Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2016, 17:21
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Aké filmy momentálne natáčajú najobľúbenejší herci a herečky Hollywoodu?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Od Toma Cruisa, po Christiana Balea či obľúbené ženské herečky. Na aké filmy sa od nich môžeme nasledujúce roky tešiť?

Približne každý rok a pol vám prinášame články o tom, aké filmy natáčajú/budú natáčať naši obľúbení miláčikovia zo strieborných plátien. Po dlhšej pauze teda prichádzame s ďalším kolom. Tentoraz si povieme niečo o budúcnosti rovno 30 hercov a herečiek, pričom to rozdelíme na dva články a budeme dúfať, že to bude stačiť, pretože toho textu bude veľa. Ak vás teda zaujíma, v akých filmoch uvidíme jagavé hviezdy Hollywoodu, máte to tu všetko pokope. Všetky pripravované filmy budú premiérovať v rozmedzí rokov 2016-2017. 

1. Chris Pratt

Miláčik zo seriálu Parks and Recreation dostal ponuku od Marvelu zahrať si Star-Lorda, musel ale schudnúť a nabrať nejaké svalstvo. To aj urobil, rolu získal a postupne sa o neho začal zaujímať celý Hollywood. Universal si ho vyhliadol pre hlavnú rolu do Jurassic World, špekulovalo sa o ňom ako o ďalšom Indiana Jonesovi, no a dávnejšie už bol potvrdený aj ako člen remaku Magnificent Seven od Antoina Fuqui. Vo westernovke si zahrá po boku Denzela Washingtona, Matta Bomera, Ethana Hawka a ďalších. Záporákom by mal byť Vincent D’Onofrio. 

Okrem pokračovaní pre Guardians of the Galaxy (práve sa natáča) a Jurassic World (v štádiu pre-produkcie) sa Pratt pripravuje aj pre sci-fi Passengers, kde si zahrá po boku Jennifer Lawrence. Dej hovorí o tisícoch ľudí cestujúcich vesmírom za lepším životom. Všetci sú v kryospánku, no kvôli technickej závade sa jeden z nich prebudí, a aby neprežil zvyšok života vo vesmíre sám, rozhodne sa prebudiť ďalšiu cestujúcu. Ňou bude práve postava Jennifer Lawrence. Okrem toho by mal nahovoriť Emmeta v ďalšom diele The Lego Movie, iné roly potvrdené zatiaľ nemá. Pratta bude v nasledujúcich rokov v kinách jednoducho dosť. Ak vás zaujíma viac, klikajte na tento článok. 

Aké filmy momentálne natáčajú najobľúbenejší herci a herečky Hollywoodu?

2. Hugh Jackman
Austrálsky sympaťák a najobľúbenejší mutant na svete spôsobil minulý rok s vyhlásením, že ako Wolverine čoskoro skončí, veľký rozruch. Niet sa čomu čudovať. Tento rok oslávi 48 rokov, no všetci by sme mu boli vďační, ak by do tej 50-tky ešte nejaké tie dva X-Men filmy alebo crossovery natočil. Najbližšie ho čaká možné cameo v Deadpoolovi či X-Men: Apocalypse, ešte predtým ho ale v apríli budeme môcť vidieť v športovo-historickej dráme Eddie the Eagle ako kouča Michaela Edwardsa (Taron Egerton), známeho tiež ako Eddie The Eagle, prvého britského skokana na lyžiach na Olympiáde. Ak chcete vedieť, ako film dopadne, môžete googliť, no my vám to neprezradíme, môžete sa v kine slušne pobaviť a nechať prekvapiť. 

Jackman následne natočí tretiu sólovku Wolverina, ktorá zatiaľ nemá oficiálny názov, no vo veľkom sa špekuluje, že si preberie koncept z komiksu Old Man Logan. Nemá význam vám komiks predstavovať, pokiaľ to nebude potvrdené, no ak sa chcete dozvedieť viac, klikajte sem. Na záver tu máme biografickú drámu/muzikál The Greatest Showman on Earth, kde si Jackman zahrá  P.T. Barnuma, zakladateľa cirkusu a známeho zabávača. 

