanie. Taktiež sa hovorí ako o rovnej prednej, tak i o rovnej zadnej strane konštrukcie, takže môžeme očakávať, že v súčasnosti dosť trčiaci fotoaparát bude po septembri konečne minulosťou.

Pri zvýšenej odolnosti sa však informácie rozchádzajú. Podľa jedného zdroja má byť iPhone 7 odolnejší ako súčasná generácia iPhone 6s, podľa iného tak rovnako. Vďaka nedávnemu testu bolo možné dokonca vidieť, že stupeň ochrany, hoci ho Apple nikde oficiálne neuvádza, si bez väčších problémov trúfne aj na obávanú IP68 certifikáciu, ktorou disponuje najnovší Galaxy S7 alebo S7 edge od juhokórejského giganta Samsung. Je preto veľmi pravdepodobné, že IP68 konečne uvidíme aj na krabičke nadchádzajúcej generácie iOS smartfónu, nakoľko to teoreticky môžeme brať ako testovaciu fázu pred oficiálnym uvedením zvýšenej odolnosti na spotrebiteľský trh. Taktiež tomu nahráva očakávaná zmena mechanického Home tlačidla za kapacitné či už niekoľkokrát spomínaná absencia 3.5 milimetrového jacku. Čím viac otvorov v konštrukcii mobilného zariadenia dokáže výrobca eliminovať, tým zmenšuje šancu poškodenia negatívnym vplyvom tekutín alebo drobných pieskových zrniečok, a to znamená menej reklamácií. Zaužívaný štandard na pripájanie audio príslušenstva by v takom prípade zrejme nahradil Lightning slot alebo Bluetooth konektivita, ktorá vďaka neustálemu vývoju žerie čoraz menej energie.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Informácie o zmene Home tlačidla navyše súvisia aj s nedávno uniknutým smartfónom s logom nahryznutého jabĺčka a ničím neprerušovanou plochou prednej strany, ktorému samozrejme chýbal 3.5 mm jack. Unibody konštrukcia rovnako obsahovala dvojitý fotoaparát a niečo, čo sa podobá na Smart Connector z iPadu Pro.

iPhone 7 má prísť s novým Home tlačidlom, bez trčiaceho foťáku a so zvýšenou odolnosťou voči vode
Zdroj: appleinsider.com
Domov
Zdieľať
Diskusia