Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
24. augusta 2023, 12:30
Čas čítania 3:57
Jakub Paulík

200-kilogramový vrah predával sendviče z ľudského mäsa. Časti tiel miešal s bravčovinou

ZAUJÍMAVOSTI JOE METHENY SÉRIOVÍ VRAHOVIA
Uložiť Uložené

Obézneho vraha prezývali Drobček.

Keď zmiešate menšie kusy ľudského mäsa s bravčovinou, nikto si to nevšimne. Aspoň to vraj tvrdil vrah Joe Metheny, ktorý údajne zavraždil viac ako 10 ľudí. Zabíjanie ho podľa vlastných slov bavilo a vedel, že za to raz skončí v pekle. Aj keď si pýtal trest smrti, sudca mu nevyhovel.

Prečítaj si tiež o prípade najmladšieho sériového vraha či 15-ročnej tínedžerky, ktorá s odrezanými rukami prežila útok sexuálneho násilníka. Na webe tiež nájdeš rozhovor s bývalým slovenský agentom či kriminálnym profilovačom, ktorý je expertom na boj proti terorizmu. Podpor našu tvorbu kriminálneho obsahu a pridaj sa do klubu Refresher+.

Joe Metheny
Zdroj: Murderpedia/pôvodný autor neznámy

Šéfkuchár s ľudským mäsom, podľa ktorého vznikla hra

„Až nabudúce pôjdete po ceste a uvidíte otvorený stánok s hovädzinou, ktorý ste nikdy predtým nevideli, spomeňte si na tento príbeh, než sa do toho sendviča zahryznete. Nikdy neviete, koho môžete jesť,“ napísal v liste sériový vrah Joe Metheny.

Odporúčané
Účinkoval v českom Milionárovi a za vyhraté peniaze si nakúpil vražedné zbrane. Lesný vrah mal nadpriemerné IQ a necítil emócie Účinkoval v českom Milionárovi a za vyhraté peniaze si nakúpil vražedné zbrane. Lesný vrah mal nadpriemerné IQ a necítil emócie 21. apríla 2024, 12:30

Jeho vražedná púť sa vraj začala krátko po tom, ako mu drogovo závislá partnerka utiekla so 6-ročným synom. Neskôr sa dozvedel, že vraj odišla s mužom, ktorý ju predával ako prostitútku, aby mali peniaze na drogy. Na ceste za pomstou mu stáli narkomani žijúci na ulici aj prostitútky, od ktorých chcel vraj Metheny získať informácie o pobyte svojej ženy.

Tvrdenia o predaji ľudského mäsa jeho obetí vychádzajú z listu, v ktorom údajne Joe Metheny opísal detaily svojich zločincov. The Independent však upozorňuje, že činy uvedené v texte listu nie sú overené. Nie je ani vylúčené, že si svoju „cestu pomsty“ vymyslel, aby obhájil zločiny a zároveň šokoval ľudí.

Jeho príbeh sa však v internetovej komunite ujal a dokonca zaujal aj španielskych tvorcov hier, ktorí sa ňou vraj inšpirovali pri svojej práci. V mobilnej hre Mr. Meat: Horror Escape Room je úlohou hráča zachrániť uväznené dievča, ktoré vo svojom dome drží sériový vrah Jeffrey Meteny (podobnosť s menom Joe Metheny – pozn. red.), prezývaný ako Mr. Meat. Ten sa v druhej časti dostane do väzenia Western Corectionals Institution, v ktorom bol od 90. rokov uväznený aj Joe Metheny.

Mr. Meat
Zdroj: Keplerians Horror Games

„Drobček“ na love prostitútok

Joe Metheny sa narodil 2. marca 1953 v americkom Baltimore do 6-člennej rodiny. Jeho otec alkoholik zomrel pri autonehode, keď mal Metheny iba 6 rokov. Počas dospievania údajne vystriedal viacero pestúnskych rodín a po zatknutí klamal, že je jeho matka mŕtva. V roku 1973 nastúpil ako 19-ročný do armády a podľa matky začal v tomto období užívať drogy, uvádza The Baltimore Sun.

Odporúčané
Český kanibal zabil 5 žien, ďalších 18 znásilnil, genitálie obete zjedol s horčicou. Vo vyšetrovateľovi našiel chýbajúceho otca Český kanibal zabil 5 žien, ďalších 18 znásilnil, genitálie obete zjedol s horčicou. Vo vyšetrovateľovi našiel chýbajúceho otca 10. apríla 2024, 12:00

Pre závislosť od drog skončil na istý čas bez domova, ale neskôr si našiel prácu ako skladník či vodič kamiónu. Začiatkom 90. rokov žil so svojou partnerkou a 6-ročným synom v prívese. Keď sa Metheny jedného júlového večera roku 1994 vrátil z práce, zistil, že je jeho príves vybielený a manželka so synom boli preč.

