Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2015, 16:05
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Vychutnajte si exkluzívnu premiéru filmu Na Liberte k Jadranu, ktorá mapuje dobrodružstvá mladých Slovákov

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

860 kilometrov za 7 dní iba s jediným defektom.

Už v minulom roku sa chalani rozhodli osedlať bicykle s jediným prevodom a vydať sa s nimi na cestu do severného Česka. Tá sa však nevydarila podľa predstáv, a tak sa autor nápadu Boris Dzíbela s kamarátmi Matejom Megom a Lukáš Hesko s bratom Martinom rozhodli vychytať všetky predchádzajúce chyby a začať s projektom Na Liberte k Jadranu. Už z názvu môžeme vyčítať, že v skutočnosti ide o netradičný výlet do Chorvátska na divných dopravných prostriedkoch. Prečo práve táto destinácia? Všetci členovia výpravy sú zároveň členmi Art Music Orchestra z Červeníka a keďže mali 15.8. odohrať v Chorvátsku koncert, rozhodli sa vyraziť sedem dní skôr, aby dorazili na miesto činu včas. 

Okrem troch bicyklov sa na cestu pripravovala aj dodávka, ktorá odvážlivcov po celú cestu sprevádzala. Šofér auta bol zároveň fotograf a dokumentarista, vďaka ktorému si dnes máme možnosť pozrieť skoro film s minutážou okolo 36 minút. Na kamere sa striedali všetci štyria chalani a následný strih si zobral na starosti Martin Hesko. Teraz si už ale vychutnajte samotný film, v ktorom sa dozviete, čo všetko taký výlet obnáša, na akých divných aj nádherných miestách sa chalani ocitli, kde spali a ako zvládali náročnú vyše 800 kilometrov dlhú cestu.

 

Späť
Zdieľať
Diskusia