Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2015, 9:46
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Kličko zdolaný, Fury je novým majstrom a Ukrajinec sľubuje odvetu

ŠPORT BOX
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Po dlhých 11 rokoch odchádza Vladimir Kličko z ringu so smutným výrazom a taktiež bez svojich pásov.

Doteraz sa mi tomu nechce veriť, ale zároveň mi je jasné, že si to Vladimir pýtal už pekných pár zápasov. Okrem zápasu s Pulevom väčšinou nešiel nadoraz, hral viac šachy, než boxoval, a miestami to až pretaktizoval. Inokedy akoby nebol dostatočne fyzicky pripravený, no a to sa mu vypomstilo aj dnes. Teraz už bývalý držiteľ opaskov WBA (Super), WBO, IBF a IBO v superťažkej hmotnostnej kategórii akoby dnes ani nemal chuť boxovať a naštartovalo ho až jedenáste kolo, kedy mu Tyson Fury pekne naložil. Kličko toho dnes veľa nepredviedol, skákal od kola ku kolu a snažil sa ovládať zápas, už tradične, svojou ľavou rukou, bohužiaľ však nepoužíval svoju pravú. Až v závere zápasu ukázal, prečo je majstrom, no nestačilo to, a pri tom, ako búšil do Furyho jednu za druhou, aj pár rán inkasoval. Rozhodcovia rozhodli v prospech Brita jednohlasne v pomeroch 115:112, 115:112 a 116:111.

Neviem prečo, ale zdalo sa mi, že sa Vladimirovi akoby ani nechcelo boxovať, akoby ani nemal chuť vyhrať. Nebol aktívny, nesnažil sa viac zapojiť svoju pravú ruku a z polospánku, v ktorom si nechcel priznať realitu možnej prehry sa zobudil až príliš neskoro. Mať ten zápas tak 14 kôl, Tyson by celkom možno ležal na zemi, kôl však bolo 12 a v nich celkovo dominoval práve Brit, ktorý spôsobil Ukrajincovi aj pár tržných rán na tvári. Dnešný zápas nebol veľmi atraktívny a rozhodne nemôžeme tvrdiť, že by niekto ukázal z boxu oveľa viac, než ten druhý, no aktívnejší bol jednoznačne Fury. Veľká škoda, že prehnané taktizovanie Klička má za následok, že sú jeho zápasy nudnejšie. Miesto analýzy súpera akoby v posledných rokoch len vyčkával a vyčkával, až sa nenazdá a končí 12. kolo. Raz to ale prísť muselo a dúfam, že v ďalšom zápase už svojho súpera roznesie ako kedysi. 

Kličko zdolaný, Fury je novým majstrom a Ukrajinec sľubuje odvetu

zdroj: boxingnewsonline

Síce sa správal pred zápasom ako nešportový chuligán a totálne nesympatický športovec, po konci zápasu aj tak len priznal, že šlo o jeho taktiku. Tá sa mu veľmi nevyplatila a skúseného Vladimira jeho opičky v ringu nevyviedli z miery. Ukrajinec sa skôr porazil sám a schyľovalo sa k tomu už v minulých zápasoch. Pevne však verím, že Dr. Steelhammer sa vráti, nakoniec, odvetu sľúbil a myslím, že už to bude lepšie. Avšak, ani on vek neoklame. Predsa len, v čase odvety už bude mať 40 rokov, zatiaľ čo Tyson Fury stále len 27, maximálne 28. 11 rokov Vladimir neokúsil kyslý pocit prehry, dnes v Düsseldorfe však pridal na svoje konto celkovo 4. porážku v úctyhodných 68 zápasoch profikariéry. Brit Fury zase uspel v 25. zápase, pričom vyhral úplne všetky a je novým majstrom. Bude zaujímavé sledovať boj o tituly v najbližších mesiacoch, no Vladimirovi sa vyhliadky do budúcna rozhodne skomplikovali.

Odporúčané
Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? 19. apríla 2024, 14:30

Jedno je ale isté, Fury vyhral zaslúžene, Kličko dostal ešte zaslúženejšiu facku a je len na ňom, či bude mať chuť a vôľu vrátiť sa na trón, kam aj patrí. Komu ste fandili vy? Potešil vás zápas, respektíve, aspoň jeho posledné tri kolá?

Domov
Zdieľať
Diskusia