Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2016, 15:30
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Revolučný dopravný prostriedok Hyperloop na Slovensku? Do Bratislavy si naše myšlienky príde vypočuť riaditeľ spoločnosti

TECH BRATISLAVA ČESKO ELON MUSK SLOVENSKO STARTUP
Uložiť Uložené

O pár rokov možno bude doprava na Slovensku o čosi iná.

Vizionár Elon Musk sa snaží meniť svet na lepšie miesto. Do jeho bohatého portfólia projektov pritom nepatrí iba automobilka Tesla či založenie projektu PayPal, ale aj ambiciózna myšlienka s názvom Hyperloop, ktorá by jedného dňa mohla pretransformovať štýl, akým funguje doprava na našej planéte. V praxi by to malo vyzerať tak, že Musk postaví uzavreté vákuové potrubie, v ktorom budú premávať kapsuly nielen pre materiál, ale aj pasažierov. Pôvodne chcel Musk tento projekt postaviť medzi americkými mestami Los Angeles a San Francisco, ale v poslednom čase ho očividne zaujala myšlienka expanzie aj na iné trhy a aj keď by to azda nikto nepovedal, svoju rolu v projekte Hyperloop môže zohrať aj Slovensko.

Riaditeľ spoločnosti Hyperloop Transportation Technologies Dirk Ahlhorn sa podľa portálu Startitup.sk chystá na tajnú návštevu bratislavského centra Impact Hub, kde si príde vypočuť návrhy a myšlienky ambicióznych slovenských ľudí a startupov a ich odpovede na otázku, čo by ich konkrétny startup mohol priniesť do projektu Hyperloop. Aj keď dopredu nemôžeme vedieť, ako táto debata dopadne, bolo by celkom zaujímavé sledovať prípadný úspešný vývoj Hyperloopu na našom území a v jeho okolí, keďže informácie hovoria o tom, že cesta materiálu z Prahy do Bratislavy by trvala len takmer 20 minút a to by určite zefektívnilo vzájomnú spoluprácu, do ktorej by sa určite radi pridali aj ďalšie okolité metropoly. Okrem toho Hyperloop na prevádzku využíva solárnu energiu, z ktorej dokáže 90 percent ušetriť, a tak by sme ju mohli využiť na rôznych ďalších miestach. Veríme teda, že naši startupisti zanechajú na Dirka Ahlhorna slušný dojem a o pár rokov sa budeme pyšniť unikátnym svetovým projektom.

Revolučný dopravný prostriedok Hyperloop na Slovensku? Do Bratislavy si naše myšlienky príde vypočuť riaditeľ spoločnosti
Domov
Zdieľať
Diskusia