Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2016, 10:09
Čas čítania 0:00
Ján Janočko

McGregor sa dočkal privítania vo Welterovej váhe prehrou v druhom kole proti Diazovi

ŠPORT CONOR MCGREGOR MMA NATE DIAZ UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Rozbehnutý McGregor si v noci prekvapivo neporadil s Nateom Diazom a podľahol mu v napínavom zápase.

Dlho-očakávané prvé súťažné vystúpenie McGregora od decembrového (13-sekundového) zisku titulu od Brazílčana Alda sprevádzalo množstvo kontroverzií. Pôvodný titulový zápas bol zrušený, miesto Dos Anjosa sa Írovi postavil Kalifornčan Nate Diaz.

V jednom z veľkohubých vyhlásení pred zápasom McGregor pogratuloval súperovi k tomu, že sa stal vďaka nemu bohatým. To ešte netušil, že si v sobotu v noci vo vypredanej MGM Arene v Las Vegas gratuláciu zopakuje. Repete však malo pre Conora oveľa trpkejšiu príchuť.

Nate Diaz, o 7 centimetrov vyšší a o 3 roky starší Američan, sa napriek tomu, že zápasil v domovskej krajine, vrelého privítania nedočkal. To sa ušlo práve jeho súperovi, The Notorious vyzeral cestou do Octagonu absolútne suverénne (až povýšenecky), pozdravy fanúšikom však nesmeli chýbať.

Samotný zápas vyzeral úplne inak, než mnohí očakávali. Rýchle KO sa nekonalo, McGregor netriafal svoje kopy z otočky, niekoľkokrát však zaúradovala jeho ľavačka. Po jednom z týchto úderov v prvom kole Diaz začal krvácať, s narastajúcim časom sa celá jeho tvár pokryla červenou farbou.

Odporúčané
VIDEO: Brutálne k. o. na turnaji Oktagonu. Známy bojovník padol za 36 sekúnd VIDEO: Brutálne k. o. na turnaji Oktagonu. Známy bojovník padol za 36 sekúnd 26. marca 2024, 12:00

V prvom kole mal jasne navrch McGregor, druhé kolo začalo obdobne, Írova ľavačka zopárkrát pristála na Diazovej tvári, po ďalších (viac či menej vydarených) kopoch však prišiel moment, ktorý zmenil kurz zápasu. O tom, že si obaja nepreukázali mnoho rešpektu, svedčia aj veľavravné gestá priamo počas zápasu, to azda najpohŕdavejšie prišlo od Conora v druhom kole. A po ňom sa do ofenzívy dostal Nate, známy svojou prekvapivou nezlomnosťou. Niekoľko presných úderov do tváre súpera ho posadilo na koňa. Po prebratí iniciatívy nasledovala páka na McGregora, po ktorej v čase 4:12 v druhom kole rozhodca ukončil zápas ako výhru pre outsidera Nate Diaza, keďže jeho súper sa už nemohol ďalej brániť.

McGregor sa dočkal privítania vo Welterovej váhe prehrou v druhom kole proti Diazovi

Favorizovaný McGregor vzal prehru športovo, súperovi po zápase prejavil rešpekt. Zaujímavejšie vyjadrenie však ponúkol Diaz, ktorý poprel všetky predzápasové prognózy a so spokojnou (a zakrvavenou) tvárou v prvotnej reakcii na výhru vyhlásil celkom flegmatické „I´m not surprised, motherfuckers!“

McGregor sa dočkal privítania vo Welterovej váhe prehrou v druhom kole proti Diazovi

Prvé reakcie na prehru na seba nenechali dlho čakať. Ozval sa aj José Aldo, ktorý si cez Twitter od McGregora vypýtal odvetný zápas na UFC 200.

Domov
Zdieľať
Diskusia