Aké filmy momentálne natáčajú najobľúbenejší herci a herečky Hollywoodu?


3. Robert Downey Jr.

Hviezda Marvelu a veľmi obľúbený herec poslednej dekády toho veľa na pláne nemá. Narodilo sa mu druhé dieťa, chce sa viac venovať rodine, a tak je jeho budúcnosť neistá, peňazí má dosť a je pravdepodobné, že sa bude skôr venovať produkovaniu a podpore filmov (skrz svoju produkčnú spoločnosť Team Downey), než natáčaniu. Pre Disney dokončil Captain America: Civil War, no či sa objaví aj v ďalších projektoch MCU, je nejasné. Očakávame aj tretiu časť Sherlocka Holmesa, kde bude zase raz spolupracovať s Jude Lawom. 

Aké filmy momentálne natáčajú najobľúbenejší herci a herečky Hollywoodu?


4. Christian Bale

Pre mnohých najlepší herec súčasnosti, minimálne veľmi talentovaný a všetkými obľúbenými. Bale natáča jeden skvelý film za druhým, ligoce sa aj vo vedľajľších rolách, čo dokázal pri The Big Short, no hlavne je silnou tvárou každého projektu, v ktorom účinkuje. Najbližšie by sme ho mali vidieť v ďalšom projekte Terrencea Mallicka, no po Knight of Cups sa na to už teší len málokto. Okrem toho ho budeme počuť v Knihe džunglí od Warneru, ktorú pripravuje Andy Serkis (verziu od Disney uvidíme už túto jar), no a tešiť sa môžeme prestať na jeho stvárnenia Enza Ferrariho v biografickej snímke, ktorú opustil kvôli strachu o zdravie. Mal totiž podstúpiť ďalšiu závažnú fyzickú premenu a po vážnejšom zranení kolena (aj preto presedel takmer celé The Big Short) si povedal, že jeho telo už potrebuje odpočinok. V kinách tak jeho ksicht asi tak skoro neuvidíme. Užijeme si ho však v dráme The Promise od režiséra a scenáristu Terryho Georga. Napísal napríklad V mene otca, Hartovu vojnu či Shore, ktoré si aj zrežíroval. Baleovi bude asistovať Oscar Isaac. 

Aké filmy momentálne natáčajú najobľúbenejší herci a herečky Hollywoodu?

5. Leonardo DiCaprio

A tu už narážame do steny. Dávnejšie sa hovorilo o thrillerovej dráme Crowded Room, kde mal DiCaprio stvárniť postavu, v ktorej hlave žije až 24 rôznych ľudí, čo by pre neho bola skutočne veľká výzva, no ohľadom snímky sme už dlhšie nič nepočuli. Niečo sa hovorí aj o ďalšom projekte s Martinom Scorsesem, nič oficiálne však nikto neprehlásil. Po Oscaroch sa už snáď dozvieme, kam sa DiCaprio vyberie nabudúce, no pomaly už je vyberavejší ako samotní režiséri a film s ním vidíme raz za rok. Nuž, tohto maniaka pred kamerou si musíme užívať, kým sa dá. 

Aké filmy momentálne natáčajú najobľúbenejší herci a herečky Hollywoodu?


6. Michael Fassbender

Miláčik ako mužského, tak ženského publika. Točí pecku za peckou a za Jobsa by si toho Oscara zaslúžil azda najviac zo všetkých hereckých kategórií. V tomto roku by sme si ho v kinách mali užiť hneď 5-krát, čo je skutočne šialené číslo. Hovorí sa o akčnej krimi dráme Trespass Against Us od Adama Smitha, dlhoročného spolupracovníka dua Chemical Brothers. Objaviť by sa mal aj v už spomínanom nepomenovanom projekte Terrencea Mallicka spolu s Baleom a ďalšími, ako napríklad Cate Blanchett, Rooney Mara, Ryan Gosling, Natalie Portman, Wes Bentley, Van Kilmer či Benicio Del Toro.

