Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
29. novembra 2015, 20:07
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

FAST GOOD: Tradičná britská pochúťka fish & chips poteší vaše chuťové poháriky

KULTÚRA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Prvá pomoc pre tých, ktorí nemajú čas ani dostatok inšpirácie na to, aby sa angažovali v kuchyni.

Od predposledného štvrtého dielu už ubehol nejaký ten čas, no my aj napriek tomu dúfame, že ste ešte na FAST GOOD nezanevreli. Tento seriál vznikol ako jasný dôkaz toho, že nie je potrebné byť vysoko kvalifikovaný kuchár na to, aby ste si dokázali vo svojej domácej kuchyni spraviť tie najchutnejšie recepty, aj keď náš Učko ním, samozrejme, je. Sme veľmi radi, že ste si ho v priebehu pár krátkych dielov dokázali obľúbiť a dúfame, že aj keď je tento diel posledným z prvej série, už čoskoro sa ohlásime s pokračovaním.

Dnes sa pozrieme na jednoduchú a rýchlu prípravu pochúťky, ktorá pochádza z Británie a je ňou dobre známe fish & chips. V našich reštauráciach to možno nie je až tak úplne bežné jedlo a ak ho aj náhodou v jedálnom lístku objavíme, len veľmi malo z nás si ho aj naozaj objedná. My však pre vás máme návod, ako si pripraviť šťavnatú vyprážanú rybku a chrumkavé hranolky v domácom prostredí a len za pár minút. Opäť pripájame aj recept, takže už nemusíš riešiť dilemu, čo dnes bude na obed alebo večeru. No a samozrejme nezabudni sledovať FAST GOOD v obrázkoch na instagrame @wearefastgood alebo @refreshersk.

 ingrediencie:

zemiaky varný typ B najlepšie ale budú typ C 
hladká múka 
trošku droždia 
majonéza najlepšie domáca 
šalotka 
kyslé uhorky 
citrón 
plochá petržlenová vňať 
olej na vyprážanie 
morská soľ 
čierne mleté korenie 

Domov
Zdieľať
Diskusia