Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2015, 22:28
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Súboj piatich najúchvatnejších automobilov súčasnosti naznačuje víťazstvo Porsche 918 Spyder

TECH BUGATTI PORSCHE
Uložiť Uložené

Známy automobilový YouTuber pridal na svoj kanál druhé pokračovanie závodu HYPER5.

V úvode minulého týždňa sme vás informovali o tom, že mexický automobilový YouTuber spískal vzácny súboj pätice najúchvatnejších hyperšportov súčasnosti. Po pilotnej časti, v ktorej nám predstavil jednotlivé kúsky, máme najnovšie podľa plánu k dispozícii už aj druhé pokračovanie, kde môžeme vidieť pekelné stroje v rukách skúseného jazdca a teda v plnom nasadení. Salomondrin, vlastným menom Alejandro Salomon, nás však necháva stále v napätí, nakoľko výsledné časy jednotlivých jázd neboli zverejnené a dozvieme sa ich až budúci týždeň, v rámci tretieho dielu. Z vyše 11-minútového videa však môžeme vyčítať hneď niekoľko poznatkov - vďaka priloženej časomiere je zrejmé, že tesne pred cieľovou rovinkou má pravdepodobne najlepší čas Porsche 918 Spyder. Žiaľ, čas pri jazde Ferrari LaFerrari nebol zobrazený, jednoduchým odmeraním časovej stopy videa je však zrejmé, že to bude naozaj tesné, no spomínanú 918-ku asi neprekoná, i keď pôjde o naozaj minimálne rozdiely. Proroctvá však nechajme teraz stranou, vychutnajte si samotné video, no a či sa naše prognózy naplnia, sa dozviete opäť v pondelok, budúci týždeň.

Odporúčané
Porsche Panamera 3. generácie je na svete. Revolúciu v dizajne nečakaj, naopak, interiér zasiahla masívna digitalizácia Porsche Panamera 3. generácie je na svete. Revolúciu v dizajne nečakaj, naopak, interiér zasiahla masívna digitalizácia 27. novembra 2023, 14:00

Okrem hlavného videa Salomondrin na svojom YouTube účte zverejnil aj ďalšie video, na ktorom sa dozvedáme, že motiváciou ku vzniku závodu HYPER5 bol Top Gear, ktorý sledoval v jeho detstve a odjakživa ho fascinovali odvysielané porovnávacie testy. Ďalej sa dozvedáme to, o čom sa špekulovalo už v úvode, a to skutočnosť, že najnovšie modely švédskej automobilky Koenigsegg absentujú kvôli problémom s homologizáciou v USA. Staršie exempláre síce všetky tamojšie podmienky už spĺňalú, nebolo by ale fér ich porovnávať s "novinkami". Zároveň ako bolo priblížené v prvej časti, Salomondrinovou podmienkou bolo, aby ani jedno zo zúčastnených vozidiel nepochádzalo priamo od automobilky, čím chcel predísť zákulisným "machináciam".

Späť
Zdieľať
Diskusia