Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2016, 10:48
Čas čítania 0:00
Jakub P.

Parížska vysoká škola módy otvorí brány v Bratislave. Táto prestíž však nebude lacná

MÓDA MÓDA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

MOD'SPE Paris, vysoká škola módy a biznisu, ktorá má vo Francúzsku prestížne meno, sa rozhodla otvoriť pobočku i v strednej Európe. Naša krajina je tou vyvolenou!

Situácia ohľadom módy na Slovensku sa rozhodne má kam posúvať a vyzerá to tak, že sa naozaj aj posunie. Prestížna vysoká škola módy a biznisu, respektíve módneho biznisu, MOD'SPE, sídliaca v hlavnom meste Francúzska, Paríží, totiž zakladá v Bratislave svoju zahraničnú pobočku. Táto vysoká škola je známa i vďaka tomu, že popri výučbe tradičného návrhárstva študentov učí i to, ako sa v náročnom priemysle pohybovať a obracať. Absolventi získavajú rozhľad v marketingu, komunikácii, no aj v obchodných stratégiách a mnohom ďalšom. V Bratislave bude lokalizovaná na Hviezdoslavovom námestí, kde sa výučba začne tento rok v septembri. Zástupcovia MOD'SPE sa vyjadrili, že si metropolu západného Slovenska vybrali kvôli jej pozícií v strednej Európe a i vďaka tomu, aká v Bratislave vládne atmosféra. 

Parížska vysoká škola módy otvorí brány v Bratislave. Táto prestíž však nebude lacná

Ak by si mal potenciálny záujem na tejto vysokej školy študovať, pravdepodobne ti docvaklo, že to nebude úplne zadarmo, keďže sa jedná o súkromnú inštitúciu. V prípade, že si nadaný a dostaneš sa na MOD'SPE, budeš musieť zaplatiť ročné školné vo výške 7850 eur, ktoré je rozdelené do dvoch splátok. Aktuálne sa otvára len bakalársky program vyučovaný v angličtine. Pre jedného šťastlivca je tu však jedinečná šanca - štipendium. Aby si ho dostal, treba zaslať tvoje práce zakladateľom a tí následne vyberú víťaza. Vďaka tomuto kroku francúzskej strany je možné, že sa o tri roky naplnia rôzne svetové značky viacerými slovenskými rodákmi, pričom nám by nevadilo, ak by sa z toho stal aj trend. 

Parížska vysoká škola módy otvorí brány v Bratislave. Táto prestíž však nebude lacná

Pre viac informácií zo sveta módy sleduj Restyler

Späť
Zdieľať
Diskusia