Joe Metheny pri zatýkaní.
Joe Metheny pri zatýkaní. Zdroj: WBALTV

„Jej odchod nebol môj problém. Ale vzala so sebou môjho 6-ročného syna. Bola závisláčkou od cracku a bezcenným kusom hov*a,“ povedal vraj o nej Metheny. Vražedné besnenie tak údajne naštartoval hnev k partnerke, píše The Sun, čo však nie je potvrdené.

Zo súdnych dokumentov však vieme, že v júli 1994 prizval do svojho prívesu 39-ročnú prostitútku Cathy Magaziner. Príves stál na pozemku firmy Joe Stein & Son Pallet Company, kde v tom čase pracoval na vysokozdvižnom vozíku, píše The Washington Post.

Joe Metheny s výškou 185 centimetrov a váhou vyše 200 kilogramov, kontrastne prezývaný ako Tiny (Drobček), nemal problém ženu fyzicky premôcť. Cathy Magaziner vo svojom prívese najprv znásilnil a následne uškrtil. Jedným z motívov malo byť údajne získanie informácií o pobyte jeho bývalej partnerky a syna. Na súde však Metheny tiež priznal, že si vraždu skrátka užíval.

Odporúčané
Mladá influencerka údajne zabila svoju dvojníčku, aby nafingovala vlastnú smrť. Mŕtve telo našli v aute pri Dunaji Mladá influencerka údajne zabila svoju dvojníčku, aby nafingovala vlastnú smrť. Mŕtve telo našli v aute pri Dunaji 19. januára 2024, 9:30

„Nazvite to, ako chcete. Nemám žiadne ospravedlnenie pre to, prečo som to spravil, jednoducho to mám rád. Neviem, ako to opísať,“ povedal neskôr o jej vražde podľa súdnych dokumentov.

Joe Metheny
Zdroj: Circuit Court for Baltimore County Case No. 98 CR 233

Nikto vraj nespoznal, že konzumuje ľudské mäso

Počas augusta roku 1995 sa Joe Metheny vydal pod jeden z miestnych mostov, kam vraj chodievala drogovať jeho bývalá partnerka. Na mieste však našiel iba dvoch narkomanov – Randyho Pikera a Randalla Brewera. Mužov údajne rozsekal sekerou a ich telá hodil do vody. Pre podozrenie z dvojnásobnej vraždy Methenyho polícia umiestnila do väzby, kde strávil rok a pol. Pre nedostatok dôkazov ho však prepustili na slobodu.

V novembri 1996 zavraždil ďalšiu prostitútku. 23-ročnú Kimberly Spicer vraj po vražde naporcioval na malé kusy, ktoré zmiešal s hovädzím a bravčovým mäsom a predával v stánku. Na chuť mäsa sa mu vraj zákazníci nesťažovali. „Ľudské mäso chutí veľmi podobne ako bravčové. Ak ich zmiešate dohromady, nikto nespozná rozdiel,“ píše v neoverenom texte.

O mesiac neskôr, 8. decembra 1996, si do prívesu prizval Ritu Kemper, ktorú sa pokúsil znásilniť. Žene sa však z pozemku podarilo utiecť. Vrah vtedy dostal strach a istého kamaráta poprosil, aby mu pomohol zbaviť sa tela nedávno zavraždenej Kimberly Spicer. Jeho kamarát sa však rozhodol Joea Methenyho udať a 16. decembra si po neho prišla polícia, píše The Baltimore Sun.

Mrzelo ho, že nestihol zabiť bývalú

Joe Metheny pri zatýkaní nekládol odpor a dokonca sa vyšetrovateľom postupne začal zverovať so svojimi pocitmi. „Som dosť zvrátená osoba,“ povedal podľa The Independent policajtom. Aj keď ho odsúdili za vraždy dvoch žien a za jeden únos, údajne dokopy zabil viac ako 10 ľudí, k čomu sa priznal v liste, píše Daily Star. Bol však sklamaný z toho, že nestihol zavraždiť aj svoju expartnerku.

Odporúčané
Jeden z najbrutálnejších vrahov v dejinách Japonska mal len 14 rokov: masturboval nad odseknutou hlavou svojej obete Jeden z najbrutálnejších vrahov v dejinách Japonska mal len 14 rokov: masturboval nad odseknutou hlavou svojej obete 2. januára 2024, 12:30

„Jediná vec, ktorá ma na celej tejto veci mrzí, je to, že som nemohol zabiť tých sk*rvencov, po ktorých som naozaj šiel. A to je moja bývalá stará a ten bastard, s ktorým sa dala dokopy,“ napísal v neoverenom liste.

Joe Metheny
Zdroj: Western Corectionals Institution

„Nikdy nepoviem ‚je mi to ľúto‘, pretože by to bola lož. Za to, čo som urobil, som viac než ochotný vzdať sa svojho života, aby ma Boh súdil a poslal na večnosť do pekla,“ povedal podľa Daily Star. Aj keď si Joe Metheny prial trest smrti, sudca mu nevyhovel. Verdikt trestu smrti pre Methenyho z roku 1998 odvolací súd v roku 2000 prehodnotil a zmenil na doživotie. V cele zomrel až v roku 2017. 

Domov
Zdieľať
Diskusia