Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2015, 17:46
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Tohtoročný Comic-Con sľubuje nádielku Star Warsu, Warcraftu, Batmana a Supermana a mnohého iného

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Comic-Con 2015, už tradične v San Diegu, bude aj tento rok najväčšou filmovou, blockbusterovou udalosťou na svete. Čo nás počas výstavy vlastne čaká?

Žiadny Super Bowl, kedy k nám dorazia nové trailery, TV Spoty a tradične už prvých 30 sekúnd z nových Transformerov. Comic-Con je najväčšia filmová udalosť, už dlhé roky lákajúca fanúšikov hororov, sci-fi blockbusterov, fantasy žánru, hier a mnohého iného, no najmä komiksoviek a komiksových filmov. K tomu bola, nakoniec, táto každoročná udalosť aj vytvorená. Odhalilo sa tu Batman v Superman, dozvedeli sme sa, o čom bude Avengers 2 a taktiež sme videli Toma Hiddlestona v Hall H znásilňujúc ľudí svojou úžasnosťou. 45. ročník ponúkne mnoho zaujímavého, no nás budú zaujímať najmä blockbustery najväčšieho kalibru a komiksové projekty. Ak nás sledujete, viete už aj to, že Marvel tento rokčník Hall H vynechá. Zrejme nechcú ukazovať príliš veľa, respektíve nemajú ani veľmi čo ukázať. Alebo len plánujú ďalšiu tlačovku ako minulý rok, kedy zbúrali internet ohlásením Fázy 3. Keď nie Marvel, kto teda zbúra Comic-Con tentoraz?

Tohtoročný Comic-Con sľubuje nádielku Star Warsu, Warcraftu, Batmana a Supermana a mnohého iného


Warner Bros. a DC
Najviac uspokojení budú v čase 9. - 12. júla, kedy sa celý tento humbuk koná, fanúšikovia DC. Ukážu sa totiž ukážky z nových sérii Flasha či Arrowa (snáď), pravdepodobne sa pripomenie aj Legends of Tomorrow, iZombie, Gotham a mnohé iné seriály. Oveľa viac (a najmä nás) budú zaujímať filmy. DCCU sa pomaly rozbieha a v roku 2016 konečne začne kolobeh, ktorý nebude mať konca veľmi, veľmi, veľmi dlho. Stopercentne sa ukáže Batman v Superman, očakávať môžeme aj nové zábery, bohužiaľ, pravdepodobne budú určené len pre návštevníkov Comic-Conu a internet sa ich tak skoro (ak vôbec) nedočká. Spomenúť si môžete na trailer pre Age of Ultron z minulého roka. Pravdepodobne dostaneme aj ďalšie informácie o nadchádzajúcich sólovkách, potvrdenie o Affleckovi ako o režisérovi prvej Batmanovej sólovky a nebol by som prekvapený, keby sa oznámil aj Man of Steel 2. Potešili by aj nové informácie k Justice League. Eventuálne by sme mohli vidieť aj celé jej zloženie priamo na pľaci. Warner bude mať rozhodne čo ukázať a odtajiť. Je na nich, ako sa rozhodli. Okrem komiksoviek uvidíme od Warneru aj Pana a Man from UNCLE.

Legendary Pictures by sa mohlo hecnúť a ukázať aj trailer(y) pre Warcraft Duncana Jonesa. Hovorí sa aj o bližšom zoznámení s Kong: Skull Island (herecký ansámbel opustili J. K. Simmons aj Michael Keaton), no a zabudnúť nemôžeme ani na novinky ohľadom Godzilly či Del Torovho hororu Crimson Peak. Účasť potvrdil aj Quentin Tarantino a jeho Hateful Eight. S najväčšou pravdepodobnosťou by mali návštevníci Hall H vidieť prvý teaser, respektíve plnohodnotný trailer, zatiaľ čo internet by sa mal dočkať akéhosi teaseru. Koniec koncov, najzábavnejšia westernová show (ako snímku nazval sám režisér - Quentin Tarantino) sa do kín dostane 8. januára a videli sme len obrázky. 

Tohtoročný Comic-Con sľubuje nádielku Star Warsu, Warcraftu, Batmana a Supermana a mnohého iného


Čo sa týka seriálov, uvidieť by sme mali niečo zo 6. série The Walking Dead a pravdepodobne aj jej spin-offu - Fear The Walking Dead. Pripomenúť svoj zimný špeciál by mal Sherlock Holmes, porozprávať sa o budúcnosti show prídu aj autori Game of Thrones či Vikingov, no a potešení budú aj diváci The Last Man on Earth či Amerrican Horror Story. Z filmov sa ukáže Hunger Games: Mockingjay Part 2 či Yoga Hosers od Kevina Smitha. Ako bonus dorazí aj Chuck Palahniuk a jeho novela Fight Club 2. Tu sú slová nadšenia asi zbytočné, že?

Tohtoročný Comic-Con sľubuje nádielku Star Warsu, Warcraftu, Batmana a Supermana a mnohého iného

Celé je to ale primárne o komiksovkách, takže čo ukáže Fox so svojimi mutantmi? Bryan Singer by mohol odkryť rúško tajomstva okolo X-Men: Apocalypse, najviac pozornosti dostane s určitosťou reboot Fantastic Four od Josha Tranka, na pľac by sa mohol dostaviť aj James Mangold a Hugh Jackman. Bolo by od nich veľmi pekné, keby nám prezradili, o čom dopekla vlastne bude posledný film Hugha Jackmana a jeho kultového Logana. Najväčší hype ale vzbudí Deadpool, ktorého prípadný teaser by donútil vlhnúť aj chlapov, pravdepodobne asi v podpazuší. V posledných dňoch k nám prúdia fotky priamo z filmu, takže je možné, že sa ho skutočne návštevníci Comic Conu dočkajú. Či také šťastie postihne aj nás, je zatiaľ otázne. Možno sa niečo prezradí aj o Gambitovi (Channning Tatum v hlavnej role), no v konečnom dôsledku je najviac čo ukázať práve z Deadpoola a X-Men: Apocalypse, hoci Oscar Isaac (Apocalypse) začal svoje scény natáčať až v posledných dňoch. 

Tohtoročný Comic-Con sľubuje nádielku Star Warsu, Warcraftu, Batmana a Supermana a mnohého iného

Aby som však bol úprimný, ani Marvel, ani DC, ani Fox a vlastne nikto by nedokázal predčiť moje očakávania od prezentácie Lucasfilmu/Disney. Ukáže sa totiž Star Wars a je celkom možné, že to konečne bude poriadny trailer, aj keď druhý teaser nazvať len teaserom asi tiež nemôžeme. V Hall H uvidíme režiséra J. J. Abramsa, producentku Kathleen Kennedy a scenáristu Lawrenca Kasdana. Doplnia ich špeciálni hostia, takže partia okolo Forda, Fisher, Hamilla a mladíkov. Okrem traileru pre The Force Awakens by sme sa ale mali potešiť aj informáciám o prvom spin-offe zvanom Roque One a možno sa čo-to dostane do éteru aj o Epizóde VII, ktorú zrežíruje Rian Johnson. Na čo sa tento rok tešíte najviac vy? A nebojte sa, všetko dôležité pre vás pokryjeme. 

Späť
Zdieľať
Diskusia