Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2015, 18:15
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Nerieš: Duo talentovaných raperov s vycibrenými textami, chorým flowom a dokonalým citom pre hudbu

HUDBA NERIEŠ
Uložiť Uložené

Slovenská crew pochádzajúca z Pezinka ako nová krv na rapovej scéne s veľkou budúcnosťou.

Ako iste viete, už od počiatku vzniku nášho portálu sme sa zameriavali prevažne na rapovú hudbu, ktorá vždy patrila medzi tie kontroverznejšie žánre s najširšou škálou faktorov na porovnávanie či vzájomné predbiehanie sa medzi interpretmi s cieľom byť vo svojom obore najlepší. Postupne sa snažíme obsiahnuť čo najviac kvalitnej hudby s veľkým záberom v oblasti žánrov, no aj napriek tomu nedáme na hip-hop ako taký dopustiť. A ak nás sledujete už dostatočne dlho, určite ste zaregistrovali aj našu snahu podporovať mladé talenty a pomôcť im tak dostať sa do uší väčšej masy ľudí, ktorá je často voči "novým" kapelám skeptická a plná predsudkov.

Nerieš: Duo talentovaných raperov s vycibrenými textami, chorým flowom a dokonalým citom pre hudbu


Viem, o čom hovorím, keďže to vnímam podobne. Aj napriek tomu občas dám na rady známych a prejdem si tvorbu interpretov, ktorých síce registrujem, no zatiaľ som si k ním cestu nenašiel. A presne takto som sa dostal aj k dvojici chalanov, ktorí pochádzajú z Pezinka. Pri väčšine slovenských rapových skladieb, ktoré nepatria stáliciam jednoducho skipneme po prvých tridsiatich sekundách a sľúbime si, že sa tomuto už budeme vyhýbať. No a v jednom z tisíc prípadov je to úplne opačne. Teda presne v prípade Nerieš. Bola to práve skladba Všetky hovná s produkciou od šikovného Maiky Beatz, ktorá ma prinútila podrobnejšie sa pozrieť na ich tvorbu charakteristickú výborným výberom hudieb, čo je prvým kľúčom k úspechu. Z ich hlasu je počuť, že nerapujú týždeň a v kombinácii s textami, ktoré naznačujú, že ich autori majú čo povedať tvoria veľmi podarený celok.

Nerieš: Duo talentovaných raperov s vycibrenými textami, chorým flowom a dokonalým citom pre hudbu

Chalani už majú na konte EPčko s názvom Zmrdi z roku 2011. To sa však netešilo práve veľkej pozornosti, čo ich však nezastavilo - práve naopak. Nerieš síce nepatria k interpretom, ktorí by hýrili aktivitou, no teraz už vieme, že sa oplatilo čakať a viditeľný support od Kaliho či Strapa (Gabryell na skladbe Echo) ich určite motivoval.  V tomto roku prišli s albumom Minimal, ktorý už môžeme označiť ako plnohodnotný a hlavne veľmi vydarený počin obohatený o hosťovačku od Strapa v tracku Panická porucha a Kaliho s Lexom vo veci Fog ma dží. Mimochodom, hádam najlepšia Kaliho sloha za posledných pár rokov. 

Odporúčané
Nerieš: Digitál nám funguje lepšie ako cédečká. Skladba Viac priniesla skoro 19-tisíc, toľko nezarobil celý album (Rozhovor) Nerieš: Digitál nám funguje lepšie ako cédečká. Skladba Viac priniesla skoro 19-tisíc, toľko nezarobil celý album (Rozhovor) 18. júla 2021, 12:30

Za spomenutie stojí aj skladba Milujeme túto dobu. Chalani nám dokázali, že aj táto už pomerne klišé téma sa dá poňať opäť o trochu inak a hlavne originálne. Asi najsilnejšia opúšťačka Míňame lóve je jasným dôkazom toho, že Nerieš sa nebude zameriavať len na vážne témy a keďže k rapu patrí aj sebavedomie a ego, nech sa páči, R.I.P. RAP. Celý projekt Minimal zanechá na poslucháčovi veľmi pozitívny dojem, a to tiež vďaka producentom, kde sa okrem spomínaného Maikyho činili aj Ján Lednický, Peter Pann, Amida, Esso a v neposlednom rade aj sám člen skupiny - Matej Straka, ktorého musíme pochváliť napríklad za titulnú skladbu. Na záver musíme určite vyzdvihnúť aj spracovanie klipov, ktoré, vyzerá to tak, sú súčasťou úspechu kapely. Práve skladby obohatené o vizuály zaznamenali tie najkrajšie čísla. 

"Nemusíš mi hovoriť, čo mám robiť - ja to cítim."

"Nejde to preskákať levely a byť v cieli, ten kto sa nepopáli, zbytočne si verí."

V tomto období ich môžeš vidieť ako súčasť Strapovej tour, ktorý momentálne prezentuje na Slovensku svoj najnovší počin Versus.  Okrem toho chalani chystajú ďalší singel, ktorý si budeš môcť u nás premiérovo vychutnať ešte tento mesiac.

Domov
Zdieľať
Diskusia