Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. februára 2016, 11:06
Čas čítania 0:00
johnnybravo

V 17 rokoch mesačne zarába 30-tisíc dolárov. Mladý Temper nechcel pýtať peniaze od rodičov, tak začal vlastný biznis

ZAUJÍMAVOSTI BIZNIS
Uložiť Uložené

Príbeh mladého Tempera, ktorý dokázal zo svojej izby nemožné.

Človek v dnešnej dobe nemusí mať za sebou dve univerzity a tridsať kurzov, aby sa mu darilo v zamestnaní. Ba čo viac, nemusí byť dokonca ani dospelý, pretože technológie dokážu ľudský život obrátiť naruby len vďaka tomu, že sa človek aspoň trochu snaží zmeniť ho a nenechá sa odradiť všetkými negatívnymi vplyvmi, ktoré sa okolo neho objavujú.

Príbeh mladého, v tejto chvíli ešte stále iba 17-ročného Tempera Thompsona, môže na prvý pohľad vyznieť ako fikcia, ale najkrajšie na ňom je fakt, že je celý skutočný. Keďže dnes mladí ľudia, a týmto pomenovaním myslíme už aj žiakov na základnej škole, často pracujú popri škole, aby si zarobili nejaké peniaze navyše a mohli si užívať voľnočasové aktivity podľa svojho gusta, rovnakou cestou sa rozhodol vybrať aj Temper. Celý jeho podnikateľský príbeh pritom začal ešte v ôsmej triede na základnej škole, keď si po príchode domov chcel zahrať počítačové hry, ktoré mali aj jeho kamaráti, avšak rodičia mu na ne odmietali dávať peniaze, a tak si povedal, že si ich predsa môže zarobiť aj sám. Namiesto toho, aby si začal hľadať brigádu v obchodoch vo svojom meste, zapol mozgové bunky a porozmýšľaľ nad tým, ako by sa dalo zarobiť na internete. Samozrejme, že na rôznych stránkach nájdeš stovky zaručených spôsobov, ako okašľať kasína alebo stávkové spoločnosti a nabaliť si vrecká ich peniazmi, bohužiaľ realita bežného života vyzerá trošku inak.

V 17 rokoch mesačne zarába 30-tisíc dolárov. Mladý Temper nechcel pýtať peniaze od rodičov, tak začal vlastný biznis

Temper teda nechodil po meste a nehľadal obchody, kde by potrebovali pomocnú silu, ale otvoril si svoj počítač a pustil sa do hľadania toho, čo by podľa neho mohlo fungovať. Jeho prvotný cieľ bol celkom skromný v porovnaní s tým, čo dosiahol dnes, keďže spočiatku túžil mesačne zarobiť aspoň 100 dolárov, aby si mohol kúpiť zopár hier a párkrát sa potom vybrať ešte niekam do mesta so svojimi kamarátmi. Netrvalo dlho, kým mu neučaroval internetový marketing, a tak každučky deň po návrate zo školy dlhé hodiny vymýšľaľ spôsob, ako z marketingu vybúchať nejaké finančné prostriedky. Nakoniec mu napadlo začať sa zaoberať elektronickou čítačkou kníh od Amazonu s názvom Kindle, s ktorou si sa už zaručene niekedy stretol. Človek by až neveril, ako sa vďaka publikovaniu zopár diel a návodov môže jednotlivcovi zmeniť život.

