Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júla 2015, 18:45
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Augustový mesiac v kinách prinesie akciu, humor, Rytmusa či horúceho adepta na Oscara

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Pixarovka Inside Out, akčný špionážny Superman, Fantastická štvorka, Rytmusov Sídliskový sen a mnoho ďalšieho nás čaká v kinách v auguste.

Mesiac sa opäť stretol s mesiacom a ja mám za úlohu už tradične vám priniesť to najlepšie, čo nás v auguste v kinách zasiahne. Väčšinou ide o projekty Hollywoodu, no občas sa podarí našim distribútorom priniesť na Slovensko či do Česka zaujímavé artové alebo európske projekty. Je však leto, prázdniny vrcholia a nič také tento mesiac nečakajte. Dočkáme sa akcie, akcie a ešte raz, akcie. Okrem nej to bude prevažne o priemerných komédiách, ale aj adeptovi na Oscara. 

1. Trainwreck/Vykoľajená (6. 8.)
Žiadna geniálna komédia. Nečakajte ani príjemnú oddychovku alá Ted 2, kedy aj mesiac po premiére stále občas zablúdite k niektorým úžasným vtipom. Trainwreck má na starosti Judd Apatow (40 rokov panic, Finty Dicka a Jane, Nabúchaná...), takže presne viete, aký štýl humoru máte čakať. Obávam sa však, že sa pôjde nižšie ako s úrovňou vtipnosti, tak aj originality a kvality samotnej. Príbeh sa zameria na ženu žijúcu život neviazaného sexu, čo sa však má rýchlo zmeniť. Hlavnú úlohu hrá Amy Schumer, no cameo si strihne aj LeBron James. 


2. Self/less (6. 8.)
Ryan Reynolds si ešte pred Deadpoolom skúsi toto sci-fi a okrem toho aj drámu o nepoučiteľných gambleroch, no pochybujem, že o nich viete. Síce sme o nich informovali, podobné filmy ale upadajú do zabudnutia veľmi ľahko aj pred premiérou. Self/less by ale do tohto koša nemuselo patriť. Príbeh hovorí o starom miliardárovi (Ben Kingsley), ktorému už dochádza čas na našej planéte, avšak dostane zaujímavú ponuku. Jeho vedomie, vrátane myšlienok či pocitov, dokáže tím vedcov preniesť do mladšieho tela (Ryan Reynolds). Operácia sa podarí, no po čase sa začínajú vynárať problémy, a tak sa postava Kingsleyho začne zaujímať o život pôvodného obyvateľa jeho nového tela, pričom zistí niečo šokujúce. 


3. Amy (6. 8.)
O Amy sme už čo-to napísali, dokonca sme vás pozvali na premietanie v Zóne by Refresher, a tak vás s týmto počinom zoznámim len v krátkosti. Ide o dokumentárny film od tvorcu dokonalého Sennu, Asifa Kapadia. Tentoraz sa však pozrie na slávnu Amy, jej začiatky, jej vzostup na vrchol či pád, ale ukáže nám aj doteraz nikdy nevidené zábery z jej života. 


4. Inside Out/V hlave (13. 8.)
Najočakávanejší film mesiaca august (v zahraničí premiéroval už dávnejšie) si, paradoxne, v kine nepozriem. Dabing ma až príliš veľmi odrádza a až tak dlho na ten pôvodný vo vysokej kvalite rozhodne nebudem musieť čakať. Inside Out je podľa mnohých úžasným animákom, ktorý opäť naštartoval kreatívne a brilantné hlavy Pixaru, avšak údajne jemne sklamal v doručení filmu, ktorí si užijú rovnako tak tí najmenší, ale aj dospelí, čo zdobilo väčšinu ich tvorby. Recenziu sú ale nadmieru pozitívne, trailery boli skvelé a ak chcete zažiť nával emócií, rozhodne dajte Inside Out/V hlave šancu. Vo filme sa dostaneme do hlavy malého dievčatka Reily, ktorú, ako všetky bytosti na svete, ovládajú emócie. My uvidíme Strach, Radosť, Smútok, Hnev a Znechutenie v hmotnej podobe. Režíroval Pete Docter (Príšerky s. r. o., Up/Hore).


