Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. apríla 2015, 16:26
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

GTA V prekonáva Game of Thrones v počte stiahnutí cez torrenty

TECH GAME OF THRONES GTA V
Uložiť Uložené

Za jeden deň ťahali piráti hru Grand Theft Auto viac, než uniknuté epizódy známeho seriálu.

Game of Thrones je už dlhodobo považované (aj oficiálne uznané) za počin, ktorý figuruje v štatistikách najsťahovatnejších torrentov na najvyššom mieste. Žiadna iná show, film, hra ani nič podobné jednoducho na seriálové spracovanie príbehov Georga R. R. Martina The Song of Ice and Fire v tomto ohľade nemá. Server torrentfreak však prišiel so správou, že v prvý deň GTA V pre PC prekonalo v počte stiahnutí cez najobľúbenejšie torrent služby a programy aj samotné Game of Thrones, respektíve 5. sériu, z ktorej unikli na internet prvé epizódy. To by čakal len málokto. Rockstar sa dlho dušoval, že ich DRM je neprekonateľná ochrana, no crack z Číny to aj tak vyriešil behom dvoch dní. Len počas jedného dňa pretiekol až jeden petabajt GTA V dát (1 000 terabajtov - 1 000 000 gigabajtov). Pre ľahšie a zaujímavejšie porovnanie, rovnaký obsah dát pretiekol celým internetom v USA v roku 2000 za jeden deň. V posledných 2-3 rokoch sa však proti pirátom dá bojovať aj inak, než len online ochranami. Stačí, aby vaša hra mala cez 60 gigabajtov a používateľ slabší internet. Veľmi rýchlo ho to odradí od sťahovania. 

Game of Thrones zrejme ostanú neohrozené, minimálne z hľadiska miery sťahovateľnosti cez torrenty, no fakt, že prvé 4 epizódy vysoko očakávanej série prekonala dvojročná hra je nadmieru zaujímavý. Sila Grand Theft Auto je jednoducho obrovská. Pri tejto príležitosti vám aj potvrdzujem, že film, ktorý sa zamerá na jej vývoj a začiatky sa skutočne pripravuje a zahrajú si v ňom Daniel Radcliffe a Bill Paxton. 

Späť
Zdieľať
Diskusia