Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2015, 19:40
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Wakelake Golden Trophy s účasťou svetových wakeboardistov

REFRESHER
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

26. - 27. júna sa pripravte na neuveriteľnú show na vode, od hladiny až po vysoké air tricky.

Bratislavské Zlaté piesky budú posledný júnový víkend hostiť svetové wakeboardové preteky na akcii Wakelake Golden Trophy, kde uvidíme aj mnohých známych jazdcov. Účasť na prestížnych 4-hviezdičkových pretekoch svetovej federácie IWWF v areáli Wakelake potvrdili už aj hviezdy svetového wakeboardingu. Vďaka špičkovým podmienkam tak budeme mať možnosť sledovať úradujúcich majstrov sveta v ženskej i mužskej kategórii. Lior Sofer z Izraela a Sanne Meijer z Holandska sa predvedú na najväčšom bratislavskom jazere, kde sa bude jazdiť na 810-metrovom vleku s ôsmymi prekážkami.

Okrem zahraničných hostí sa udalosti zúčastní aj domáca favoritka a aktuálna majsterka sveta, Zuzana Vráblová. 24-ročná rodáčka z Piešťan sa dlhodobo pripravuje na americkej Floride. „Na preteky Wakelake Golden Trophy sa veľmi teším najmä preto, že sa konajú v domácom prostredí, kde mám rodinu a kamošov. Taktiež sa teším, že sa stretnem s jazdcami s celej Európy a spoločne si zajazdíme,“ prezradila Zuzana. 

Wakelake Golden Trophy s účasťou svetových wakeboardistov

Zaujímavé sú určite aj ceny pre víťazov. Tí si v jednotlivých kategóriách v disciplínach wakebaord a wakeskate rozdelia celkové prize money vo výške až 4000 eur a do hodnotenia svetového rebríčka IWWF si pripíšu 600 cenných bodov. 

„Už tretí rok organizujeme podujatie svetového rangu v areáli Wakelake na Zlatých Pieskoch a podľa reakcií jazdcov sme jedným z najobľúbenejších a najprestížnejších pretekov, na ktoré sa veľmi radi vracajú,” povedala šéfka pretekov Veronika Pfundtnerová.

Už počas týždňa budú opäť prebiehať aj semináre wakeboardových rozhodcov a s príchodom prvých jazdcov odštartujú aj početné sprievodné akcie pre návštevníkov. Príjemnú atmosféru pretekov zakončí sobotňajšie finále a párty s hlavným headlinerom -  svetoznámym Hed Kandi.

Wakelake Golden Trophy s účasťou svetových wakeboardistov

 Zdroj: Tlačová správa

Späť
Zdieľať
Diskusia