Odporúčané
Kedysi podával lopty futbalistom, dnes má luxusnú vodku, ktorú propaguje aj Jake Paul. Ako sa z mladíka stal milionár? Kedysi podával lopty futbalistom, dnes má luxusnú vodku, ktorú propaguje aj Jake Paul. Ako sa z mladíka stal milionár? 19. februára 2024, 9:30

Od momentu, kedy sa Temper pustil do práce s Kindle prešlo už niekoľko rokov a v súčasnosti má tento sympatický chlapec 17 rokov a netrpezlivo očakáva príchod dospelosti. Myslíme si, že dospelosť a ani ďalšie dospelácke starosti mu príliš veľa vrások na tvári nespôsobia, pretože vďaka svojej dlhoročnej práci dnes môže spokojne oddychovať pri pohľade na to, ako sa mu každý mesiac na účet dosype približne 30-tisíc dolárov. Aby si aspoň čiastočne pochopil, ako sa Temperovi darí mesačne zarábať aj niekoľkonásobne viac ako bežnému Slovákovi za rok, ti najskôr musíme vysvetliť princíp jeho podnikateľského plánu. Temper si spočiatku myslel, že začne písať knihy, ktoré bude potom publikovať v obchode zariadenia Kindle, ale rýchlo prišiel na to, že ešte oveľa efektívnejší spôsob zárobku by bolo radiť ostatným ľuďom, ako sa k tomu dokopať. Namiesto písania dlhých romantických príbehov, ktoré samozrejme skúšal písať, preto venoval svoj čas tvoreniu rôznych návodov na to, ako napísať ideálnu knihu, ktorá bude schopná byť publikovaná pre Kindle. Okrem toho vo svojich návodoch radí ľuďom rôzne spôsoby, ako zvýšiť jej pozíciu vo vyhľadávaní v obchode, alebo ako získať omnoho viac pozitívnych recenzií, na ktorých si potenciálni zákazníci často zakladajú svoj názor.

V 17 rokoch mesačne zarába 30-tisíc dolárov. Mladý Temper nechcel pýtať peniaze od rodičov, tak začal vlastný biznis

Súčasnosť vyzerá tak, že Temper spojil príjemné s užitočným a vďaka predávaniu svojho know-how nielenže pomáha ostatným ambicióznym spisovateľom, ale si aj zarába slušné peniaze. Ako sám hovorí, počas svojej kariéry sa riadil niekoľkými hlavnými motivačnými bodmi, o ktoré sa potom rád podelil aj so svojimi zákazníkmi. Podľa neho sa netreba báť začať robiť to, čo človek robí rád, aj keď zlyhanie môže čakať hneď za prvým rohom. Zlyhania sa totižto netreba obávať, pretože z každej chyby sa človek dokáže poučiť a posunúť svoju biznis ešte o úroveň vyššie, veď ani on nezačal 30-tisíc mesačne zarábať zo dňa na deň. Okrem toho by si nemal zabúdať ani na to, že je potrebné sa koncentrovať na svoj cieľ a nezaoberať sa nepodstatnými vecami či ľuďmi, ktorí by ti ho chceli prekaziť. Práve preto ďalej radí obklopiť sa optimistickými ľuďmi s pozitívnou energiou, ktorá človek dokáže nakopnúť k nadľudskému výkonu, aj keď v to neverí už ani on sám. Na záver pridáva už len to, aby sa z teba nikdy nestal človek, ktorý sa s niečím uspokojí, pretože svoje hranice by mal človek posúvať v ideálnom prípade každý deň. Keď sa ti raz podarí uspieť, vždy musíš od života vyžadovať ešte viac, inak skĺzneš na zlé chodníčky a spolu s tebou sa to môže stať aj tvojmu biznisu.

Odporúčané
Tento projekt pomáha Slovákom s podnikaním. Poskytne ti cenné know-how a pomôže naštartovať biznis Tento projekt pomáha Slovákom s podnikaním. Poskytne ti cenné know-how a pomôže naštartovať biznis 13. februára 2024, 10:00

Aj Temperov príbeh iba dokazuje, že uspieť v dnešnej dobe nemusí byť vôbec zložité, najmä, ak má človek dostatočne dobrý nápad a nebojí sa ho zrealizovať. A nezáleží pritom ani na tom, koľko máš rokov a odkiaľ pochádzaš.  

Späť
Zdieľať
Diskusia