Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2016, 12:16
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Elon Musk zrušil rezerváciu na elektromobil Tesla, zákazník bol vraj príliš kritický

TECH ELON MUSK TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Stačilo len pár slov a sám šéf modernej automobilky sa postaral o to, aby bol zo zoznamu čakateľov vyškrtnutý jeden zo záujemcov o nový Model X.

CEO spoločnosti Tesla Motors nemá zrejme moc v obľube osobnú kritiku. Bloger a investor Stewart Alsop vďaka nej dokonca prišiel o svoje vlastné SUV Model X, na ktoré spolu s ostatnými zákazníkmi poslušne čakal v poradí. Nepáčilo sa mu totiž to, ako Elon Musk zorganizoval podujatie, kde novinku na elektrický pohon nedávno predstavili. V liste, ktorý šéfovi automobilky poslal, kritizoval veľké tlačenice ľudí, nedostatok jedla či až dvojhodinové meškanie. Rovnako sa mu nepáčilo, že aj keď zaplatil 5,000 amerických dolárov ako depozit v rámci rezervácie vlastného kusu, nebola mu po predstavení poskytnutá skúšobná jazda. Konflikt samozrejme nabral obrovskú pozornosť médií, čo si všimol aj Elon.

"Musím priznať, že som kvôli kroku Tesly trošku zaskočený. Keď som na mojom blogu napísal článok o BMW X1 s názvom My Car Makes Me Feel Stoopid, CEO spoločnosti BWM mi vozidlo nechal. A aj keď som publikoval veľa článkov alebo statusov, kde som kritizoval produkty, výrobcov a ľudí, nikdy mi nikto nezakázal realizovať biznis s inými spoločnosťami," uviedol Stewart Alsop na margo zrušenia objednávky, pričom neskôr kontaktoval Elona Muska i prostredníctvom telefónu. Avšak, keďže šéf Tesla Motors zobral kritiku veľmi vážne, súkromný rozhovor nakoniec vôbec nič nezmenil.

Odporúčané
Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km 4. septembra 2023, 16:00

Tesla Model X predstavuje vôbec prvé SUV od moderného amerického výrobcu hi-tech elektromobilov. Je vybavené futuristickými dverami, ktoré sa otvárajú smerom nahor a pasažierov dokáže ochrániť aj pred nebezpečnými biozbraniami. Stačí iba stlačiť vyhradené tlačidlo na aktiváciu špeciálnej filtrácie a vozidlo zabezpečí, aby bol v interiéri tak čistý vzduch ako v nemocnici. Prototyp Model X sme mali možnosť vidieť ešte počas roka 2012, finálna verzia sa ale do predaja dostala až minulý rok v septembri.

Elon Musk zrušil rezerváciu na elektromobil Tesla, zákazník bol vraj príliš kritický
Späť
Zdieľať
Diskusia