5. The Man from U.N.C.L.E./Krycie meno  U.N.C.L.E (13. 8.)
Ani neviete, aký som rád, že najnovší film Guya Ritchieho už príde do kín. Niežeby som sa neho chystal (5 návštev kina v júli mi na nejaký čas rozhodne stačí), no konečne si oddýchnem od toho otravného názvu s bodkami, ktorý musím vždy dookola písať. Hneď po Mission: Impossible - Rogue Nation (recenziu čakajte zajtra) sa dočkáme predposlednej špionážnej akcie tohto roka. Zahrajú si Henry Cavill či Alicia Vikander. Dej hovorí o hrozbe atómovej bomby, pre ktorej zneškodnenie je potreba, aby sa spojili tajné agentúry Ruska a USA. 


6. Fantastic Four (13. 8.)
Ďalší z filmov, ktoré som vybral medzi tie najočakávanejšie, aké do konca roka budeme mať možnosť vidieť. Prvá skutočná rodina/tímovka od Marvelu, aká uzrela svetlo komiksového sveta, sa dočká remaku od Josha Tranka (Kronika). Problematickú produkciu značili dotáčky, nespokojnosť štúdia s výsledným dielom či prehodnocovanie deja a jednotlivých aspektov na poslednú chvíľu. Trank je svojský režisér s citeľným autorským rukopisom a evidentne to s Foxom nemal na ružiach ustlané. Na poslednú chvíľu si vynútil aj zrušenie 3D konverzie. Neostalo na ňu mnoho času a vo finále by nebola na úrovni, na akej by mala. Trank je v mojich očiach stále frajer a prajem mu, nech mu to teda s touto komiksovkou vyjde. 


7. Rytmus: Sídliskový sen (20. 8.)
Baro rai na veľkom plátne. Skúsme si odpustiť predsudky a hanlivé poznámky, nakoniec, nikto z nás ten film ešte nevidel. V podstate pôjde o zdokumentovanie osobného života Rytmusa, a teda skôr náhľad do života Patrika Vrbovského. Začneme v časoch pubertálnych, pozrieme sa na prvé sny, ktoré si začal plniť a pravdepodobne skončíme na vrchole, kde sa aktuálne (a vlastne už dobrých pár rokov) nachádza. Režíroval Miro Drobný. 


8. Hitman (27. 8.)
V poradí druhý reštart série/príbehu v mesiaci august. Tentokrát sa pozrieme ne Hitmana v podobe, na akú nie sme zvyknutí. V novom béčkovom akčňáku si ho zahrá Rupert Friend (Kid, Homeland). Na rozdiel od svojho filmového i herného predchodcu ale nepôjde štýlom tichého zabijaka a pravdepodobne sa z neho stane stroj na zabíjanie, ktorému vôbec nevadí hluk, a tým pádom sa stáva neatraktívnym ako pre starších fanúšikov, tak vlastne aj celý zvyšok sveta. Hrajú aj Zachary Quinto, pričom režíruje Aleksander Bach. Pre neho pôjde o režijný debut. 


9. Vacation/Griswoldovci (27. 8.)
V tomto prípade nejde o remake, skôr o reboot, akýsi pokus o oživenie kedysi legendárnej a obľúbenej komediálnej značky, ktorú nám priniesol Chewy Chase. Patálie inak celkom bežnej rodinky, ktoré boli reálne a vtipné zároveň, zdá sa, vystriedajú klasické problémy a humorné situácie, aké zdobia tento žáner v posledných rokoch. Prvé ohlasy boli pozitívne, avšak prvé recenzie túto komédiu do vôd nadpriemeru rozhodne nepriniesli. Scenár aj réžiu zabezpečili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein. Tí boli oficiálne poverení napísať Spider-Mana od Marvelu, takže sa už seriózne o Spideyho začíname báť. Akoby neangažovanie Stevena DeKnighta (showrunner a scenárista Daredevila od Netflixu) nestačilo. 

Okrem tohto všetkého uvidíme aj triler Gift s hercami ako Joel Edgerton, Jason Bateman či Rebecca Hall, pričom sám Edgerton aj režíruje. Dej hovorí o idylickom manželskom živote zaľúbeného páriku (Hall a Bateman), čo sa však zmení akonáhle sa na scéne objaví známy zo strednej školy. Po roku od anglickej premiéry sa k nám dostáva aj komediálna dráma Pride. To by bolo asi tak všetko, o čom by ste mali vedieť. Na čo teda s určitosťou zájdete do kina vy?

Späť
Zdieľať
Diskusia