Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2016, 17:38
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Najlepším mestom na život je Viedeň! Bratislava predbehla Kuala Lumpur či Atény, ale na Prahu nestačila

ZAUJÍMAVOSTI REBRÍČEK VIEDEŇ
Uložiť Uložené

Naši západní susedia môžu byť hrdí.

Keby si mal tú možnosť, kam by si sa hneď zajtra odsťahoval? Mnohí Slováci sa často sťažujú na to, že ich mesto ešte má čo zlepšovať a najradšej by sa z neho čo najrýchlejšie odsťahovali, ale keby sa mali rozhodnúť pre miesto svojho budúceho bydliska, potom trochu zaváhajú. Známa spoločnosť Mercier ti potom možno trošku poradí, pretože práve vydala svoj tradičný rebríček známych svetových miest založených na spokojností ich obyvateľov a ďalších dôležitých aspektoch a jeho víťaz sa nachádza skutočne čoby kameňom dohodil od našich hraníc.

Ak si hádal, že najlepšie mesto na život vyhrá Viedeň, potom si hádal správne. Rakúska metropola predbehla všetkých svojich svetových konkurentov a to sa pritom hodnotili všemožné aspekty života v meste, ako napríklad zdravotná starostlivosť, kvalita vzdelania, enviromentálna politika a ubytovanie a taktiež mnohé ďalšie, takže Viedeň o čosi predbehla aj svojich európskych a svetových konkurentov.

Čo sa týka slovenských zástupcov, v rebríčku sa umiestnila iba Bratislava na 82. mieste. Naše hlavné mesto o jedno miesto predbehlo napríklad Abu Zabí a o zopár miest vyššie sa potom nachádzala Varšava s Budapešťou a dokonca aj Dubaj. České hlavné mesto Praha skončilo v rebríčku na 69. mieste. Na samotnom chvoste sa potom umiestnil iracký Bagdad, v ktorom situácia už zopár rokov nie je ani zďaleka jednoduchá a pokojná.

Najlepším mestom na život je Viedeň! Bratislava predbehla Kuala Lumpur či Atény, ale na Prahu nestačila
fastcompany

20 najlepších miest na svete

1. Viedeň

2. Zürich
3. Auckland
4. Mníchov

5. Vancouver

6. Dusseldorf
7. Frankfurt
8. Ženeva

9. Kodaň
10. Sydney
11. Amsterdam

12. Wellington
13. Berlín
14. Bern
15. Toronto
16. Melbourne
17. Ottawa

18. Hamburg
19. Luxemburg
20. Štokholm

69. Praha

77. Budapešť
79. Varšava
82. Bratislava

Kompletný rebríček nájdeš tu. 

Späť
Zdieľať
Diskusia