Aké filmy momentálne natáčajú najobľúbenejší herci a herečky Hollywoodu?


Okrem toho sme vás aj informovali o zaujímavo vyzerajúcom počine, ktorý bude možno ideálny pre výlet do kina s priateľkou. V dráme The Light Between Oceans sa Michaelova postava po pár rokoch strávených na fronte vydáva na opustený ostrov, aby tam strážil maják. Zoberie si so sebou svoju manželku, ktorá ani na tretíkrát nedokáže donosiť zdravé dieťa. Ich vzťah tam prejde ťažkou skúškou. V neposlednom rade tu máme dva veľké blockbustery. Jedným je pokračovanie Promethea, prvá časť novej, plánovanej trilógie Ridleyho Scotta, Alien: Covenant (v posledných dňoch kolujú správy o tom, že herečka Noomi Rapace si svoju rolu nezopakuje), tým druhým je sfilmované Assassin’s Creed. Už tradične nájdete viac informácií po kliknutí na sfarbený odkaz nášho predchádzajúceho článku. Na záver tu máme The Snowmana, kde sa po boku švédskeho objavu z M:I - Rogue Nation, Rebecy Ferguson, stane Fassbenderom detektívom.


7. Bradley Cooper

Okrem toho, že nahovorí Racoona v Guardians of the Galaxy 2, bude mať Cooper plno práce s komediálnou drámou A Dog’s Purpose od režiséra Lasse Hallström (odporúčame kliknúť na jeho profil, napr. natočil remake Hachiko: A Dog’s Story, Láska na Kari, Čo žerie Gilberta Grapea). Sekundovať mu tu bude Brit Robertson (Zem zajtrajška). Uvidíme ho taktiež v dráme Prince of Providence. Ani jedna zo snímok ešte nemá odhalenú oficiálnu synopsu. 

Aké filmy momentálne natáčajú najobľúbenejší herci a herečky Hollywoodu?


8. Tom Hardy

Herec roka 2015 (veď vy už chápate, v akom zmysle) nemá na rok 2016 pripravené aktuálne vôbec nič, rovnako ako jeho kolega z The Revenant, Leo DiCaprio. Hardy na to ale má dôvod, za rok 2015 dorazil do kín hneď 4x, nehovoriac o náročnosti rol ako Legend či The Revenant. Navyše účinkoval aj v muzikáli. Niečo ale predsa len vieme. Hovorí sa o tom, že si ho Nolan vyhliadol pre svoj ďalší film, akčný, vojenský a údajne veľkolepý zážitok menom Dunkirk. Hoci nevieme kedy, vieme, že Toma si ešte minimálne raz užijeme v réžii Georga Millera ako Maxa Rockatanskyho. Dlhé roky sa hovorilo, že stvárni aj Sama Fishera v pripravovanom, akčnom spracovaní herného príbehu Splinter Cell, je okolo toho však zase raz akési dlhé ticho. Navyše tu píšeme len o oficiálne potvrdených projektoch. Ach, len si ho predstavte ako Ricka Flagga v Suicide Squad, hovoríte si, že tie trailery už nemôžu byť dokonalejšie, no s Hardym by tiekli už úplne všetci. 

Aké filmy momentálne natáčajú najobľúbenejší herci a herečky Hollywoodu?


9. Will Smith

47-ročný herec už dlho sľubuje pokračovanie Hancocka, oficiálne ho však potvrdené nemáme. Čo však vieme, je, že sa objaví ako Deadshot v Suicide Squad. The American Can bude ďalšia dráma, v ktorej Smith zastúpi rolu mariňáka. Ten riskuje svoj život, keď pomáha ľuďom uväzneným v zničenej budove po hurikáne Katrina. Všetci vieme, že Sony chystá a má už aj dátumy pre dva ďalšie diely Bad Boys. Smith už odmietol účinkovanie v Independence Day 2 (respektíve ho odmietlo štúdio skrz vysoký honorár, ktovie...), možno si teda uvedomí, že prepásnutie šance na vrátenie sa do ďalšej ikonickej roly ho môže vyjsť oveľa drahšie, než naposledy. Do kín dorazí aj dráma Collateral Beauty, kde si zahrá po boku Rachel McAdams či Edwarda Nortona. 

