Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2015, 20:15
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Finále Red Bull Hviezdoslavov Brooklyn už o týždeň. Unikátny priestor, nadupaný program a free vstup!

REFRESHER REDBULL PAPER WINGS
Uložiť Uložené

Rapitátori všetkých krajín, spojte sa! ...tak ako sa spája rap s poéziou.

Pri pohľade na rapitátorov, ktorí sa prebojovali na československé finále akcie Red Bull Hviezdoslavov Brooklyn, ktorá sa odohrá už o týždeň, v stredu 2.12.2015, by bol sám Hviezdoslav pyšný. Žiadny nevkusný prednes, žiadne prehnané ego, ale básnické verše na úrovni, ako nás naučila pani slovenčinárka. Red Bull Hviezdoslavov Brooklyn sa odohrá v Nemeckom veslárskom klube (medzi Aušpicom a UFOm) v Bratislave. Veslovať sa síce nebude, ale každého kto príde, unesie prúd kvalitných vystúpení a mocnej zábavy.

K slovenským porotcovským stáliciam, raperom Strapovi a Supovi, si na porotcovský gauč prisadne český kolega Kato, leader dobre známeho Prago Union. To značí, že program večera bude legendárny. Sprevádzať ním bude starý známy Šorty, speaker zrádia Europa2, ku ktorému sa na mikrofón pripojí hudobník, producent, DJ a speaker – Jiří Burian. O 20:00 je treba byť nastúpený pred Nemeckým veslárskym klubom. Battliť bude créme de la créme českej a slovenskej rapitačnej scény – 10 umelcov z Čiech a 6 zo Slovenska. Polovica súťažiacich sú šampióni lokálnych kôl, druhá polovica sú šampióni sŕdc – z každej zastávky totiž internetová verejnosť vybrala v online hlasovaní jednu divokú kartu.

Finále Red Bull Hviezdoslavov Brooklyn už o týždeň. Unikátny priestor, nadupaný program a free vstup!

Pripomeňme si triumfálne momenty víťazov lokálnych kôl:

Bratislava – Joe Trendy

Banská Bystrica – Adam Kmeť

Košice – Michal Gazdoslav

„Keď počujem, jak ľudia prednášajú s vervou tie naše primitívne a často infantilné texty, tak sa mi zdá, že je v rape niečo viac. Na Brooklyne rap vyzerá vznešene,“ povedal Strapo na adresu rapitovania. Prelínajú sa svety. Ulica a knižnica. Jemnosť poézie a vulgárnosť hip-hopu. Kubín a Brooklyn sa spoja v jedno. V priebehu novembra prebehli lokálne zastávky po Slovensku aj Česku. Každé mesto sa zapísalo do kuloárov Hviezdoslavovho Brooklynu po svojom – v Bratislave to bolo veľa kvalitných outfitov, v Bystrici bolo silné zastúpenie ženských rapitátoriek a v Košiciach odznel neuveriteľný počet textov Zverinu.

Finále Red Bull Hviezdoslavov Brooklyn už o týždeň. Unikátny priestor, nadupaný program a free vstup!
Finále Red Bull Hviezdoslavov Brooklyn už o týždeň. Unikátny priestor, nadupaný program a free vstup!

Viac info o jednotlivých zastávkach sú na redbull.sk/brooklynVyvrcholenie celého jedinečného tour bude v Nemeckom veslárskom klube v Bratislave dňa 2.12. 2016 o ôsmej večer! Buď tam a zaži, ako sa tvorí história československej rapitácie. Unikátny priestor, nadupaný program a FREE vstup!

Späť
Zdieľať
Diskusia