Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2015, 17:28
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Samsung prináša na cesty ďalší bezpečnostný prvok. Pri predbiehaní kamiónu už nebudete riskovať život

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Kamera umiestnená v prednom nárazníku a štyri veľké obrazovky na zadnej stene návesu vám umožnia vidieť aj to, čo sa deje pred dlhým kamiónom.

Na slovenských cestách vyhasnú ročne stovky nevinných životov, často dokonca bez vlastného zavinenia. Táto situácia je znásobená nízkym počtom diaľnic a naopak vysokým počtom kamiónov, ktoré cez našu republiku denno-denne prechádzajú. Práve vodiči kamiónov patria do skupiny tých menej tolerantných a nie vždy nám situáciu uľahčujú, čo platí na celom svete. Aj preto sa vývojári zo Samsungu rozhodli aplikovať už dávno vyvinutú technológiu práve na bezpečnosť na cestách

V krátkosti, kamión má na prednom nárazníku pripevnené kamery a v zadnej časti návesu 4 veľké obrazovky, vďaka ktorým môže vodič šoferujúci v tesnom závese za ním vidieť, čo sa deje. Elegantné riešenie problému umožňuje vodičom jednoduchšie a bezpečnejšie vyhodnotiť situáciu, kedy sa potrebuje dostať pred pomalšie, ale značne väčšie vozidlo. Kamery sú vybavené aj funkciou nočného režimu a aj keď je zatiaľ na svete kamiónov s touto výbavou len zopár, je len otázkou času, kedy prídu aj k nám a pomôžu k zníženiu hrozivého čísla nehodovosti.  Aj keď, v niektorých prípadoch by nepomohla ani tá najväčšia obrazovka, že?

Späť
Zdieľať
Diskusia