Aké filmy momentálne natáčajú najobľúbenejší herci a herečky Hollywoodu?


10. Benedict Cumberbatch

Okrem toho, že ho v roku 2017 uvidíme v 4. sérii Sherlocka Holmesa (stále je to čakanie dlhé, neradujte sa predčasne), je o ňom známe, že sa upísal Marvelu, a to nebývajú jednorázovky (teda až na teatrálnych záporákov). Na jeseň tohto roka sa predstaví ako Doctor Strange, v Jungle Book: Origins nahovorí Shere Khana (áno, to je tá Kniha džunglí, na ktorej bude pracovať aj Bale), no a cameo si strihne aj v dvojke Zoolandera už o týždeň. 

Horlivo sa hovorí aj o historickom projekte Current War, kde si zahrá Cumberbatch s vynikajúcim Jakeom Gyllenhaalom. Zamerajú sa na rivalitu Thomasa Edisona a Georgea Westinghousea, ktorí sa pokúsia vytvoriť vlastný zabezpečený elektrický systém. Svoje vynálezy sa následne budú snažiť predať ľudu. Ak nerátame drámu Nil by Mouth z roku 1996, Gary Oldman k réžii nepričuchol. To sa však zmení s biografickou drámou Flying Horse, kde uvidíme aj Amandu Seyfried či Ralpha Fiennesa. 

Aké filmy momentálne natáčajú najobľúbenejší herci a herečky Hollywoodu?


11. Scarlett Johansson

Marvel, Marvel a ešte raz Marvel. Uvidíme ju ako Black Widow v Civil War, celkom možno v Spider-Manovi a určite aj v ďalších tímovkách či hodiacich sa sólovkách. Nahovorila Kaa pre Knihu džunglí (tentoraz myslíme jarnú, ktorú režíruje Jon Favreau - ja viem, je v tom bordel) a naspieva animovanú, muzikálnu komédiu Sing spoločne s Taronom Egertonom a Matthewom McConaugheym. Najzaujímavejšie sa však javí adaptácia Ghost in the Shell, ktorú nedávno Paramount stiahlo z release plánu štúdia, ale uistili nás, že sa snímky dočkáme. Aby sme však nezabudli, už v marci si ju užijeme v najnovšej Coenovke, Hail, Caesar!

Aké filmy momentálne natáčajú najobľúbenejší herci a herečky Hollywoodu?

12. Emily Blunt

Ďalšia kráska v zozname, ktorá je od Edge of Tomorrow na roztrhanie. Okrem toho, že je potvrdené už aj Sicario 2 (pravdepodobne sa ho opäť chopí Villeneuve, inak by to pár mesiacov pred premiérou štúdio neoznámilo, pravdepodobne videli, čo pre nich kanadský talent dokáže natočiť), kde by sa teoreticky mohla objaviť (aj keď to skôr tipujeme na návrat Benicia Del Tora a jeho ďalšiu misiu), si ju vychutnáme aj v dráme The Girl on the Train a v dvoch animákoch, ktoré nahovorila. Ide o Gnomeo and Juliet: Sherlock Gnomes a Animal Crackers. Tešíme sa na ňu aj v akčne pojatom pokračovaní Huntsmana, ktoré bude vlastne prequelové a zahrá si v ňom sestru Ravenny (sexi Charlize Theron). 

Aké filmy momentálne natáčajú najobľúbenejší herci a herečky Hollywoodu?

13. Charlize Theron

No, poď moja, keď ťa už spomíname (poviete mi, ktorá slovenská herečka ju dabuje? Má úžasný hlas, snáď som sa nezamiloval do dôchodkyne). Ako sme už spomínali vyššie, v prequeli pre Huntsmana si zopakuje rolu Ravenny. Okrem toho si ju užijeme v špionážnom thrilleri The Coldest City po boku Sofie Boutelly (rýchlonohá šelma z Kingsmana) a Jamesa McAvoya. Dej hovorí o britskej agentke v utajení, ktorá je počas studenej vojny nútená odísť do Berlína a vyšetriť vraždu kolegu - agenta a taktiež nájsť zoznam ďalších agentov, ktorý v prípade, že sa dostane do zlých rúk, v okamihu premení na Death Note. Ďalší film, kde si zahrá po boku Javiera Bardema, sa volá The Last Face a pôjde o politicko-sociálnu drámu. Navrch ešte požičia hlas postavičke v lákavo vyzerajúcom stop-motion animáku Kubo and the Two Strings. 

Aké filmy momentálne natáčajú najobľúbenejší herci a herečky Hollywoodu?

14. Margot Robbie

Dračica z Wolf of the Wall Street sa už natrvalo usadila v Hollywoode (jej cameo v The Big Short stálo za všetky drobné, ktoré sme v kine nechali). Okrem Suicide Squad, kde si zahrá Harley Quinn, ju uvidíme v komediálnej, vojnovej dráme Whiskey Tango Foxtrot, kde bude v Afganistane a Pakistane pomáhať reportérke prežiť. V neposlednom rade tu máme rolu Jane v ďalšom remaku Tarzana, ktorý sa pozrie na život slávneho dobrodruha po odchode z džungle a následnom vrátení sa. 

Aké filmy momentálne natáčajú najobľúbenejší herci a herečky Hollywoodu?

 

15. Jason Statham

Holohlavý obľúbenec všetkých žien a fanúšikov akčných filmov, sympatickejšia a bláznivejšia verzia Seagala, nemá o roly núdze. Minulý rok prekvapil v komédii Spy, kde podal nadpriemerný výkon a úspešne si strieľal sám zo seba a svojich nereálnych rolí a kaskadérskych kúskov, z čoho vznikli božie scény. Rozhodol sa, že sa s tým herectvom upokojí a ak sa nič nezmení, najbližší rok a pol ho uvidíme v kinách len dva razy. Najprv v pokračovaní Mechanica s podnázvom Ressurection (čo sa asi bude diať, si viete tipnúť sami), no a v lete 2017 by sa mal vrátiť ako Deckard Shaw aj spolu so svojím nepodareným bratom Owenom Shawom (Luke Evans) a trochu Dieselovi a The Rockovi dať do držky. Úprimne? Väčšina redakcia sa teší. Šepká sa aj o Crank 3, no ako sme spomínali vyššie, dnes to bude len o oficiálnych informáciách. 

Aké filmy momentálne natáčajú najobľúbenejší herci a herečky Hollywoodu?


Bonus: Johnny Depp

Áno, už končíme, naozaj. Takže to zoberieme narýchlo. Okrem toho, že bude potrebovať v sequeli pre Alicu v krajine zázrakov pomoc... bude ju potrebovať aj v piatej časti Pirátov Karibiku, ktorú uvidíme v lete 2017. Okrem toho taktiež prepožičia hlas pre animák Gnomeo and Juliet: Sherlock Gnomes (o ňom sme sa bavili v súvislosti s Emily Blunt).

Aké filmy momentálne natáčajú najobľúbenejší herci a herečky Hollywoodu?


Tak, prelúskali ste sa už nakoniec, textu bolo dosť, takže to zbytočne naťahovať nebudeme. Je nám jasné, že mnoho hercov sa do prvého dielu nezmestilo, no na ďalších 15 mien sa môžete tešiť ešte v tomto mesiaci. Nejaký čas nám ale zaberie spracovať takúto kanonádu snímok. Bližšie si ich všetky predstavíme pri traileroch či článkoch s novými informáciami, prinajhoršom až v článku o kino-premiérach, takže sa nebojte, že by ste o týchto chystaných projektoch počuli u nás naposledy. 

PS: Uvedomili ste si, že asi polovica z vyššie uvedených hercov hrá/hrala v komiksovkách a väčšina z nich práve pre Marvel?

Späť
Zdieľať
Diskusia